Pljevlja za sajt336Opština Pljevlja i ove godine postaviće klizalište na Trgu 13. jul u centru grada. Centar za sport i rekreaciju prije nekoliko dana raspisao je tender za zakup mobilnog klizališta, a procijenjena vrijednost nabavke je oko 25.000 eura.

Kako je najavio Portal Vijesti, klizalište će biti iznajmljeno na period od dva mjeseca - od 15. decembra ove do 15. februara naredne godine.

Centar je i prošle godine zakupio klizalište od beogradske firme “Gemtehnik”, na period od dva mjeseca što je lokalnu upravu koštalo 27.370 eura.

Klizališta je površine 300 metara kvadratnih i u njemu u isto vrijeme može da kliza 90 osoba. Osim posebne podloge koja se zaleđuje, klizalište ima rashladni uređaj koji može da površinu održava zaleđenom i do temperatura od 16 stepeni. Isporučilac opreme biće u obavezi i da oko klizališta postavi zaštitnu orgadu, alatke za održavanje leda i 120 klizaljki za iznajmljivanje kao i pomagala za učenje klizanja”, istakle su Vijesti.

Prema navodima tog medija, Veselin Peruničić - direktor Centra za sport i rekreaciju, kazao je da je prošle godine postavljanje klizalište opravdalo očekivanja, jer je veliki broj mladih naučio da kliza.

Kako se dodaje, prodato je više od 11.000 ulaznica po cijeni od jednog eura za sat klizanja, a u tu cijenu uračunato je i iznajmljivanje klizaljki. Klizalište je radilo svakog dana od 10 do 22 sata.

Podsjeća se da je u Nacrtu Strategije razvoja sporta Opština Pljevlja je planirala izgradnju gradskog klizališta, ali nijesu precizirani rokovi do kada će to biti urađeno.

Izgradnja klizališta koštala bi oko 100.000 eura, a osim pribavljanja potrebnih dozvola, potrebno ga je uklopiti i u planska dokumenta i obezbijediti kompletnu infrastrukturu, zaključio je portal.

K. I.

 

Aforizam dana:

Nisu narod ostavili na cedilu. Još ga cede.
Milovan Vržina
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

viskom 300x250

 

Nova Sloboda logotip

 

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne:

Priča eSpone