Nova Sloboda logotip

 

Uvaženi,

Mudri ljudi kažu da je početak najteži, a ovo je početak. Početak časopisa, pod imenom „Nova Sloboda“.

Iza „Nove Slobode“ stoji samo grupa entuzijsta i jedna mala NVO iz Berana koja je u granicama svojih mogućnosti stala iza ovog broja časopisa. Niko više, niti smo se bilo kome obraćali za pomoć.

Svjesni smo težine poduhvata u koji smo ušli. Znamo da nijesmo prvi koji u Beranama pokreću štampani medij. Znamo i da ih, trenutno, ima već dva, a nadamo se da će ih biti još. Jer će samo tako, iz kvantiteta, moći da se stvori kvalitet koji će biti sposoban da opstane na tržištu.

Ne želeći da se bavimo demagogijom, ne obećavamo „apsolutnu istinu“, jer ona, kao takva, i ne postoji. Obavezujemo se da ono što bude objavljeno iskazuje najveći mogući nivo dostizanja istine, ali i slobode. Slobode i otvorenosti za svakog zainteresovanog građanina koji iskaže volju da sarađuje i objavljuje svoje tekstove u „Novoj Slobodi“.

Ovaj časopis nije nasljednik nekadašnje beranske „Slobode“ i nećemo ni pokušavati da ličimo na nju, jer je i najbolja kopija slabija od najslabijeg originala, a nekadašnja „Sloboda“ je predstavlja medijsku instituciju ne samo Berana i Crne Gore već i šire, pa bi taj pokušaj bio osuđen na neuspjeh.

U novom vremenu, sa novim slobodama, pokušaćemo da odgovorimo na te zahtjeve i zato smo i stvorili „Novu Slobodu“.

Vjerujemo da će u našem radu biti grešaka. Ko radi taj i griješi. Za te eventualne greške, tražimo oproštaj. Nemojte nam praštati ako ne budemo težili idealu „apsolutne istine“ i ako ne budemo omogućili slobodu pisanja i objavljivanja tekstova.

Jer, ovo je „Nova Sloboda“.

Saša Radunović     
glavni i odgovorni urednik

 

Preuzmite svoj besplatni primjerak "Nove Slobode" u pdf pdf formatu:

NS1NS2NS3NS4NS5   NS6

NS7 

 

Aforizam dana:

Sa piscima ćemo lako. Oni su jaki samo na rečima.
Milan Beštić
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

viskom 300x250

 

Nova Sloboda logotip

 

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne:

Priča eSpone