Na Fejsbuku se danas, u subotu, 26. aprila, pojavila obavještenje grupe “Zdravo Berane” u kojem se bave pokušajima diskreditecaije portal “Espona”. Naše Elektronske novine prenose integralno Obavještenje, a u nastavku i odgovor savjetnika urednice “Espona” i “sporni tekst” zbog kojeg je i dato Obavještenje. Obavještenje je preuzeto sa fejsbuk stranice “Zdravo Berane”.

Zdravo Berane FB eSpona

                                                                                                                              

Odgovor Portala „Espona“

Što se braniste, kad se ne odbraniste

„Intelektualni i medijski krem“ Koalicije „Zdravo Berane SNP-DF“ našvrlja nešto što bi trebalo da predstavlja demanti, reagovanje, etiketu, upućenu portalu „Espona“ i potpisniku ovih redova, Saši Radunoviću - pa u svojim neistinima i neznanju, unaprijedi savjetnika u urednika portala.

No, da se ne bavimo možda i slučajnim greškama (da budemo dobronamjerni umjesto pljuvačnice kakvu predstavljaju oni koji se kriju iza „Zdravo Berane“), odgovorićemo zbog onih koji nam vjeruju (kao portalu i Saši Radunoviću kao novinaru i čovjeku), a to je, prema evidenciji koju svakog prvog u mjesecu vodimo, čitalačka publika čiji je broj veći od 9.000 i primiče se cifri od 10.000 čitalaca (mart 2014).

U svom neznanju i pokušaju da demantuju nešto što se ne može demantovati, jer je istinito, potvrdili su sve što je „Espona“ objavila u petak, 25. aprila, a vezano je za prijem 16 radnika u JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Nasuprot tome, sve ste, do posljednje tačke, potvrdili. I da je VD direktora te Javne ustanove, gospođa Marijana Dakić imala sastanke sa predstavnicima Opštine Berane i, kako ste dodali, da je imala neke dogovore sa predstavnicima lokalne uprave (a o čemu ja nijesam pisao) i da je nakon toga dodijelila Rješenje na neodređeno za 16 lica koja su zaposlena za vrijeme prethodne vlasti (što sam takođe pisao).

Naveli ste da će Opština Berane, kao osnivač, podnijeti krivičnu prijavu protiv gospođe Dakić, što me, uopšte, ne interesuje i što ću ja, ili neko drugi iz portala, objaviti čim se to desi.

Čini mi se da je u ovom tekstu, sa vaše strane, najviše boljelo što sam naveo da je Opština Berane zaposlila 16 radnika (evo, opet sam dobronamjeran), što je istina, jer je ona osnivač, ona postavlja i smjenjuje direktore, ona, na kraju, učestvuje u finansiranju te JU, što ste, opet, u svom neznanju, potvrdili.

No, poenta vašeg obraćanja je kredibiliet portala „Espona“, Nevladine organizacija „Spona“ koja je osnivač portala, što je vidljivo, i Saša Radunović jer smo jedini (za sad) koji vas nijesmo hvalili (ali ni kudili, na to smo se obavezali prvih 100 dana) jer, na žalost svih nas, još nijeste ništa uradili što bi bilo za pohvalu (možda je i prekratko vrijeme).

Čim to bude, javno saopštavamo, pohvalićemo vas.

Ipak, da dođemo do onog što je najvažnije u vašem obavještenju, kako ste smatrali, a to je pokušaj blaćenja potpisnika ovih redova. Da bi bio korektan, citiraću čitavu rečenicu.

“To nas ne čudi, s obzirom da je gospodin Saša Radunović dobijao značajna finansijska sredstva iz lokalnog budžeta od bivšeg rukovodstva po nepoznatom osnovu”.

Znajući u kakvom gradu živi, ko se sve doselio iz drugih sredina i ko je sve sašao sa sela u bivši Ivangrad, ko sve ima i kakve bolesne ambicije, želji mnogih da isključe drugačije mišljenje (kako mnogih u „Zdravo Berane" tako i mnogih u DPS-u), a svjesni kojim sam se profesionalnim poslovima bavio, te da se bavimo javnom djelatnošću, prvi zahtjev koji je NVO „Spona“, čiji sam izvršni direktor, a koja se, između ostalog, bavi i korupcijom, uputila Opštini Berane bilo je da nam se dostave sve isplate na ime Saše Radunovića, tako da NVO posjeduje dokumentaciju o svim isplatama i nema ni jednog „nepoznatog osnova dobijanja značajnih finansijskih sredstava iz lokalnog budžeta“.

Idemo i dalje, pa ćemo informisati mali broj naših čitalaca kako navodite (skoro 10.000) da smo jedna od rijetkih (da ne kažemo i jedina NVO u Beranama), koja nikada nije tražila (podrazumijeva se ni dobila) ni jedan cent od Opštine Berane, tako da je i ta mogućnost otpala.

Čak, suprotno tome, vjerovatno smo jedina NVO koja je, pored ostalog i na zahtjev potpisnika ovih redova, obezbjeđujući donatora sa strane, a u želji da jedan od projekata koje realizujemo bude što transparentniji, vezali ga za Opštinu Berane kao partnera i da sva nama opredijeljena sredstva prvo budu uplaćena na žiro račun Opštine Berane, što smo i Ugovorom precizirali, a koja je, bivša vlast, kao namjenska sredstva od donatora zadržavala i koja se sukcesivno uplaćuju, pa će tako i vlast koju čini Koalicija „Zdravo Berane“ kada joj budu uplaćena sredstva od donatora, morati da nam ih (nadamo se bez kašnjenja) uplati.

O tome smo i informisali javnost tekstom „Vidljivost i snaženje lokalnih medija“, objavljenom 16. februara 2014. godine i koji se i danas nalazi na portalu u rubrici „NVO“ i može se pročitati.

eSpona logoZa razliku od iznijetih laži, sve svoje tvrdnje ćemo vrlo lako i dokazati, ne kasnije od prvog maja, jer će predstavnici NVO „Spona“, „Espona“ i Saša Radunović (ako vam je milije) već u ponedjeljak, 28. aprila, zatražiti zvaničan prijem kod predsjednika Opštine Dragoslava - Dada Šćekića i predsjednika SO Berane - Gorana Kikovića, od kojih ćemo zatražiti da nam saopšte da li oni stoje iza objavljenih tvrdnji i, ukoliko stoje, da nam pismeno kažu koji novac i pod kojim (razjašnjenim i nerazjašnjenim) okolnostima je primio Saša Radunović, pa i NVO „Spona“ ili portal „Espona“ i o tome informisati javnost.

Ukoliko nas „ne budu mogli primit“, budu „službeno zauzeti“, „ne budu u Beranama“, ili slično, tražićemo razgovor sa njihovim saradnicima i, u skladu sa dobijenim odgovorima, ukoliko se budemo osjećali diskriminisani, istog dana o tome i pritiscima na nas informisati: sve medije u Crnoj Gori i šire, sve nadležne državne organe, sve ambasade zastupljene u Crnoj Gori, a kako imamo najavu posjete Oksane Polyuga - šefice medijskog programa Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju Misije u Crnoj Gori, zvanično ćemo zatražiti da nas što prije posjeti.

Znači, „o svim finansijskim sredstvima dobijenim po nepoznatom osnovu“, kako ste naveli, dobićemo potpune odgovore i poznati osnov.

Da iskoristim priliku i da vas obavijestim, jer potpisnik ovih redova i NVO koju predstavlja sve rade transparentno, da se obraćanje „Zdravo Berane“ uklapa u „savjete“ pojedinih ljudi koje je dobijao potpisnik ovih redova „da, možda, nebi trebalo da previše vodim računa o radu nove lokalne uprave, te da mi je tako bolje“, pa, pošto sam poznat kao plašljiv čovjek, sve ovo doživljavam kao prijetnju, te ću u tom smislu pismeno informisati sve već pomenute adrese da, ukoliko se meni, bilo kome od moje porodice, članova NVO „Spona“ i portala „Espona“ i njihovih porodica dogodi bilo kakva nerazjašnjena neprijatnost, za to ću smatrati odgovornom aktuelnu vlast u Beranama.

Što se tiče ostalih škrabanja tipa: „Još uvijek nesvjesni da više nikada u Beranama neće imati vlast, ekipa koja stoji iza Radunovića i dalje pokušava da vuče konce u gradu koji su doveli na prosjački štap", za razliku od vas koji ste se borili i borite za vlast i posao, ja, Saša Radunović, bio sam pri vlasti i, na prvom Kolegijumu Opštine Berane nakon izbora održanih 23. maja 2010. godine, nakon što je DPS ubjedljivo porazio opoziciju, osmog juna, pisanim putem, zatražio raskid radnog odnosa, te da mi je to udovoljeno tek nakon više od godinu dana i novog (opet pisanog) zahtjeva.

Isto se desilo i sa DPS-om, odnosno nezadovoljan onim kako je ta partija vršila vlast u Beranama i njima sam vratio partijsku knjižicu, tako da ko će doći a ko otići sa vlasti mene ne interesuje, već ko će šta uraditi za ovaj grad.

I na kraju, nemojte vi brinuti za kredibilitet portal “Espona”, jer se on ne stiče lažima i ad hok pojavom, već porijeklom, kompletnim životom i radom pojedinaca i institucija.

Kako ste sami naveli, informacije “Espone” prenose drugi mediji. Vjerovatno je to iz razloga što su, vrijeme to potvrđuje, sve objavljene informacije na portalu bila tačne, pa iz tog razloga imamo i ponude da postanemo partner nekim, po imenu, mnogo jačim medijima od nas.

Ipak, “Espona” je projekat koji je planiran na duže vrijeme, a ne na kratke staze, pa nam partnerstva, ustupanje imena i senzacionalizam, još, ne trebaju.

Kako ste nam poslali poruku “da zbog načina kako uređuje svoj portal, vrlo brzo ćemo izgubiti na relevantnosti i ostati bez publike, a portal bez čitalaca je sam sebi najveća kazna”, obavještavamo vas da će Programski savjet, a posebno Saša Radunović insistirati i dalje na istoj uređivačkoj politici,.

Pa, nek, kao i do sad, budemo sami sebi kazna i ostanemo bez, kako ste naveli, publike.

Mi smatramo da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati, a mi smo, trenutno, više nego zadovoljni brojem naše “publike”.

Što se tiče kredibiliteta Saše Radunovića, tu se još manje brinite, jer, eto, pored ostalog, ja sam i aktuelni dopisnik sportske rubrike “Dana”, čiji sam bio i profesionalni novinar, vjerovatno zbog svog kredibiliteta i kojeg poznaje, pa tako mi i vjeruje ili ne, čitava Crna Gora.

S prezirom,

Saša Radunović

IZVRŠNI DIREKTOR NVO “SPONA”

SAVJETNIK UREDNICE “ESPONA”

 

TEKST ZBOG KOJEG JE PISAN PAMFLET:

Opština Berane zaposlila na neodređeno 16 radnika u Dnevnom centru

Dnevni centar 2Javna ustanova Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Beranama od prije nedjelju dana ima 16 zaposlenih kojima su uručena rješenja na neodređeno. Svi oni su bili angažovani na određeno, po Ugovoru na period od četiri mjeseca, od strane lokalne uprave koju je činila vlast DPS-SDP, da bi Ugovore na neodređeno, uprkos obećanjima da će njihovim istekom, svi biti poslati kućama, dobili od nove lokalne vlasti koju čini Koalicija „Zdravo Berane SNP-DF“.

Prema nezvaničnim informacijama „Espona“ dobijenim od izvora iz Opštine Berane, od 63 angažovana radnika koji su imali ugovore na određeno, a o čemu je „Espona“ već pisala, Marijana Dakić - VD direktora JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, je, nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvom, prije nedjelju dana, uručila Rješenja o angažovanju na neodređeno vrijeme za njih 16.

Prema istim saznanjima, Rješenja su zaposlenima uručena po sistematizaciji koju je odobrila Vlada Crne Gore, a interesantno je da su i pored sasvim dovoljnog broja zaposlenih angažovani i volonteri, njih desetak, od 20-tak koliko ih je prije desetak dana upućeno u tu Javnu ustanovu.

Podsjetimo, “Espona” je 16. aprila objavila da za 63. zaposlena u Dnevnom centru uskoro ističu ugovori o radu na određeno koje su dobili tokom vršenja lokalne vlasti koalicije DPS-SDP, te da će svi oni, prema najavama lokalne samouprave, nakon njihovog isteka, biti poslati na Zavod za zapošljavanje.

U Dnevnom centru boravi 13 djece.

Saša Radunović

Dakić nedostupna

“Espona” je u više navrata pokušala da stupi u kontakt sa Marijanom Dakić - VD direktorom JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kako bi dobili informacije o iznenadnoj dodjeli Rješenja, ali i volonterima koji se nalaze u Dnevnom centru, ali, na nama dostupnom broju telefona, ona se nije javljala.

Volonteri

Prema riječima izvora “Espona” iz lokalne uprave, Opština je odabrala 20-tak volontera koji su upućeni na rad u Dnevni centar, da bi, nakon nekoliko dana, njihov broj bio sveden na desetak.Dnevni centar Berane

On nije znao da saopšti kako su izabrani preostali volonteri, kakva je njihova funkcija u situaciji kad je, po usvojenoj sistematizaciji, zapošljen dovoljan broj radnika u toj ustanovi, ali je saopštavajući neka od imena i prezimena, kazao da je “interesantan spisak imena i prezimena volontera koji su angažovani u Dnevnom centru, te da bi se na primjeru djece i snaha pojedinih visokih partijskih funkcionera stranaka koje čine vladajuću koaliciju moglo govoriti o nepotizmu i namjerama da se, uskoro, iz statusa volontera pretvore u zaposlene sa Rješenjem na neodređeno”.

 

 

 

eSpona OTV EU

Društvo

Objavljeno: 04/12/2018
bijelo-polje-obiljezen-dan-osiNeformalna koalicija "Savez“ koju čini šest organizacija koja se bave pitanjem osoba sa invaliditetom (OSI) sa teritorije Bijelog Polja, obilježile su juče treći ...
eSpona
Objavljeno: 03/12/2018
plav-zapoceli-radovi-na-izgradnji-novog-puta-do-gusinjaIzgradnja prve faze moderne saobraćajnice Plav - Vojno selo - Gusinje počela je. U okviru prve faze predviđena je izgradnja 1,1 kilometara puta, sa dvije kolovozne ...
eSpona
Objavljeno: 01/12/2018
nvo-feniks-obiljezava-kampanju-16-dana-aktivizma-protiv-nasilja-nad-zenamaNVO "Ženska organizacija “Feniks“ iz Berana pridružila se obilježavanju kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" koja je započela 25. novembra, ...
eSpona
Objavljeno: 30/11/2018
zavrsena-rekonstrukcija-pumpne-stanicaZavršena je rekonstrukcija Pumpne stanice u Ulici Dušana Vujoševića i ona je danas predata na upotrebu građanima Berana. Rekonstrukcija je obavljena u sklopu ...
eSpona
Objavljeno: 29/11/2018
srednja-strucna-skola-dobila-novi-obrazovni-programU Srednjoj stručnoj školi u Beranama uveden je obrazovni program Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija. Osim u toj beranskoj školi, pomenuti ...
eSpona
Objavljeno: 28/11/2018
inspekcija-utvrdila-postojanje-izmisljenih-radnih-mjesta-u-beranskoj-skoliProsvjetna i Inspekcija rada utvrdile su da je u beranskoj OŠ “Vuk Karadžić” nezakonito u radni odnos na četiri godine zaposlena na radno mjesto organizator nastave ...
eSpona
Objavljeno: 25/11/2018
petnjica-u-2018-asfaltirano-skoro-osam-kilometara-lokalnih-putevaRadnici Crnagoraputa privode kraju asfaltiranje putnog pravca Radiš Do – Krlje u MZ Trpezi. Položen je asfalt u dužini od 600 metara, a do završetka puta je ostalo ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2018
bijelo-polje-za-adaptaciju-skolske-sale-164-000-euraPotpisan je Ugovor sa firmom “Tehnogradnja” iz Pljevalja za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale, vrijednosti oko 164.000 eura, a početak radova ...
eSpona
Objavljeno: 23/11/2018
postavljene-kante-i-klupe-na-obilazniciPovodom realizacije projekta „Cvjetni park - ogledalo mog grada“ saopštenjem se oglasila NVO „Sjeverna zemlja“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 23/11/2018
za-sjutra-zakazano-obiljezavanje-oslobodenja-i-ujedinjenja-u-beranamaPovodom organizovanja proslave povodom ujedinjenja Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline oglasila se saopštenjem. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 22/11/2018
kolasin-restrikcije-vode-u-opstini-sa-cetiri-fabrike-za-flasiranjeVišesatna isključenja vode u više prigradskih naselja u Kolašinu nastaviće se i narednih dana. U preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ objasnili su da je manjak vode ...
eSpona
Objavljeno: 22/11/2018
gusinje-polozen-kamen-temeljac-za-izgradnju-sportskih-terenaMinistar prosvjete Damir Šehović položio je kamen temeljac za izgradnju sportskog igrališta u dvorištu JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2018
bijelo-polje-u-domu-starih-odrzano-predavanje-voli-zivot-koji-zivisPrilikom obilaska korisnika Doma starih u Bijelom Polju, predstavnici NVO ,,Centar zaprevenciju suicida” održali su predavanje na temu “Samoubistvo”.  Posjeta ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2018
dvije-beranke-uspjesno-okoncale-program-obuke-za-trenerice-iz-oblasti-rodne-ravnopravnostiPovodom uspješno okončanog Programa obuke za trenere/ice saopštenjem se oglasila NVO „Feniks” iz Berana. Dostavljeno saopštenje Espona integralno objavljuje. U ...
eSpona
Objavljeno: 20/11/2018
kolasin-i-berane-nece-povezati-prije-kraja-2020-godineIako je završetak rekonstrukcije puta Jezerine - Lubnice planiran za 2020. godinu, već sada je izvjesno da će se još bar pola godine čekati saobraćajnica koja će da ...
eSpona
Objavljeno: 20/11/2018
petnjica-zavrsena-prva-faza-izgradnje-sportskog-poligona-u-godoceljuZavršetkom radova na izgradnji poligona za mali fudbal, košarku i rukomet, okončana je prva faza izgradnje sportskog poligona u MZ Godočelje. Kako je planirala ...
eSpona
Objavljeno: 20/11/2018
beranke-sandra-dukic-i-elena-pesic-uputile-pitanja-ministarstvima-kulture-i-sportaDvije učenice iz Berana, Sandra Đukić i Elena Pešić učestvovale su u manifestaciji Dani Đačkog parlamenta koja je održan juče, u Skupštini Crne Gore. Đukić i Pešić ...
eSpona
Objavljeno: 18/11/2018
predsjednik-albanije-24-novembra-boravice-u-rozajamaPredsjednik Albanije Iljir Meta boraviće 24. novembra u Rožajama. On će u tom gradu prisustvovati održavanju Desetom tradicionalnom “Planinskom satu”, koji će se ...
eSpona
Objavljeno: 16/11/2018
pljevlja-na-proljece-pocinje-izgradnja-novog-vrticaIzgradnja dječjeg vrtića u pljevaljskom naselju Guke, koji se najavljuje godinama, počeće na proljeće naredne godine, kazala je Abela Popović - direktorica Javne ...
eSpona
Objavljeno: 16/11/2018
bijelo-polje-rada-se-vraca-na-velika-vrataFabrika mineralne vode „Rada“ koja je ne tako davno zauzimala značajno mjesto na domaćem i inostranom tršištu, početkom naredne godini vratiće se na velika vrata u ...
eSpona
Objavljeno: 15/11/2018
bijelo-polje-realizovana-akcija-posumljavanjaU okviru pokrenute akcije pošumljavanja, učenici Srednje stručne škole iz Bijelog Polja realizovali su projekat "Zeleno, volim te zeleno”. Projekat je ...
eSpona
Objavljeno: 14/11/2018
tradicija-obnovljena-vodenica-u-pracevcuLijepo novembarsko jutro. Obasjane suncem padine livada zvanih Kućišta u selu Praćevac, malom ali lijepom selu u beranskoj opštini. Beranska kotlina još uvijek je ...
eSpona
Objavljeno: 14/11/2018
inspektor-za-vodoprivredu-podnio-krivicnu-prijavu-protiv-n-n-licaUsljed istovara komunalnog otpada i njegovog gomilanja na obali Lima, Dragan Šekularac - inspektor za vodoprivredu, podnio je krivičnu prijavu Osnovnom ...
eSpona
Objavljeno: 13/11/2018
mojkovac-lokalna-uprava-redovno-izmiruje-poreske-obavezeOpština Mojkovac predstavlja pozitivan primjer među opštinama kada je u pitanju stepen poreske disipline i redovnost u izmirivanju poreskih obaveza, ocijenjeno je ...
eSpona
Objavljeno: 12/11/2018
nvo-dar-zavrsila-prvu-fazu-projekta-znanjem-prevazidimo-podjeleNakon održanih radionica kojima je okončana prva faza projekta „Znanjem prevaziđimo podjele“ saopštenjem za javnost oglasila se NVO „Dar“ iz Berana. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 12/11/2018
u-beogradu-odrzan-omaz-radulu-vesovicuDruštvo đaka Beranske gimnazije iz Beograda i Nevladino udružnje “Beranda”, iz Berana, upriličili su Omaž Radulu Vešoviću - bivšem profesoru i košarkaškom ...
eSpona
Objavljeno: 09/11/2018
andrijevica-kasarna-vcg-ce-unaprijediti-zivot-opstineKasarna Vojske Crne Gore (VCG), koja će biti izgrađena u Andrijevici, unaprijediće život cijele opštine, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković. Kako je ...
eSpona
Objavljeno: 08/11/2018
drustvo-daka-beranske-gimnazije-u-beogradu-obiljezilo-dan-osnivanja-drustvaDruštvo đaka Beranske gimnazije u Beogradu šestog novembra je obilježilo dan osnivanja koji je, ujedno, i Dan Gimnazije “Panto Mališić”. Dan Društva obilježen je u ...
eSpona
Objavljeno: 08/11/2018
uredene-tri-lokacije-u-graduPovodom organizovane akcije uređenja tri gradske lokacije saopštenjem za javnost se oglasila NVO „Sjeverna zemlja“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2018
u-beogradu-ce-se-odrzati-omaz-radulu-vesovicuDruštvo đaka beranske gimnazije iz Beograda u saradnji sa NVU „Beranda“ iz Berana, organizuju Omaž pokojnom profesoru Radulu Vešoviću koji će se održati u glavnom ...
eSpona
Objavljeno: 06/11/2018
vasojevicka-sorbona-gimnazija-panto-malisic-obiljezava-105-godina-postojanjaPovodom obilježavanja 105 godina postojanja Gimnazije “Panto Mališić”, večeras će se u Beranama održati Svečana akademija. Akademija će se održati u amfiteatru ...
eSpona
Objavljeno: 02/11/2018
mojkovac-stopa-nezaposlenosti-iznad-drzavnog-prosjekaNačelnica Područne jedinice Bijelo Polje Slađana Nedović ukazuje na nepovoljnu strukturu nezaposlenih u Mojkovcu, prije svega starosnu. Učešće starijih od 50 godina ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2018
u-bijelom-polju-zavrsena-trodnevna-obuka-za-projekte-prakticnih-javnih-politikaDodjelom sertifikata, u Bijelom Polju je uspješno završena trodenevna obuka predstavnika NVO za pisanje predloga praktičnih javnih politika. Prema riječima ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2018
rozaje-do-kraja-godine-bez-posla-ostaje-55-opstinaraOd 223 radnika, koliko ih ima u lokalnoj upravi i javnim preduzećima čiji je osnivač Opština Rožaje, do kraja godine najmanje njih 55 ostaće bez posla. Kako je ...
eSpona
Objavljeno: 30/10/2018
beranci-i-petnjicani-zajedno-sanirali-putUdruženim radom mehanizacije Agencije za izgradnju i razvoj Berana i Komunalnog preduzeća iz Petnjice, prije nekoliko dana je saniran je put Savin Bor – katun na ...
eSpona
Objavljeno: 30/10/2018
pljevlja-na-prostoru-bivse-deponije-gradice-teniski-i-golf-tereneRudnik uglja Pljevlja započeo je sa rekultivacijom deponije Jagnjilo, a iz poslovodstva ove kompanije tvrde da bi se prostor od 57 hektara mogao iskoristiti za ...
eSpona
Objavljeno: 28/10/2018
dri-pozitivno-misljenje-o-finansijskoj-reviziji-i-uslovno-o-pravilnosti-zavrsnog-racuna-za-2017-godinu-opstine-beraneDržavna revizorska institucija (DRI) izrazila je pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju Opštine Berane i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti Završnog ...
eSpona
Objavljeno: 27/10/2018
pocinje-zimsko-racunanje-vremenaPomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad u nedjelju, 28. oktobra, u tri sata, počinje zimsko računanje vremena. Zimsko računanje vremena trajaće do posljednjeg ...
eSpona
Objavljeno: 25/10/2018
omaz-radulu-vesovicu-odrzace-se-i-u-beograduPovodom organizovanja Omaža Radulu Vešoviću koji će se održati u Beogradu saopštenjem za javnost oglasila se beranska NVU „Beranda“. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 25/10/2018
miodrag-bobo-radunovic-izabran-za-dekana-medicinskog-fakultetaNovi dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici je prof. dr Miodrag Bobo Radunović. On je na tajnom glasanju zadobio podršku 38 članova Upravnog odbora (UO), dok je ...
eSpona
Objavljeno: 24/10/2018
ministarstvo-prosvjete-u-toku-rekonstrukcija-vrtica-u-beranamaRadovi na rekonstrukciji Dječjeg vrtića “Radmila Nedić” u Beranama su u toku, saopštio je Filip Grujić - načelnik Službe za investicije Ministarstva prosvjete. On ...
eSpona
Objavljeno: 24/10/2018
rozaje-grade-se-obaloutvrde-u-koritu-ibraU Rožajama je u toku izgradnja obaloutvrda, odnosno regulacija korita Ibra i postavljanje cijevi za budući kanalizacioni kolektor. Riječ je o projektu vrijednom ...
eSpona
Objavljeno: 24/10/2018
petnjica-zapocelo-uklanjanje-nelegalnih-ogradaPostupajući po odluci Sekretarijata za lokalnu upravu i inspekcijske poslove, radnici Komunalnog preduzeća iz Petnjice započeli su sa uklanjanjem nelegalnih ograda ...
eSpona
Objavljeno: 23/10/2018
zabljak-izgradeni-tereni-za-male-sportoveNa Žabljaku su otvoreni tereni za male sportove, pa će građani moći da igraju mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis. Terene su svečano otvorili Duško ...
eSpona
Objavljeno: 23/10/2018
rozaje-dug-opstine-se-stalno-uvecavaOpština Rožaje već duže vrijeme kasni sa prijavom i izmirivanjem poreskih obaveza, a stepen poreske discipline kada je u pitanju ova jedinica lokalne samouprave ...
eSpona
Objavljeno: 22/10/2018
petnjica-opstina-bez-dugovanjaOpština Petnjica jedna je od rijetkih na sjeveru Crne Gore koja nema dugovanja prema Poreskoj upravi, zaposlenima, kao ni prema dobavljačima, saopšteno je na ...
eSpona
Objavljeno: 21/10/2018
pljevlja-rtv-krece-s-programom-do-kraja-godineRadio-televizija Pljevlja počeće emitovanje redovnog programa najkasnije do kraja godine, najavio je Mirko Đačić - predsjednik Opštine Pljevlja. On je kazao da ...
eSpona
Objavljeno: 20/10/2018
dejan-najdanovic-najda-volim-beraneDejan Najdanović Najda je poznati rok pjevač iz Niša kojeg odlikuje snažan glas karakteristične tople boje i posebne emocije. Mada se trudi da mu nastupi ...
eSpona
Objavljeno: 19/10/2018
bijelo-polje-odrzana-tribina-preduzetnistvo-je-tvoj-izborU prostorijama Srednje elektro- ekonomske škole u okviru projekta "Preduzetništvo je tvoj izbor'', održana je tribina koju je organizovala Unija preduzetnika Crne ...
eSpona
Objavljeno: 18/10/2018
sprovedenom-akcijom-ozelenjavanja-sjeverna-zemlja-uljepsala-obilaznica-u-beranamaPovodom završena akcije ozelenjavanja obilaznice saopštenjem za javnost oglasila se NVO „Sjeverna zemlja“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona