Na Fejsbuku se danas, u subotu, 26. aprila, pojavila obavještenje grupe “Zdravo Berane” u kojem se bave pokušajima diskreditecaije portal “Espona”. Naše Elektronske novine prenose integralno Obavještenje, a u nastavku i odgovor savjetnika urednice “Espona” i “sporni tekst” zbog kojeg je i dato Obavještenje. Obavještenje je preuzeto sa fejsbuk stranice “Zdravo Berane”.

Zdravo Berane FB eSpona

                                                                                                                              

Odgovor Portala „Espona“

Što se braniste, kad se ne odbraniste

„Intelektualni i medijski krem“ Koalicije „Zdravo Berane SNP-DF“ našvrlja nešto što bi trebalo da predstavlja demanti, reagovanje, etiketu, upućenu portalu „Espona“ i potpisniku ovih redova, Saši Radunoviću - pa u svojim neistinima i neznanju, unaprijedi savjetnika u urednika portala.

No, da se ne bavimo možda i slučajnim greškama (da budemo dobronamjerni umjesto pljuvačnice kakvu predstavljaju oni koji se kriju iza „Zdravo Berane“), odgovorićemo zbog onih koji nam vjeruju (kao portalu i Saši Radunoviću kao novinaru i čovjeku), a to je, prema evidenciji koju svakog prvog u mjesecu vodimo, čitalačka publika čiji je broj veći od 9.000 i primiče se cifri od 10.000 čitalaca (mart 2014).

U svom neznanju i pokušaju da demantuju nešto što se ne može demantovati, jer je istinito, potvrdili su sve što je „Espona“ objavila u petak, 25. aprila, a vezano je za prijem 16 radnika u JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Nasuprot tome, sve ste, do posljednje tačke, potvrdili. I da je VD direktora te Javne ustanove, gospođa Marijana Dakić imala sastanke sa predstavnicima Opštine Berane i, kako ste dodali, da je imala neke dogovore sa predstavnicima lokalne uprave (a o čemu ja nijesam pisao) i da je nakon toga dodijelila Rješenje na neodređeno za 16 lica koja su zaposlena za vrijeme prethodne vlasti (što sam takođe pisao).

Naveli ste da će Opština Berane, kao osnivač, podnijeti krivičnu prijavu protiv gospođe Dakić, što me, uopšte, ne interesuje i što ću ja, ili neko drugi iz portala, objaviti čim se to desi.

Čini mi se da je u ovom tekstu, sa vaše strane, najviše boljelo što sam naveo da je Opština Berane zaposlila 16 radnika (evo, opet sam dobronamjeran), što je istina, jer je ona osnivač, ona postavlja i smjenjuje direktore, ona, na kraju, učestvuje u finansiranju te JU, što ste, opet, u svom neznanju, potvrdili.

No, poenta vašeg obraćanja je kredibiliet portala „Espona“, Nevladine organizacija „Spona“ koja je osnivač portala, što je vidljivo, i Saša Radunović jer smo jedini (za sad) koji vas nijesmo hvalili (ali ni kudili, na to smo se obavezali prvih 100 dana) jer, na žalost svih nas, još nijeste ništa uradili što bi bilo za pohvalu (možda je i prekratko vrijeme).

Čim to bude, javno saopštavamo, pohvalićemo vas.

Ipak, da dođemo do onog što je najvažnije u vašem obavještenju, kako ste smatrali, a to je pokušaj blaćenja potpisnika ovih redova. Da bi bio korektan, citiraću čitavu rečenicu.

“To nas ne čudi, s obzirom da je gospodin Saša Radunović dobijao značajna finansijska sredstva iz lokalnog budžeta od bivšeg rukovodstva po nepoznatom osnovu”.

Znajući u kakvom gradu živi, ko se sve doselio iz drugih sredina i ko je sve sašao sa sela u bivši Ivangrad, ko sve ima i kakve bolesne ambicije, želji mnogih da isključe drugačije mišljenje (kako mnogih u „Zdravo Berane" tako i mnogih u DPS-u), a svjesni kojim sam se profesionalnim poslovima bavio, te da se bavimo javnom djelatnošću, prvi zahtjev koji je NVO „Spona“, čiji sam izvršni direktor, a koja se, između ostalog, bavi i korupcijom, uputila Opštini Berane bilo je da nam se dostave sve isplate na ime Saše Radunovića, tako da NVO posjeduje dokumentaciju o svim isplatama i nema ni jednog „nepoznatog osnova dobijanja značajnih finansijskih sredstava iz lokalnog budžeta“.

Idemo i dalje, pa ćemo informisati mali broj naših čitalaca kako navodite (skoro 10.000) da smo jedna od rijetkih (da ne kažemo i jedina NVO u Beranama), koja nikada nije tražila (podrazumijeva se ni dobila) ni jedan cent od Opštine Berane, tako da je i ta mogućnost otpala.

Čak, suprotno tome, vjerovatno smo jedina NVO koja je, pored ostalog i na zahtjev potpisnika ovih redova, obezbjeđujući donatora sa strane, a u želji da jedan od projekata koje realizujemo bude što transparentniji, vezali ga za Opštinu Berane kao partnera i da sva nama opredijeljena sredstva prvo budu uplaćena na žiro račun Opštine Berane, što smo i Ugovorom precizirali, a koja je, bivša vlast, kao namjenska sredstva od donatora zadržavala i koja se sukcesivno uplaćuju, pa će tako i vlast koju čini Koalicija „Zdravo Berane“ kada joj budu uplaćena sredstva od donatora, morati da nam ih (nadamo se bez kašnjenja) uplati.

O tome smo i informisali javnost tekstom „Vidljivost i snaženje lokalnih medija“, objavljenom 16. februara 2014. godine i koji se i danas nalazi na portalu u rubrici „NVO“ i može se pročitati.

eSpona logoZa razliku od iznijetih laži, sve svoje tvrdnje ćemo vrlo lako i dokazati, ne kasnije od prvog maja, jer će predstavnici NVO „Spona“, „Espona“ i Saša Radunović (ako vam je milije) već u ponedjeljak, 28. aprila, zatražiti zvaničan prijem kod predsjednika Opštine Dragoslava - Dada Šćekića i predsjednika SO Berane - Gorana Kikovića, od kojih ćemo zatražiti da nam saopšte da li oni stoje iza objavljenih tvrdnji i, ukoliko stoje, da nam pismeno kažu koji novac i pod kojim (razjašnjenim i nerazjašnjenim) okolnostima je primio Saša Radunović, pa i NVO „Spona“ ili portal „Espona“ i o tome informisati javnost.

Ukoliko nas „ne budu mogli primit“, budu „službeno zauzeti“, „ne budu u Beranama“, ili slično, tražićemo razgovor sa njihovim saradnicima i, u skladu sa dobijenim odgovorima, ukoliko se budemo osjećali diskriminisani, istog dana o tome i pritiscima na nas informisati: sve medije u Crnoj Gori i šire, sve nadležne državne organe, sve ambasade zastupljene u Crnoj Gori, a kako imamo najavu posjete Oksane Polyuga - šefice medijskog programa Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju Misije u Crnoj Gori, zvanično ćemo zatražiti da nas što prije posjeti.

Znači, „o svim finansijskim sredstvima dobijenim po nepoznatom osnovu“, kako ste naveli, dobićemo potpune odgovore i poznati osnov.

Da iskoristim priliku i da vas obavijestim, jer potpisnik ovih redova i NVO koju predstavlja sve rade transparentno, da se obraćanje „Zdravo Berane“ uklapa u „savjete“ pojedinih ljudi koje je dobijao potpisnik ovih redova „da, možda, nebi trebalo da previše vodim računa o radu nove lokalne uprave, te da mi je tako bolje“, pa, pošto sam poznat kao plašljiv čovjek, sve ovo doživljavam kao prijetnju, te ću u tom smislu pismeno informisati sve već pomenute adrese da, ukoliko se meni, bilo kome od moje porodice, članova NVO „Spona“ i portala „Espona“ i njihovih porodica dogodi bilo kakva nerazjašnjena neprijatnost, za to ću smatrati odgovornom aktuelnu vlast u Beranama.

Što se tiče ostalih škrabanja tipa: „Još uvijek nesvjesni da više nikada u Beranama neće imati vlast, ekipa koja stoji iza Radunovića i dalje pokušava da vuče konce u gradu koji su doveli na prosjački štap", za razliku od vas koji ste se borili i borite za vlast i posao, ja, Saša Radunović, bio sam pri vlasti i, na prvom Kolegijumu Opštine Berane nakon izbora održanih 23. maja 2010. godine, nakon što je DPS ubjedljivo porazio opoziciju, osmog juna, pisanim putem, zatražio raskid radnog odnosa, te da mi je to udovoljeno tek nakon više od godinu dana i novog (opet pisanog) zahtjeva.

Isto se desilo i sa DPS-om, odnosno nezadovoljan onim kako je ta partija vršila vlast u Beranama i njima sam vratio partijsku knjižicu, tako da ko će doći a ko otići sa vlasti mene ne interesuje, već ko će šta uraditi za ovaj grad.

I na kraju, nemojte vi brinuti za kredibilitet portal “Espona”, jer se on ne stiče lažima i ad hok pojavom, već porijeklom, kompletnim životom i radom pojedinaca i institucija.

Kako ste sami naveli, informacije “Espone” prenose drugi mediji. Vjerovatno je to iz razloga što su, vrijeme to potvrđuje, sve objavljene informacije na portalu bila tačne, pa iz tog razloga imamo i ponude da postanemo partner nekim, po imenu, mnogo jačim medijima od nas.

Ipak, “Espona” je projekat koji je planiran na duže vrijeme, a ne na kratke staze, pa nam partnerstva, ustupanje imena i senzacionalizam, još, ne trebaju.

Kako ste nam poslali poruku “da zbog načina kako uređuje svoj portal, vrlo brzo ćemo izgubiti na relevantnosti i ostati bez publike, a portal bez čitalaca je sam sebi najveća kazna”, obavještavamo vas da će Programski savjet, a posebno Saša Radunović insistirati i dalje na istoj uređivačkoj politici,.

Pa, nek, kao i do sad, budemo sami sebi kazna i ostanemo bez, kako ste naveli, publike.

Mi smatramo da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati, a mi smo, trenutno, više nego zadovoljni brojem naše “publike”.

Što se tiče kredibiliteta Saše Radunovića, tu se još manje brinite, jer, eto, pored ostalog, ja sam i aktuelni dopisnik sportske rubrike “Dana”, čiji sam bio i profesionalni novinar, vjerovatno zbog svog kredibiliteta i kojeg poznaje, pa tako mi i vjeruje ili ne, čitava Crna Gora.

S prezirom,

Saša Radunović

IZVRŠNI DIREKTOR NVO “SPONA”

SAVJETNIK UREDNICE “ESPONA”

 

TEKST ZBOG KOJEG JE PISAN PAMFLET:

Opština Berane zaposlila na neodređeno 16 radnika u Dnevnom centru

Dnevni centar 2Javna ustanova Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Beranama od prije nedjelju dana ima 16 zaposlenih kojima su uručena rješenja na neodređeno. Svi oni su bili angažovani na određeno, po Ugovoru na period od četiri mjeseca, od strane lokalne uprave koju je činila vlast DPS-SDP, da bi Ugovore na neodređeno, uprkos obećanjima da će njihovim istekom, svi biti poslati kućama, dobili od nove lokalne vlasti koju čini Koalicija „Zdravo Berane SNP-DF“.

Prema nezvaničnim informacijama „Espona“ dobijenim od izvora iz Opštine Berane, od 63 angažovana radnika koji su imali ugovore na određeno, a o čemu je „Espona“ već pisala, Marijana Dakić - VD direktora JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, je, nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvom, prije nedjelju dana, uručila Rješenja o angažovanju na neodređeno vrijeme za njih 16.

Prema istim saznanjima, Rješenja su zaposlenima uručena po sistematizaciji koju je odobrila Vlada Crne Gore, a interesantno je da su i pored sasvim dovoljnog broja zaposlenih angažovani i volonteri, njih desetak, od 20-tak koliko ih je prije desetak dana upućeno u tu Javnu ustanovu.

Podsjetimo, “Espona” je 16. aprila objavila da za 63. zaposlena u Dnevnom centru uskoro ističu ugovori o radu na određeno koje su dobili tokom vršenja lokalne vlasti koalicije DPS-SDP, te da će svi oni, prema najavama lokalne samouprave, nakon njihovog isteka, biti poslati na Zavod za zapošljavanje.

U Dnevnom centru boravi 13 djece.

Saša Radunović

Dakić nedostupna

“Espona” je u više navrata pokušala da stupi u kontakt sa Marijanom Dakić - VD direktorom JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kako bi dobili informacije o iznenadnoj dodjeli Rješenja, ali i volonterima koji se nalaze u Dnevnom centru, ali, na nama dostupnom broju telefona, ona se nije javljala.

Volonteri

Prema riječima izvora “Espona” iz lokalne uprave, Opština je odabrala 20-tak volontera koji su upućeni na rad u Dnevni centar, da bi, nakon nekoliko dana, njihov broj bio sveden na desetak.Dnevni centar Berane

On nije znao da saopšti kako su izabrani preostali volonteri, kakva je njihova funkcija u situaciji kad je, po usvojenoj sistematizaciji, zapošljen dovoljan broj radnika u toj ustanovi, ali je saopštavajući neka od imena i prezimena, kazao da je “interesantan spisak imena i prezimena volontera koji su angažovani u Dnevnom centru, te da bi se na primjeru djece i snaha pojedinih visokih partijskih funkcionera stranaka koje čine vladajuću koaliciju moglo govoriti o nepotizmu i namjerama da se, uskoro, iz statusa volontera pretvore u zaposlene sa Rješenjem na neodređeno”.

 

 

 

eSpona OTV EU

Društvo

Objavljeno: 17/10/2018
sud-nalozio-opstini-berane-da-ostecenom-sluzbeniku-isplati-1-360-euraPresudom Višeg suda u Bijelom Polju, Opština Berane je dužna da isplati 1.360 eura jednom od službenika kojeg je lokalna uprava zakinula po osnovu ...
eSpona
Objavljeno: 17/10/2018
policija-uhapsila-devetnaestogodisnjaka-zbog-sumnje-za-ubistvo-trinaestogodisnjeg-djecakaSlužbenici beranskog Centra bezbjednosti uhapsili su juče devetnaestogodišnjeg Beranca inicijala S. I. zbog sumnje da je ubio dječaka od 13 godina. Iz Uprave ...
eSpona
Objavljeno: 16/10/2018
nvo-centar-omladinskih-inicijativa-realizuje-projekat-ne-bacaj-smece-sadi-cvijeceNVO „Centar omladinskih inicijativa“ Berane sprovodi projekat „ Ne bacaj smeće, sadi cvijeće“ , koji je finansiralo Ministarstvo sporta a podržava Opština Berane i ...
eSpona
Objavljeno: 14/10/2018
bijela-kuga-topi-sjever-crne-goreNegativan prirodni priraštaj, bijela kuga, u prvoj polovini 2018. godine zabilježen je u čak 17 od 23 opštine u Crnoj Gori, a broj rođenih je veći u odnosu na broj ...
eSpona
Objavljeno: 12/10/2018
kolasin-dani-nauke-u-botanickoj-bastiManifestacija "Dani nauke 2018",  koja se organizuje u sedam crnogorskih gradova, na originalan način obilježena je i u kolašinskoj Botaničkoj bašti u ...
eSpona
Objavljeno: 12/10/2018
pljevlja-ugostili-vise-od-hiljadu-migranataViše od hiljadu migranata našlo je utočište u pljevaljskom Centru Bona Fide od februara ove godine. Tamo ih čeka hrana i siguran smještaj. “Ja samo želim normalno ...
eSpona
Objavljeno: 11/10/2018
berane-domacin-sabora-ljekara-sjeverne-crne-gore-i-jugozapadne-srbijeU petak i subotu u Beranama se održava Sabor ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije. Tradicionalna manifestacija koja se po 39-ti put održava, ...
eSpona
Objavljeno: 11/10/2018
mojkovac-zasadena-stabla-tujeČlanovi Lokalnog dječjeg parlamenta, uz podršku Ministarstva sporta, Centra za prava djeteta i Opštine, zasadili su 21 stablo tuje u dvorištu Dnevnog ...
eSpona
Objavljeno: 11/10/2018
nvo-zajednica-italijana-u-bijelom-polju-organizovala-kurs-italijanskog-jezikaNevladina organizacija “Zajednica Italijana u Crnoj Gori” organizovala je besplatan kurs italijanskog jezika za zainteresovane građane Bijelog Polja. Već nekoliko ...
eSpona
Objavljeno: 09/10/2018
bijelo-polje-odrzan-kul-karavan-za-afirmaciju-mladih-talenata-sa-sjeveraBeranka Ksenija Savović učesnica je „Kul karavana“ mladih sa sjevera Crne Gore. Ona je učestvovala u izložbi fotografija mladih koja je organizovana u okviru „Kul ...
eSpona
Objavljeno: 09/10/2018
opstina-tivat-luka-kalimanj-je-vazan-resursPovodom dodjele koncesije za luku Kalimanj saopštenjem za javnost oglasila se Služba predsjednika Opštine Tivat. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 09/10/2018
plav-postavljen-kamen-temeljac-za-skolu-u-vojnom-seluMinistar prosvjete Damir Šehović postavio je kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu. Kako je saopšteno, vrijednost investicije je na nivou od ...
eSpona
Objavljeno: 06/10/2018
sa-sjevera-se-dnevno-iseli-10-gradanaGradovi na sjeveru Crne Gore i dalje bilježe odliv stanovništva, pa je za prvih pola godine u tom regionu razlika između doseljenih i odseljenih 1.125, u korist ...
eSpona
Objavljeno: 04/10/2018
kolasin-kanalizacija-kao-luksuzPokrivenost gradskog područja sistemom gradske fekalne kanalizacije u Kolašinu je svega oko 20 odsto, a ukupan broj domaćinstava koji je priključen na taj sistam je ...
eSpona
Objavljeno: 04/10/2018
pljevlja-uskoro-zavrsetak-izgradnje-fontane-dijatretuPjevlja će uskoro na Trgu 13. jula dobiti novi, urbani simbol grada-  gradsku fontanu Dijatretu koja će imati svjetlosne efekte. Već je postavljena ...
eSpona
Objavljeno: 04/10/2018
gusinje-pocinje-izgradnja-sportskih-terenaPotpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji savremenog sportskog igrališta JU OŠ “Dzafer Nikočević” iz Gusinja, ukupne vrijednosti oko 300.000 eura, sa ...
eSpona
Objavljeno: 03/10/2018
zavrseno-asfaltiranje-jos-nekoliko-putnih-pravaca-u-petnjiciRadnici preduzeća “Crnagoraput” završili su asfaltiranje još nekoliko dionica puta na području opštine Petnjica. Prema navodima Portala Radio Petnjica, Samir ...
eSpona
Objavljeno: 02/10/2018
plav-pocinje-gradnja-skole-u-vojnom-seluMinistar prosvjete Damir Šehović potpisao je sa predstavnikom Konzorcijuma “Adria International” d.o.o. Pljevlja i Studio LML d.o.o. Podgorica, Žarkom Lacmanovićem, ...
eSpona
Objavljeno: 01/10/2018
savicevic-i-scekic-svecano-otvorili-rekonstruisanu-i-pokrivenu-tribinu-gradskog-stadionaSvečanim presijecanjem vrpce koje su obavili Dejan Savićević - predsjednik FSCG i Dragoslav Šćekić - predsjednik Opštine Berane, juče je na upotrebu predata ...
eSpona
Objavljeno: 28/09/2018
dr-marijan-premovic-ucestovao-na-medunarodnom-simpozijumu-u-turskojDocent dr Marijan Premović sa Studijskog programa za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore učestvovao je na VI. Međunarodnom simpozijumu o Studijama ...
eSpona
Objavljeno: 27/09/2018
ckb-donirala-destilacioni-aparat-domu-zdravlja-beraneCrnogorska komercijalna banka donirala je Domu zdravlja Berane savremen laboratorijski aparat koji će se koristiti prilikom analiza u novoopremljenoj mikrobiološkoj ...
eSpona
Objavljeno: 27/09/2018
mededovic-begovic-provjerom-regularnosti-diploma-falice-radnika-u-drzavnoj-upravi-i-lokalnoj-samoupraviTekst “Pred otkazom 4.600 zaposlenih u državnoj upravi” (bez lokalne samouprave) objevljen 24. septembra u Elektronskim novinama Espona izazvao me je na davanje ...
eSpona
Objavljeno: 26/09/2018
pilot-paraglajdera-iz-berana-denis-bozovic-letjenjem-odusevio-americku-blogerkuOpština Herceg Novi i Turistička organizacija tog grada, ovog ljeta su otišle korak naprijed pa su u turističku ponudu, u okviru aktivnog odmora, uvrstile i ...
eSpona
Objavljeno: 26/09/2018
petnjica-nastavljeni-radovi-na-izgradnji-vodovoda-murovsko-vreloKopanjem kanala i postavljanjem cijevi nastavljeni su radovi na izgradnji vodovoda “Murovsko vrelo” u Petnjici. Kako je saopštio Samir Agović - predsjednik ...
eSpona
Objavljeno: 25/09/2018
rozaje-vise-od-50-zaposlenih-u-lokalnoj-upravi-bice-otpusteno-do-januaraBroj zaposlenih u lokalnoj upravi i preduzećima koje finansira Opština Rožaje, iznosi 223, a do kraja godine biće ih 25 odsto manje. To će, pored ostalog, biti ...
eSpona
Objavljeno: 24/09/2018
andrijevica-rijesen-problem-prevoza-daka-pjesaka-u-konjusimaMinistarstva prosvjete i poljoprivrede u saradnji sa Opštinom Andrijevica obezbijedila su sredsva za kupovinu kombi vozila za đake pješake Osnovne škole “Milić ...
eSpona
Objavljeno: 23/09/2018
srpska-narodna-obnova-zatrazila-da-vlada-podrzi-manifestaciju-putevima-kralja-aleksandra-karadordevicaSrpska narodna odbrana, koju čini Savez srpskih udruženja Vasojevića i limske doline, obratili su se Vladi Crne Gore sa zahtjevom da podrži prije nekoliko godina ...
eSpona
Objavljeno: 22/09/2018
bogdan-joksimovic-sjecanje-na-fara-pacarizaNavršila se godina od smrti Faruka – Fara Zenovog Pačariza, istaknutog beranskog privrednika, rukovodioca i društveno-političkog radnika. Vrijeme je pokazalo da ...
eSpona
Objavljeno: 21/09/2018
krstas-opstini-vrbas-na-poklon-lingvisticka-literatura-crnogorskog-jezikaPovodom uručenja poklona Opštini Vrbas saopštenjem za javnost oglasilo se Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/09/2018
ureden-pristupni-put-prema-novom-muslimanskom-groblju-na-jasikovcuNakon četiri dana rada mehanizacije na uređenju pristupnog puta do novog muslimanskog groblja u Beranama, radovi su završeni a put priveden namjeni. Radove na ...
eSpona
Objavljeno: 20/09/2018
petnjica-roditelji-sami-brinu-o-prevozu-dakaPrevoz za pedesetak učenika iz Petnjice koji pohađaju školu u Beranama i dalje nije riješen. Snalazi se kako ko umije, baš kao i mještani koji su nezadovoljni ...
eSpona
Objavljeno: 19/09/2018
pljevlja-epcg-ce-izdvojiti-pet-miliona-eura-za-eksproprijaciju-zemljistaElektroprivreda Crne Gore (EPCG) formirala je komisiju koja je uradila popis nepokretnosti domaćinstava u blizini odlagališta Maljevac. Popis domaćinstava je ...
eSpona
Objavljeno: 19/09/2018
po-izdvojenom-novcu-za-ljekove-beranska-bolnica-pri-vrhu-crnogorskog-zdravstvaOpšta bolnica u Beranama je treća u Crnoj Gori po izdvojenom novcu za ljekove u 2017. godini. Ispred nje su samo bolnice u Nikšiću i Baru. To je zaključak ...
eSpona
Objavljeno: 18/09/2018
plav-otvoren-dnevni-boravak-za-stara-licaMinistar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević otvorili su Dnevni boravak za stara lica, prvi takav servis u ovoj ...
eSpona
Objavljeno: 18/09/2018
bijelo-polje-crkvena-opstina-otvara-narodnu-kuhinjuCrkvena opština otvoriće uskoro prvu narodna kuhinja u Bijelom Polju, u naselju Rakonje. “Postoji veliki broj ljudi koji su na rubu gladovanja i ovakav objekat ...
eSpona
Objavljeno: 18/09/2018
miodrag-bobo-radunovic-imenovan-za-v-d-dekana-medicinskog-fakultetaUpravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) imenovao je Miodraga Boba Radunovića - profesora i bivšeg ministra zdravlja, za vršioca dužnosti dekana Medicinskog ...
eSpona
Objavljeno: 16/09/2018
pljevlja-zapocela-izgradnja-20-stanova-za-penzionereU Pljevljima je počela gradnja stambene zgrade u kojoj će 20 stanova, po povoljnoj cijeni, pripasti penzionerima. Prema navodima Portala CDM, stanovi će ...
eSpona
Objavljeno: 14/09/2018
petnjica-privodi-se-kraju-sanacija-lokalnih-putevaNasipanje oštećenih putnih pravaca i sanacija lokalnih puteva na području petnjičke opštine privodi se kraju. Za realizaciju pomenutih aktivnosti izdvojeno je 50. ...
eSpona
Objavljeno: 13/09/2018
kolasin-vlast-ispituje-sta-se-odlaze-kraj-tarePredsjednik Opštine Kolašin Milisav Bato Bulatović naložio je da se ispita po čijem nalogu se, na osnovu kojih ugovora i kakav materijal odlaže pored šetališta kraj ...
eSpona
Objavljeno: 12/09/2018
petnjica-zavrseno-asfaltiranje-jednog-sportskog-terenaRadnici građevinske firme “Asfalt-beton” iz Podgorice juče su asfaltirali teren budućeg sportskog poligona u petnjičkoj Mjesnoj zajednici Godočelje. Do realizacije ...
eSpona
Objavljeno: 11/09/2018
beranci-i-petnjicani-ce-akcijama-obiljeziti-svjetski-dan-uklanjanja-otpadaOpštine Berane i Petnjica učestvovaće u akciji „Let’s do it Montenegro!“, kojom se 14. septembra obilježava Svjetski dan uklanjanja otpada. Pod sloganom ...
eSpona
Objavljeno: 11/09/2018
poznati-kandidati-za-nagradu-dialogos-2018Za jubilarnu petu nagradu "DIALOGOS" koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu konkurisalo je pet rukopisa, saopšteno ...
eSpona
Objavljeno: 10/09/2018
studenkinja-iz-dijaspore-na-fakultetu-za-crnogorski-jezik-i-knjizevnostPovodom upisa na Fakultet za crnogorski jezik i književnost jedne studentkinje iz Lovćenca saopštenjem za javnost oglasilo se Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”. ...
eSpona
Objavljeno: 07/09/2018
miodrag-bozovic-novi-nacelnik-cb-beraneOdlukom Kolegijuma Uprave policije, novi načelnik Centra bezbjednosti (CB) Berane je Miodrag Mića Božović, saznaje Espona. Prema nezvaničnim informacijama, ...
eSpona
Objavljeno: 07/09/2018
bijelo-polje-osnovna-skola-dobija-novu-sportsku-salu-do-kraja-godineOsnovna škola “Marko Miljanov” u Bijelom Polju dobiće novu sportsku salu do kraja godine, objavio je Portal CDM. Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ...
eSpona
Objavljeno: 07/09/2018
petnjica-zapocela-sanacija-asfaltiranih-lokalnih-putevaZapočeli su intezivni radovi na sanaciji asfaltiranih lokalnih puteva u Petnjici, a oni podrazumijevaju krpljenju udarnih rupa. Prema riječima Alena ...
eSpona
Objavljeno: 06/09/2018
rozaje-hajla-osvaja-ljepotomU Rožajama se intenzivno radi na razvoju kako zimskog, tako i ljetnjeg turizma, ali turistički radnici ipak ističu da im nedostaje mnogo toga kako bi ta privredna ...
eSpona
Objavljeno: 03/09/2018
obezbijedeni-besplatni-udzbenici-za-sve-osnovce-na-teritoriji-beranaOpština Berane je i ove godine obezbijedila nove komplete udžbenika za sve osnovce sa teritorije opštine. Tako je, po peti put, lokalna uprava pomogla kućne budžete ...
eSpona
Objavljeno: 03/09/2018
napadnut-pripadnik-omunalne-policijePovodom napada na pripadnika Komunalne policije saopštenjem za javnost se oglasio Biro za odnose sa javnošću Opštine Berane. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 01/09/2018
otvoreni-veterinarski-daniPotpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović otvorio je juče u Beranama naučno-stručni skup „Veterinarski dani ...
eSpona