Na Fejsbuku se danas, u subotu, 26. aprila, pojavila obavještenje grupe “Zdravo Berane” u kojem se bave pokušajima diskreditecaije portal “Espona”. Naše Elektronske novine prenose integralno Obavještenje, a u nastavku i odgovor savjetnika urednice “Espona” i “sporni tekst” zbog kojeg je i dato Obavještenje. Obavještenje je preuzeto sa fejsbuk stranice “Zdravo Berane”.

Zdravo Berane FB eSpona

                                                                                                                              

Odgovor Portala „Espona“

Što se braniste, kad se ne odbraniste

„Intelektualni i medijski krem“ Koalicije „Zdravo Berane SNP-DF“ našvrlja nešto što bi trebalo da predstavlja demanti, reagovanje, etiketu, upućenu portalu „Espona“ i potpisniku ovih redova, Saši Radunoviću - pa u svojim neistinima i neznanju, unaprijedi savjetnika u urednika portala.

No, da se ne bavimo možda i slučajnim greškama (da budemo dobronamjerni umjesto pljuvačnice kakvu predstavljaju oni koji se kriju iza „Zdravo Berane“), odgovorićemo zbog onih koji nam vjeruju (kao portalu i Saši Radunoviću kao novinaru i čovjeku), a to je, prema evidenciji koju svakog prvog u mjesecu vodimo, čitalačka publika čiji je broj veći od 9.000 i primiče se cifri od 10.000 čitalaca (mart 2014).

U svom neznanju i pokušaju da demantuju nešto što se ne može demantovati, jer je istinito, potvrdili su sve što je „Espona“ objavila u petak, 25. aprila, a vezano je za prijem 16 radnika u JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Nasuprot tome, sve ste, do posljednje tačke, potvrdili. I da je VD direktora te Javne ustanove, gospođa Marijana Dakić imala sastanke sa predstavnicima Opštine Berane i, kako ste dodali, da je imala neke dogovore sa predstavnicima lokalne uprave (a o čemu ja nijesam pisao) i da je nakon toga dodijelila Rješenje na neodređeno za 16 lica koja su zaposlena za vrijeme prethodne vlasti (što sam takođe pisao).

Naveli ste da će Opština Berane, kao osnivač, podnijeti krivičnu prijavu protiv gospođe Dakić, što me, uopšte, ne interesuje i što ću ja, ili neko drugi iz portala, objaviti čim se to desi.

Čini mi se da je u ovom tekstu, sa vaše strane, najviše boljelo što sam naveo da je Opština Berane zaposlila 16 radnika (evo, opet sam dobronamjeran), što je istina, jer je ona osnivač, ona postavlja i smjenjuje direktore, ona, na kraju, učestvuje u finansiranju te JU, što ste, opet, u svom neznanju, potvrdili.

No, poenta vašeg obraćanja je kredibiliet portala „Espona“, Nevladine organizacija „Spona“ koja je osnivač portala, što je vidljivo, i Saša Radunović jer smo jedini (za sad) koji vas nijesmo hvalili (ali ni kudili, na to smo se obavezali prvih 100 dana) jer, na žalost svih nas, još nijeste ništa uradili što bi bilo za pohvalu (možda je i prekratko vrijeme).

Čim to bude, javno saopštavamo, pohvalićemo vas.

Ipak, da dođemo do onog što je najvažnije u vašem obavještenju, kako ste smatrali, a to je pokušaj blaćenja potpisnika ovih redova. Da bi bio korektan, citiraću čitavu rečenicu.

“To nas ne čudi, s obzirom da je gospodin Saša Radunović dobijao značajna finansijska sredstva iz lokalnog budžeta od bivšeg rukovodstva po nepoznatom osnovu”.

Znajući u kakvom gradu živi, ko se sve doselio iz drugih sredina i ko je sve sašao sa sela u bivši Ivangrad, ko sve ima i kakve bolesne ambicije, želji mnogih da isključe drugačije mišljenje (kako mnogih u „Zdravo Berane" tako i mnogih u DPS-u), a svjesni kojim sam se profesionalnim poslovima bavio, te da se bavimo javnom djelatnošću, prvi zahtjev koji je NVO „Spona“, čiji sam izvršni direktor, a koja se, između ostalog, bavi i korupcijom, uputila Opštini Berane bilo je da nam se dostave sve isplate na ime Saše Radunovića, tako da NVO posjeduje dokumentaciju o svim isplatama i nema ni jednog „nepoznatog osnova dobijanja značajnih finansijskih sredstava iz lokalnog budžeta“.

Idemo i dalje, pa ćemo informisati mali broj naših čitalaca kako navodite (skoro 10.000) da smo jedna od rijetkih (da ne kažemo i jedina NVO u Beranama), koja nikada nije tražila (podrazumijeva se ni dobila) ni jedan cent od Opštine Berane, tako da je i ta mogućnost otpala.

Čak, suprotno tome, vjerovatno smo jedina NVO koja je, pored ostalog i na zahtjev potpisnika ovih redova, obezbjeđujući donatora sa strane, a u želji da jedan od projekata koje realizujemo bude što transparentniji, vezali ga za Opštinu Berane kao partnera i da sva nama opredijeljena sredstva prvo budu uplaćena na žiro račun Opštine Berane, što smo i Ugovorom precizirali, a koja je, bivša vlast, kao namjenska sredstva od donatora zadržavala i koja se sukcesivno uplaćuju, pa će tako i vlast koju čini Koalicija „Zdravo Berane“ kada joj budu uplaćena sredstva od donatora, morati da nam ih (nadamo se bez kašnjenja) uplati.

O tome smo i informisali javnost tekstom „Vidljivost i snaženje lokalnih medija“, objavljenom 16. februara 2014. godine i koji se i danas nalazi na portalu u rubrici „NVO“ i može se pročitati.

eSpona logoZa razliku od iznijetih laži, sve svoje tvrdnje ćemo vrlo lako i dokazati, ne kasnije od prvog maja, jer će predstavnici NVO „Spona“, „Espona“ i Saša Radunović (ako vam je milije) već u ponedjeljak, 28. aprila, zatražiti zvaničan prijem kod predsjednika Opštine Dragoslava - Dada Šćekića i predsjednika SO Berane - Gorana Kikovića, od kojih ćemo zatražiti da nam saopšte da li oni stoje iza objavljenih tvrdnji i, ukoliko stoje, da nam pismeno kažu koji novac i pod kojim (razjašnjenim i nerazjašnjenim) okolnostima je primio Saša Radunović, pa i NVO „Spona“ ili portal „Espona“ i o tome informisati javnost.

Ukoliko nas „ne budu mogli primit“, budu „službeno zauzeti“, „ne budu u Beranama“, ili slično, tražićemo razgovor sa njihovim saradnicima i, u skladu sa dobijenim odgovorima, ukoliko se budemo osjećali diskriminisani, istog dana o tome i pritiscima na nas informisati: sve medije u Crnoj Gori i šire, sve nadležne državne organe, sve ambasade zastupljene u Crnoj Gori, a kako imamo najavu posjete Oksane Polyuga - šefice medijskog programa Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju Misije u Crnoj Gori, zvanično ćemo zatražiti da nas što prije posjeti.

Znači, „o svim finansijskim sredstvima dobijenim po nepoznatom osnovu“, kako ste naveli, dobićemo potpune odgovore i poznati osnov.

Da iskoristim priliku i da vas obavijestim, jer potpisnik ovih redova i NVO koju predstavlja sve rade transparentno, da se obraćanje „Zdravo Berane“ uklapa u „savjete“ pojedinih ljudi koje je dobijao potpisnik ovih redova „da, možda, nebi trebalo da previše vodim računa o radu nove lokalne uprave, te da mi je tako bolje“, pa, pošto sam poznat kao plašljiv čovjek, sve ovo doživljavam kao prijetnju, te ću u tom smislu pismeno informisati sve već pomenute adrese da, ukoliko se meni, bilo kome od moje porodice, članova NVO „Spona“ i portala „Espona“ i njihovih porodica dogodi bilo kakva nerazjašnjena neprijatnost, za to ću smatrati odgovornom aktuelnu vlast u Beranama.

Što se tiče ostalih škrabanja tipa: „Još uvijek nesvjesni da više nikada u Beranama neće imati vlast, ekipa koja stoji iza Radunovića i dalje pokušava da vuče konce u gradu koji su doveli na prosjački štap", za razliku od vas koji ste se borili i borite za vlast i posao, ja, Saša Radunović, bio sam pri vlasti i, na prvom Kolegijumu Opštine Berane nakon izbora održanih 23. maja 2010. godine, nakon što je DPS ubjedljivo porazio opoziciju, osmog juna, pisanim putem, zatražio raskid radnog odnosa, te da mi je to udovoljeno tek nakon više od godinu dana i novog (opet pisanog) zahtjeva.

Isto se desilo i sa DPS-om, odnosno nezadovoljan onim kako je ta partija vršila vlast u Beranama i njima sam vratio partijsku knjižicu, tako da ko će doći a ko otići sa vlasti mene ne interesuje, već ko će šta uraditi za ovaj grad.

I na kraju, nemojte vi brinuti za kredibilitet portal “Espona”, jer se on ne stiče lažima i ad hok pojavom, već porijeklom, kompletnim životom i radom pojedinaca i institucija.

Kako ste sami naveli, informacije “Espone” prenose drugi mediji. Vjerovatno je to iz razloga što su, vrijeme to potvrđuje, sve objavljene informacije na portalu bila tačne, pa iz tog razloga imamo i ponude da postanemo partner nekim, po imenu, mnogo jačim medijima od nas.

Ipak, “Espona” je projekat koji je planiran na duže vrijeme, a ne na kratke staze, pa nam partnerstva, ustupanje imena i senzacionalizam, još, ne trebaju.

Kako ste nam poslali poruku “da zbog načina kako uređuje svoj portal, vrlo brzo ćemo izgubiti na relevantnosti i ostati bez publike, a portal bez čitalaca je sam sebi najveća kazna”, obavještavamo vas da će Programski savjet, a posebno Saša Radunović insistirati i dalje na istoj uređivačkoj politici,.

Pa, nek, kao i do sad, budemo sami sebi kazna i ostanemo bez, kako ste naveli, publike.

Mi smatramo da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati, a mi smo, trenutno, više nego zadovoljni brojem naše “publike”.

Što se tiče kredibiliteta Saše Radunovića, tu se još manje brinite, jer, eto, pored ostalog, ja sam i aktuelni dopisnik sportske rubrike “Dana”, čiji sam bio i profesionalni novinar, vjerovatno zbog svog kredibiliteta i kojeg poznaje, pa tako mi i vjeruje ili ne, čitava Crna Gora.

S prezirom,

Saša Radunović

IZVRŠNI DIREKTOR NVO “SPONA”

SAVJETNIK UREDNICE “ESPONA”

 

TEKST ZBOG KOJEG JE PISAN PAMFLET:

Opština Berane zaposlila na neodređeno 16 radnika u Dnevnom centru

Dnevni centar 2Javna ustanova Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Beranama od prije nedjelju dana ima 16 zaposlenih kojima su uručena rješenja na neodređeno. Svi oni su bili angažovani na određeno, po Ugovoru na period od četiri mjeseca, od strane lokalne uprave koju je činila vlast DPS-SDP, da bi Ugovore na neodređeno, uprkos obećanjima da će njihovim istekom, svi biti poslati kućama, dobili od nove lokalne vlasti koju čini Koalicija „Zdravo Berane SNP-DF“.

Prema nezvaničnim informacijama „Espona“ dobijenim od izvora iz Opštine Berane, od 63 angažovana radnika koji su imali ugovore na određeno, a o čemu je „Espona“ već pisala, Marijana Dakić - VD direktora JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, je, nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvom, prije nedjelju dana, uručila Rješenja o angažovanju na neodređeno vrijeme za njih 16.

Prema istim saznanjima, Rješenja su zaposlenima uručena po sistematizaciji koju je odobrila Vlada Crne Gore, a interesantno je da su i pored sasvim dovoljnog broja zaposlenih angažovani i volonteri, njih desetak, od 20-tak koliko ih je prije desetak dana upućeno u tu Javnu ustanovu.

Podsjetimo, “Espona” je 16. aprila objavila da za 63. zaposlena u Dnevnom centru uskoro ističu ugovori o radu na određeno koje su dobili tokom vršenja lokalne vlasti koalicije DPS-SDP, te da će svi oni, prema najavama lokalne samouprave, nakon njihovog isteka, biti poslati na Zavod za zapošljavanje.

U Dnevnom centru boravi 13 djece.

Saša Radunović

Dakić nedostupna

“Espona” je u više navrata pokušala da stupi u kontakt sa Marijanom Dakić - VD direktorom JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kako bi dobili informacije o iznenadnoj dodjeli Rješenja, ali i volonterima koji se nalaze u Dnevnom centru, ali, na nama dostupnom broju telefona, ona se nije javljala.

Volonteri

Prema riječima izvora “Espona” iz lokalne uprave, Opština je odabrala 20-tak volontera koji su upućeni na rad u Dnevni centar, da bi, nakon nekoliko dana, njihov broj bio sveden na desetak.Dnevni centar Berane

On nije znao da saopšti kako su izabrani preostali volonteri, kakva je njihova funkcija u situaciji kad je, po usvojenoj sistematizaciji, zapošljen dovoljan broj radnika u toj ustanovi, ali je saopštavajući neka od imena i prezimena, kazao da je “interesantan spisak imena i prezimena volontera koji su angažovani u Dnevnom centru, te da bi se na primjeru djece i snaha pojedinih visokih partijskih funkcionera stranaka koje čine vladajuću koaliciju moglo govoriti o nepotizmu i namjerama da se, uskoro, iz statusa volontera pretvore u zaposlene sa Rješenjem na neodređeno”.

 

 

 

 

viskom 720x90

 

eSpona OTV EU

viskom 300x250

Društvo

Objavljeno: 17/02/2019
bjelopoljke-plesale-protiv-nasilja-nad-zenamaU okviru manifestacije ''Milijarda pleše'', koja promoviše bobru protiv nasilja nad ženama, Bjelopoljke su učestvujući u plesu, dale doprinos toj globalnoj akciji. ...
eSpona
Objavljeno: 16/02/2019
u-bijelom-polju-otvorena-kancelarija-za-besplatnu-pravnu-pomocPovodom realizacije projekta „Jačanje sistema besplatne pravne pomoći u Opštini Bijelo Polje“, saopštenjem se oglasila NVO „Evropski omladinski centar Crne Gore“. ...
eSpona
Objavljeno: 15/02/2019
u-pljevljima-ce-da-ruse-dotrajale-kuceOpština Pljevlja pokrenuće procedure uklanjanja dotrajalih kuća i privremenih objekata, koji ruže izgled grada i predstavljaju opasnost za prolaznike. To je najavio ...
eSpona
Objavljeno: 14/02/2019
petnjica-posljednji-snijeg-izazvao-problem-gradanimaSnijeg koji je preksinoć padao na području petnjičke opštine, izazvao je brojne problem građanima Bihora. Usljed pada stabala na puteve, nekoliko njih juče je bilo ...
eSpona
Objavljeno: 14/02/2019
sest-domova-zdravlja-sa-sjevera-drzave-nije-imalo-donacijeOko milion eura vrijednost je opreme, materijala, aparata i ljekova koje su crnogorske zdravstvene ustanove dobile tokom 2018. godine. Prema podacima Ministarstva ...
eSpona
Objavljeno: 13/02/2019
u-plavu-i-gusinju-odrzana-skola-vocarstvaU okviru Zimske škole poljoprivrede koju tradicionalno organizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, predstavnici Odjeljenja za savjetodavne poslove u ...
eSpona
Objavljeno: 13/02/2019
bjelopoljci-dobrovoljno-davali-krvPredstavnici Crkvene opštine i Bratstva pravoslavne omladime učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je obavljena u Opštoj bolnici u Bijelom ...
eSpona
Objavljeno: 10/02/2019
janovic-najavio-nova-ulaganja-na-sjeveruMinistar sporta, Nikola Janović najavio je nastavak ulaganja u izgradnju i adaptaciju sportskih objekata. On je naveo da će se raditi na još dinamičnijoj ...
eSpona
Objavljeno: 10/02/2019
sve-izrazenija-migracija-gradana-sa-sjevera-drzaveNegativan migracioni saldo prošle godine imalo je ukupno 13 opština, uglavnom sa sjevera Crne Gore, pokazuju posljednji podaci MONSTAT-a. Od pet opština u kojima je ...
eSpona
Objavljeno: 08/02/2019
kolasin-ostaje-bez-tango-kampaCrna Gora i Kolašin ostaju bez Tango kampa, najznačajnije kulturno-turističke manifestacije kad je u pitanju sjever zemlje, saopštili su organizatori. Tango kamp ...
eSpona
Objavljeno: 08/02/2019
vandali-u-beranama-sadnice-tuje-polivali-masinskim-uljemU centralnom gradskom parku u Beranama, u noći između utorka i srijede, nepoznati počinioci su uništili 30 sadnica tuje. Oni su za taj vandalski čin upotrijebili ...
eSpona
Objavljeno: 07/02/2019
novi-ciklus-radionica-o-pozitivnom-roditeljstvuU Domu zdravlja Berane u toku je prijavljivanje roditelja za novi ciklus radionica u okviru programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje (Parenting for Lifelong ...
eSpona
Objavljeno: 07/02/2019
pljevlja-u-2019-godini-vece-naknade-za-novorodencadOpština Pljevlja planira da u ovoj godini poveća novčana davanja za novorođenčad. Sekretarka za društvene delatnosti Emina Salihović kazala je da je u ...
eSpona
Objavljeno: 06/02/2019
kolasin-bivsi-celnici-opstine-se-sjetili-da-nisu-odmaraliNa ime navodno neiskorištenih godišnjih odmora, funkcionerima i starjšenima bivše kolašinske vlasti izdvojeno za isplatu iz opštinske kase više od 5.000 eura. Ta ...
eSpona
Objavljeno: 06/02/2019
sjever-trbuhom-za-kruhom-na-jugU 16 od 23 crnogorske opštine zabilježen je negativni prirodni priraštaj, od čega čak 12 na sjeveru zemlje. Pljevlja prednjače sa negativnim prirodnim priraštajem ...
eSpona
Objavljeno: 05/02/2019
beranci-organizuju-humanitarni-koncert-za-lijecenje-oboljelog-brana-kikovicaGrupa građana Berana pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za liječenje oboljelog Brana Kikovića (28) kojem je potrebno obaviti hitnu transplataciju bubrega za ...
eSpona
Objavljeno: 05/02/2019
pljevlja-sporazumnim-prekidima-radnog-odnosa-do-smanjenja-broja-zaposlenih-u-lokalnoj-upraviLokalna uprava u Pljevljima planira da prepolovi broj preduzeća čiji je osnivač Opština jer je „sadašnji sistem glomazan i nije u skladu sa evropskim ...
eSpona
Objavljeno: 04/02/2019
drustvo-daka-beranske-gimnazije-priredilo-omaz-dr-tomislavu-malisicuU prostorijama Udruženja „Milutin Milanković“, u Beogradu je prvog februara, Društvo đaka Beranske gimnazije priredilo omaž dr Tomislavu Mališiću (1938–2018). ...
eSpona
Objavljeno: 02/02/2019
fond-za-zdravstveno-osiguranje-cg-za-dalje-lijecenje-nikoline-treba-se-obratiti-nadleznim-zdravstvenim-ustanovama-i-fonduPovodom teksta Akcija „Veliko srce malom srcu“ u Mojkovcu: Mladi pjevaju za Nikolinu, objavljenom juče na Portalu Espona, stiglo je reagovanje od strane Fonda za ...
eSpona
Objavljeno: 01/02/2019
tokom-2018-godine-otvoreno-vise-od-610-000-stranica-esponeElektronske novine Espona tokom 2018. godine zadržale su nivo čitanosti i posjeta na nivou 2017-te. Za razliku od perioda od prije pet godina, od kada je, iz ...
eSpona
Objavljeno: 01/02/2019
bijelo-polje-obavljena-promocija-dobrovoljnog-sluzenja-vojnog-rokaNa gradskom trgu u Bijelom Polju, juče je održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka. Promocija je obavljena u cilju približavanja mogućnosti ...
eSpona
Objavljeno: 31/01/2019
u-kolasinu-i-mojkovcu-dupliran-broj-korisnika-socijaleTokom minule dvije godine na području kolašinske i mojkovačke opštine Ministarstvo rada i socijalnog staranja, odnosno Centar za socijalni rad (CSR) isplatili su ...
eSpona
Objavljeno: 31/01/2019
rozajske-srednjoskolke-trijumfovale-na-kvizu-o-euSrednjoškolci iz opština sa sjevera države pokazali su kvalitetno znanje na kvizu Eurometrija. Tako su gimnazijalke iz Rožaja pobijedile na TV kvizu i nagrađene su ...
eSpona
Objavljeno: 31/01/2019
pljevlja-dopunjen-zahtjev-za-gradnju-toplaneOpština Pljevlja ponovo je podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju gradske toplane. Zahtjev je podnešen Ministarstvu održivog razvoja i ...
eSpona
Objavljeno: 30/01/2019
pobratimili-se-srpska-narodna-odbrana-berane-i-milesevski-kulturni-klub-iz-prijepoljaPovodom potpisivanja Povelje o pobratimstvu sa Mileševskim kulturnim klubom iz Prijepolja saopštenjem za javvnost se oglasio časopis “Glas Holmije” koji izdaje ...
eSpona
Objavljeno: 29/01/2019
opstina-donirala-sportsku-opremu-beranskim-srednjim-skolamaOpština Berane donirala je sportsku opremu u vidu garnitura dresova beranskim srednjim školama koje su u obavezi da formiraju školska sportska društva. Opština je, ...
eSpona
Objavljeno: 29/01/2019
udruzenje-crnogoraca-krstas-izdalo-kalendar-za-2019-godinuUdruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“, izdalo je zidni kalendar u tiražu od 2.000 primjeraka. To je 16-ti put po redu da Udruženje izdaje zidni kalendar, a on je za ...
eSpona
Objavljeno: 28/01/2019
psi-lutalice-povrijedili-tri-osobe-u-pljevljimaPsi lutalice su prije dva dana napali tri osobe u Pljevljima. Svi tri napada su se desila u naselju Ševare. Pozivajući se na pisanje Dan-a, Portal Analitika je ...
eSpona
Objavljeno: 25/01/2019
rozajci-se-potukli-na-aukciji-za-dodjelu-koncesija-na-sumeNa aukciji održanoj u Upravi za šume u Pljevljima, na kojoj je trebala da se dodijeli koncesija na korišćenje šuma u rožajskoj opštini, došlo je do tuče između ...
eSpona
Objavljeno: 24/01/2019
u-petak-se-odrzava-svetosavska-akademijaU organizaciji Eparhije Budimljansko-nikšićke i Crkvene opštine, u petak, 25. januara, u Beranama će se organizovati Svetosavska akademija. Akademija će se održati ...
eSpona
Objavljeno: 24/01/2019
univerzitetski-centar-dom-studenata-a-ne-hotel"Nijesmo dozvolili da Univerzitetski centar u Beranama, kao kapitalni projekat, u koji je Vlada Crne Gore, a ne opština, uložila 3,5 miliona eura, bude pretvoren u ...
eSpona
Objavljeno: 24/01/2019
opstina-nastavlja-se-nepravedna-politika-vlade-prema-beranamaPovodom useljenja đaka u prostorije Univerzitetskog centra u Beranama saopštenjem se oglasila lokalna uprava u tom gradu. Saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu ...
eSpona
Objavljeno: 23/01/2019
povodom-dana-novinara-crne-gore-danas-se-na-cetinju-odrzava-svecana-akademijaPovodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, na Cetinju će se danas održati Svečana akademija, tokom koje će ovogodišnjim dobitnicima, u izboru Društva crnogorskih ...
eSpona
Objavljeno: 22/01/2019
pljevlja-u-decembru-vazduh-bio-zagaden-29-danaU Pljevljima je u decembru, od 31 dana, čak 29 bilo s prekoračenjem dozvoljene granice PM čestica, saopštila je Lidija Šćepanović- pomoćnica direktora Agencije za ...
eSpona
Objavljeno: 22/01/2019
fudbaleri-berana-zapoceli-pripremeObavljenom prozivkom, fudbaleri Berana su juče započeli pripreme za nastavak prvenstva u Drugoj ligi Crne Gore. Prozivka, kojoj je prisustvovalo 20-tak fudbalera, ...
eSpona
Objavljeno: 21/01/2019
vildan-ramusovic-predsjednik-skupstine-crnogorskih-studenata-u-inostranstvuBeranac Vildan Ramusović - master student arhitekture u Mariboru (Slovenija), izabran je za predsjednika Skupštine Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu ...
eSpona
Objavljeno: 21/01/2019
gusinje-potpisan-ugovor-sa-partnerom-iz-srbije-o-realizaciji-projekta-o-odrzivom-upravljanju-otpadomPredstavnici Gusinja potpisali su Ugovor za projekat o održivom upravljanju otpadom (BinS), vrijedan 230.000 eura. Nosilac projekta je Gusinje, a biće realizovan u ...
eSpona
Objavljeno: 19/01/2019
vuksan-otasevic-doplivao-do-casnog-krstaOvogodišnju Bogojavljensku trku u Beranama obilježio je veliki broj prisutnih građana, učešće u trci zavidnog broja plivača i Vuksan Otašević, koji je prvi doplivao ...
eSpona
Objavljeno: 18/01/2019
krug-bivse-celuloze-opet-mijenjao-rujistaKamioni preduzeća “Komunalno Berane” juče su ponovo započeli sa odvoženjem sakupljenog komunalnog otpada na Privremeno odlagalište u Rujištu. Usljed vremenskih ...
eSpona
Objavljeno: 18/01/2019
za-rad-beranskih-politickih-partija-iz-budzeta-opstine-izdvojeno-68-198-euraOdlukom o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za 2019. godinu, parlamentarne partije zastupljene u beranskom lokalnom ...
eSpona
Objavljeno: 18/01/2019
andrijevica-ministarka-pribilovic-razgovarala-sa-rukovodstvom-opstinePlan optimizacije broja zaposlenih je jedna od ključnih aktivnosti reforme javne uprave koja mora da se sprovede, kako bi građani dobili efikasan servis, istakla je ...
eSpona
Objavljeno: 17/01/2019
djeca-iz-bijelog-polja-na-jezerinama-uce-tajne-skijanjaSmučarski klub „Jedinstvo“ iz Bijelog Polja organizovalo je petodnevnu Školu smučanja. Škola se održava na Ski centru Jezerine u Kolašinu, a pohađa je 50-tak mladih ...
eSpona
Objavljeno: 16/01/2019
markovic-razvoj-sjevera-je-kljucan-za-razvoj-drzavePredsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković i Anela Čekić - predsjednica Opštine Gusinje, otvorili su zgradu opštinskog administrativnog centra, površine više ...
eSpona
Objavljeno: 16/01/2019
nvo-dar-realizovala-projekat-znanjem-prevazidimo-podjelePovodom okončanja aktivnosti na realizaciji projekta „Znanjem prevaziđimo podjele“ saopštenjem za javnost se oglasila NVO „Dar“. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 15/01/2019
tokom-2018-godine-u-beranama-je-od-varicele-bolovala-221-osobaZaključno sa 21. decembrom, u Crnoj Gori je tokom prošle godine registrovano 2.380 slučajeva obolijevanja od varičele, od čega je 221 slučaj zabilježen u Beranama, ...
eSpona
Objavljeno: 13/01/2019
danas-ce-u-beogradu-biti-sahranjen-veliki-andrijevacki-i-crnogorski-slikar-milo-stojkovic-1934-2019U Beogradu je 10. januara, u 85. godini, preminuo je Milo Stojković, veliki crnogorski slikar. Rođeni Andrijevčanin i veliki slikar, danas će biti sahranjen na ...
eSpona
Objavljeno: 12/01/2019
zeljko-sosic-da-li-je-govor-premijera-markovica-u-put-za-eliminisanje-istorijskih-podjela​Vijek Božićnog ustanka obilježen je na dostojan i dostojanstven način. Spomenik posvećen ustanku je rekonstruisan i obnovljen uz najveće državne počasti, a u ...
eSpona
Objavljeno: 12/01/2019
bijelo-polje-copori-pasa-predstavljaju-opasnost-za-gradaneNakon kratkotrajnog “zatišja” na području bjelopoljske opštine broj životinja bez vlasnika svakodnevno se uvećava, a iz raznih područja, stižu informacije da psi ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2019
koncertom-aleksandra-zivanovica-beranci-docekuju-pravoslavnu-novu-godinuKoncertom Aleksandra Aca Živanovića- jedne od “Pinkovih zvezda”, Beranci će dočekati Pravoslavnu novu godinu. Koncert, čiji je organizator Turistička ...
eSpona
Objavljeno: 10/01/2019
snijeg-jaci-od-opstinske-mehanizacijeSnijeg koji već drugi dan pada bez prekida na području beranske opštine pričinjava znatne teškoće građanima. To posebno iz razloga, što ni jedna gradska ...
eSpona