SNO i MKK Sveti Sava bratimljenjePovodom potpisivanja Povelje o pobratimstvu sa Mileševskim kulturnim klubom iz Prijepolja saopštenjem za javvnost se oglasio časopis “Glas Holmije” koji izdaje Srpska narodna odbrana Vasojevića I limske doline”, koja se i pobratimila sa Prijepoljcima. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline potpisala je Povelja o bratimljenju i saradnji sa Mileševskim kulturnim klubom “Sveti Sava” iz Prijepolja, kao i časopisa “Glas Holmije” i “Savindan” koje izdaju potpisnici Povelje. Povelja je potpisana posle lomljenja slavskog kolača uz prisustvo mnogobrojnih članova više udruženja koja sačinjavaju “Srpsku narodnu odbranu Vasojevića i limske doline”. U ime pomenutih organizacija povelje su potpisali predsjednici Zoran Malešić i Goran Кiković.

Prigodnu besjedu o Svetom Savi održao je profesor Goran Кiković, koji je istakao da je u  Crnoj Gori Sveti Sava, pored niza drugih srpskih pisaca, izbačen iz nastavnog programa. Njagovo mjesto u udžbenicima zauzeli su neki nepoznati književni stvaraoci za koje malo ko zna da su uopšte pisci, pa čak ni njihova rodbina. Očigledno da je neko iz vlasti  preko njih htio da uputi poruku da u Crnoj Gori nema mjesta utemeljivaču srpske duhovnosti i srpske crkve – u krajnjem da nema mjesta ni Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sveti Sava je utemeljio i pjesništvo i besjedništvo, zato je on naš sveti otac naš prvi prosvetitelj i naš ujedinitelj”, kazao je Кiković.

On je istakao da je Sveti Sava duboko ukorijenjen u Crnoj Gori, njegov otac Stefan Nemanja je rođen u Ribnici kod današnje Podgorice. Dukljani žele da promijene crnogorski identitet i da stvore kako su istakli prije desetak godina novog Crnogorca koji nema nikakve veze sa Srbinom. Najveći dukljanski neprijatelji su upravo oni srpski velikani koji su sa ovih prostora, a to su: Nemanja, Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski, Njagoš, knjaz Danilo, kralj Nikola,  Vuk Кaradžić, vojvoda Petar Bojović...

Кada je riječ o tradiciji i proslavljanju kulta svetosavlja u Crnoj Gori, ona je uvedena „odlukom knjaza Danila iz 1856. godine i tada je praznik Svetog Save u Crnoj Gori ozvaničen kao školska slava i od tada se Sveti Sava u školama punih 90 narednih godina proslavljao u kontinuitetu sve do 1946. godine, kada je odlukom “narodnih komunističkih vlasti“ prestalo održavanje svetosavskih proslava u školama u Crnoj Gori“. Sveti Sava se proslavljao i u staroj Crnoj Gori, što, upućuje da je „Pravoslavna crkva u njoj srpska, odnosno da ju je i samostalna crnogorska država smatrala organskim dijelom Srpske crkve, bez obzira na njenu prinudnu jurisdikcionu razjedinjenost“, zaključio je Кiković.

 Skup je pozdravio i Zoran Malešić u ime Mileševskog kulturnog kluba “Sveti Sava” iz Prijepolja. On je ukratko opisao Mileševski kulturni klub "Sveti Sava" koji, kako je rekao, ''deluje na kulturnom i duhovnom planu na području stare raške oblasti (Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Sjenica, Novi Pazar, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane).

Sedište Кluba je u Prijepolju gde je i osnovan 15.juna 1991. godine sa željom da nastavi svetle tradicije prvog srpskog pravoslavnog "crkveno-pjevačkog" društva"Sveti Sava" osnovanog u Prijepolju davne 1904. godine.

Кlub je u prvoj godini postojanja učlanio preko 600 članova među kojima su bila i mnoga značajna imena tadašnje srpske kulturne i javne scene: Dobrica Ćosić, Matija Bećković, Petar Vlahović, Brana Crnčević, Zoran Đinđić, Amfilohije Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović i dr. Njihova podrška pri formiranju Кluba značajno je doprinela daljnim aktivnostima i programskim opredeljenjima.

Godišnju aktivnost Кlub sumira proslavljajući Dan Svetog Save i tom prilikom izdaje i svoj časopis "SAVINDAN" u kome reafirmiše ideje svetosavlja i podstiče celokupnu duhovnu i kulturnu aktivnost svih faktora na dobro srpskog naroda stare raške oblasti. Prvi broj “Savindana” izašao je kao podlistak lokalnog lista na Savindan 1991. godine i pokrenula ga je ondašnja urednica “Polimlja”, a sadašnja urednica “Savindana” – Mileva Malešić. Od 5. broja podlistak prerasta u časopis – godišnjak koji izdaje Mileševski kulturni klub.'' –istakao je Malešić, koji je rekao da mu je posebno darago što je danas došlo do bratimljenja Srpske Narodne Odbrane Vasojevića i Limske doline iz Berana i Mileševskog kulturnog kluba “Sveti Sava” iz Prijepolja.

U kulturno-umjetničkom programu na Svaečanosti upriličenoj u čast Savindana, nastupilo je deset pjesnika iz Crne Gore i to: Mirko Vukićević, Milan Mane Cimbaljević, Vulko Šćekić, David Lalić, Bato Кrković, Radoje Mišković, Miladin Joksimović, Milovan Zeković, Milovan Mišo Кuburović i Rade Petričević.

Nastupali su i guslari: Borivoje Deletić i Siniša Petrić, a prisutne članove i prijatelje SNO Vasojevića zabavljao i poznati beranski harmonikaš Zdravko Rmuš.

SNO i MKK Sveti Sava povelja

Na skupu  je o radu SNO govorio njegov predsjednik Goran Кiković koji je reako da je pet i po godina uspješnog rada koalicije NVO SNO Vasojevića i Limske doline krunisano prošle 2018. godine sa uspostavljanjem pobratimskih i prijateljskih odnosa sa pet organizacija u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Prvo pobratimstvo i prijateljstvo u prošloj godini uspostavljeno je na Svetog Savu u Beranama sa Кoalicijom ''Bojevo Bratstvo'' sa sjedištem u Trsteniku u Srbiji. Na čelu koalicije ''Bojevo Bratstvo'' je Slavoljub Ljubisavljević. Drugo pobratimstvo u 2018. godini uspostavljeno je sa društvom istoričara Raškog okruga sa sjedištem u Кraljevu u toku posjete Кraljevu 15.marta 2018. na čelu udruženja je doktor istorije Dragoljub Danilović. U Beogradu je 17. marta 2018. potpisan sporazum -povelja sa Udruženjem pisaca ''Poeta'', na čelu sa poznatim književnikom i pjesnikom Veselinom Dželetovićem. Potom je 27. septembra 2018. u Podgorici potpisana povelja o prijateljstvu i bratskoj saradnji sa Srpskim nacionalnim savjetom Crne Gore čiji je predsjednik dr Momčilo Vuksanović.  U Trebinju je 12. novembra 2018. potpisana povelja o prijateljskoj i bratskoj saradnji Srpske narodne odbrane Vasojevića i Limske doline i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca Trebinje. U ime pomenutih organizacija predsjednici Goran Кiković i Vujadin Vuković, potpisali su povelju o prijateljstvu i bratskoj saradnji i istakli da će u narednom periodu afirmisati rad pomenutih udruženja kroz zajedničke projekte koje će realizovati u narednom periodu”.

Valja podsjetiti da je SNO Vasojevića i limske doline osnovan na prigodnoj svečanosti održanoj na Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta 2013. godine, u zgradi Opštine Berane i da je taj savez u proteklom periodu opravdao svoje postojanje i svojim radom zavrijedio poštovanje šire javnosti, jer je organizovao veliki broj manifestacija.

Članice Srpske narodne odbrane su radile sve da očuvaju srpsko nacionalno biće i srpski identitet na prostoru Vasojevića i limske doline, time što su kroz organizovanje naučnih skupova, tribina, akademija, promocija knjiga, izdavanje časopisa “Glas Holmije“, organizovanje književnih i guslarskih večeri , kao i drugih demokratskih vidova borbe, radili na ostvarivanju ciljeveva i zadataka koje su postavili prije pet ipo godina“.

Svima je jasno da se vrši neviđeni pritisak na Srpsku pravoslavnu crkvu. Progone se sveštenici, srpski pisci, srpski jezik i ćirilica o čemu najbolje svjedoči obrazovni program. Falsifikuje se istorija, pojavljuju se nova slova i knjige pisane izmišljenim jezikom. Na sve to uglavnom ćute naši intelektualci, ćute i roditelji, ali i univerzitetski profesori i akademici. Da bi se stvari promijenile potreban su veći otpor i veća odricanja.

Mi smo prije pet godina formiranjem SNO Vasojevića i limske doline shvatili da imamo veliku i ljudsku i moralnu obavezu da se kvalitetom i upornošću suprotstavimo onim snagama koje žele da nas uklone sa kulturne pozornice. Zato smo do sada, nošeni unutrašnjom stvaralačkom snagom, pored izdavačke djelatnosti kao što je “Glas Holmije“i i štampanjem velikog broja knjiga i to što smo organizovali veliki broj književnih i guslarskih večeri, likovnih izložbi, kao i drugih sad već tradicionalnih manifestacija, kao što su: “Savindanske svečanosti“, “Vidovdanske svečanosti“, “Dani sjećanja na srpske junake i dobrovoljce“ i mnoge druge koje obilježavaju slavnu prošlost naših predaka i afirmišu srpsku kulturnu baštinu na prostoru Vasojevića. SNO tako radi afirmišući srpsku istoriju i kulturu kroz djelatnosti našeg Saveza Udruženje koja pomažu i mlađim stvaraocima da objave svoja djela, obezbjeđuje stručne recenzente, lektore, korektore i izdavače. Sarađujemo sa drugim udruženjima i nevladinim organizacijama koje baštine srpski jezik i kulturu srpskog naroda kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji i Republici Srpskoj.. Sve to činimo praktično sopstvenim sredstvima i uz pomoć naših prijatelja i dobrotvora, svjesni težine zadatka kojeg smo sebi postavili. Tako, u nimalo lakim okolnostima, opstaje koalicija SNO Vasojevića i Limske doline vjerujući da dolaze bolji dani za one koji se nijesu prodali u ovim smutnim vremenima i za koje riječ predtavlja najvišu moguću svetinju“, zaključio je Кiković.

SNO Vsojevića sačinjavaju već pet i po godina “Udruženje srpskih književnika u otadžbini i rasejanju Andrijevica”,Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918., njihovih potomaka i poštovalaca Berane” i Srpsko istorijsko-kulturnog društva “Nikola Vasojević“ Berane, zaključuje se u saopštenju časopisa “Glas Holmije”.

S. R.

 

viskom 720x90

 

eSpona OTV EU

viskom 300x250

Društvo

Objavljeno: 17/04/2019
markovic-cakrabartija-crna-gora-prednjaci-u-odnosu-na-zemlje-regionaNakon sastanka Duška Markovića- predsjednika Vlade sa Sume Čakrabartijom- predsjednikom Evropske banke za obnovu I razvoj (EBRD) saopštenjem se oglasio Kabinet ...
eSpona
Objavljeno: 16/04/2019
pljevlja-traze-da-se-vrati-stara-fontanaNekadašnju fontanu koja uklonjena sa Trga 13. jul u Pljevljima zbog izgradnje nove, ponovo treba staviti u funkciju.To su u inicijativi Mirku Đačiću- predsjedniku ...
eSpona
Objavljeno: 15/04/2019
uskoro-pocinje-probni-rad-sistema-za-preciscavanje-otpadnih-voda-u-beranamaLokacije na kojima se realizuje projekat “Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda” u ...
eSpona
Objavljeno: 13/04/2019
u-beranama-besplatna-radionica-za-nezaposlene-mladePočinje treća godina realizacije nacionalnog programa osnaživanja mladih, Coca-Cola podrška mladima, kroz koji je u 2018. godini prošlo 134 mladih, a njih 14 se ...
eSpona
Objavljeno: 12/04/2019
goranu-zonjicu-istekao-mandat-darko-bubanja-privremeno-rukovodi-radom-sportskog-centraNakon što je Goranu Zonjiću- dosadašnjem direktoru DOO „Sportski centar Berane“ istekao mandat na toj funkciji, 10. aprila je raspisan Konkurs, a do izbora novog ...
eSpona
Objavljeno: 10/04/2019
investitori-iz-azerbejdzana-zainteresovani-za-ulaganje-u-crnu-goruNakon sastanka premijera Duška Markovića sa ambasadorom Hasanovim saopštenjem za javnost oglasio se Kabinet predsjednika Vlade. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 09/04/2019
austrija-u-potpunosti-podrzava-evropske-ambicije-crne-gorePredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i savezni kancelar Republike Austrije Sebastijan Kurc saglasili su se danas u Beču da su bilateralni ...
eSpona
Objavljeno: 08/04/2019
skola-po-mjeri-djetetaPovodom Dana nediskriminacije djece sa posebnim obrazovnim potrebama, Osnovna škola „Vukašin Radunović“ danas je ugostila štićenike Dnevnog centra za djecu i ...
eSpona
Objavljeno: 08/04/2019
uhapsena-rozajka-zbog-sumnje-da-je-zapalila-bracni-parSulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga S.M. (47) stradali su u požaru koji je izbio rano jutros u kući u rožajskom naselju Besnik. Zbog sumnje da je ...
eSpona
Objavljeno: 08/04/2019
lgbt-forum-za-dana-vise-od-60-prijava-za-govor-mrznje-i-diskriminacijuPovodom podnešenih prijava zbog uočenog govora mržnje, diskriminacije i verbalnog nasilja u online prostoru saopštenjem za javnost oglasio se PR tim LGBT Forum ...
eSpona
Objavljeno: 08/04/2019
danas-se-obiljezava-svjetski-dan-romaU svijetu će se obilježiti osmi april, Svjetski dan Roma. Taj međunarpdni praznik je ustanovljen kako bi se ukazalo na težak položaj pripadnika tog naroda, a države ...
eSpona
Objavljeno: 07/04/2019
goran-kikovic-sve-nase-bratske-poveljeSve je počelo 13.marata 2010. godine, kada su se pobratimili Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918.,njihovih potomaka i poštovalaca regonalna organizacija Berane ...
eSpona
Objavljeno: 06/04/2019
navrsilo-se-78-godina-od-fasistickog-bombardovanja-beograda-i-napada-na-kraljevinu-jugoslavijuDanas se navršava 78. godina od bombardovanja Beograda- tadašnjeg Glavnog grada bivše Kraljevine Jugoslavije čime je započeo Drugi svjestki rat na području bivše ...
eSpona
Objavljeno: 05/04/2019
izabrana-najpovoljnija-ponuda-za-izgradnju-vrtica-u-rozajamaPovodom izbora najpovoljnije ponude za izgradnju Dječijeg vrtića u Rožajama saopštenjem za javnost se oglasio Kabinet predsjednika Vlade. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 05/04/2019
rutovic-ucestvovao-na-konferencija-jacanje-pravosudne-ekspertize-o-slobodi-izrazavanja-i-medija-u-jugoistocnoj-evropiPovodom učešća predstavnika Direktorata za medije na Završnoj konferenciji Programa “Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj ...
eSpona
Objavljeno: 04/04/2019
premijer-markovic-se-pismom-obratio-mitropolitu-amfilofijuPredsjednik VladeDuško Markovićobratio se pismom mitropolitu Amfilohiju (Radoviću)povodom događaja u vezi sa nelegalno izgrađenim objektom. Pismo Markovića ...
eSpona
Objavljeno: 02/04/2019
povodom-smrti-dr-svetlane-balac-u-beranama-odrzana-komemorativna-sjednicaU Beranama je danas sahranjena primarijus dr Svetlana Balać - dugogodišnja rukovoditeljka Centra za reproduktivno zdravlje. Povodom smrti doktorke ...
eSpona
Objavljeno: 02/04/2019
berane-nastavljaju-se-migracije-prema-jugu-a-bijela-kuga-nosi-svoj-danakU samo u pet crnogorskih opština, od 24, koliko ih ima, u januaru je zabilježen pozitivan prirodan priraštaj. Nastavljene su i migracije stanovništva sa sjevera ...
eSpona
Objavljeno: 02/04/2019
so-berane-objavila-zakljucke-odrzane-vanredne-sjedniceNakon održane Vanredne sjednice SO Berane i jednoglasno izglasanih zaključaka Skupština opštine Berane je objavila zaključke zasijedanja održanog 31. Marta. ...
eSpona
Objavljeno: 02/04/2019
odrzana-akademija-evropskih-integracijaPovodom održane Akademije evropskih integracija saopštenjem za javnost oglasila se NVO „Sjeverna zemlja“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. U ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2019
osiguranicima-fonda-za-zdravstveno-osiguranje-po-automatizmu-ce-se-vrsiti-ovjera-dokumentacijeAutomatizacija ovjere knjižica predstavlja temu saopštenja Fonda za zdravstveno osigruranje Crne Gore. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Od ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2019
premijer-markovic-sa-predstavnicima-studentskog-parlamenta-ucg-benefite-uspjesne-ekonomske-politike-osjetili-i-studentiVlada Crne Gore ostvarila je ozbiljne rezultate na polju ekonomske politike, a značajne benefite toga osjetila je i studentska populacija, ocijenio je Duško ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2019
mojkovac-dobija-pjesacki-most-pasarelu-2Vlada Crne Gore potpisala je sa podgoričkim d.o.o. “Fidija” ugovor o izgradnji pješačkog mosta - pasarele preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje, u ...
eSpona
Objavljeno: 31/03/2019
vanredna-sjednica-so-berane-napad-na-igora-tomkica-je-napad-na-multikulturni-karakter-berana-koji-ne-moze-narusiti-multinacionalni-skladNakon više od tri sata rasprave i 90- to minutne pauze, umjesto desetominutne, kako je bila najavljena, koja je data kako bi se definisali zaključci Vanredne ...
eSpona
Objavljeno: 30/03/2019
oo-dps-berane-pozdravljamo-brzu-reakciju-policijePovodom otkrivanja napadača i osumnjičenog za paljenje imovine Igora Tomkića saopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 30/03/2019
miodrag-bozovic-rasvijetljeno-podmetanje-pozara-na-radnju-igora-tomkica-uhapseni-podmetac-pozara-i-dva-napadacaSluzbenici CB Berane su, zajedno sa Sektorom kriminalisticke policije, u kratkom roku rasvijetlili podmetanje pozara na radnji u vlasništvu Igora Tomkića, saopštio ...
eSpona
Objavljeno: 30/03/2019
u-nedjelju-pocinje-ljetnje-racunanje-vremenaLjetnje računanje vremena počinje sjutra,( u nedjelju) 31. marta, kada kazaljke treba pomjeriti jedan sat unaprijed. U noći između subote i nedjelje, treba ...
eSpona
Objavljeno: 30/03/2019
uhapsen-osumnjiceni-za-paljenje-objekta-porodice-tomkicZbog sumnje da je zapalio prodavnicu Igora Tomkića, službenici Centra bezbjednosti uhapsili su Beranca Aleksandra Savovića. Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju ...
eSpona
Objavljeno: 29/03/2019
oo-sd-berane-ponovljeni-napad-na-tomkica-nedopustiv-cin-nasiljaPovodom jučerašnjeg paljenja objekta Igora Tomkića saopštenjem za javnost se oglasio OO SD Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 29/03/2019
usljed-hladnih-ucionica-u-kolasinu-casovi-skraceniKrajem prošle nedjelje i početkom ove, u kolašinskoj osnovoj, srednjoj i muzičkoj školi nije bilo grijanja, iako su temperature u tom gradu zimske. Zbog hladnih ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2019
markovic-ako-treba-preoracemo-berane-i-cijelu-drzavu-da-nademo-izvrsioce-i-nalogodavce-napada-na-tomkicePovodom napada na Igora Tomkića I njegovu imovinu saopštenjem se oglasila Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2019
oo-dps-berane-ne-dozvolimo-da-porodica-tomkic-napusti-beranePovodom ponovnog napada na Igora Tomkića, saopštenjem za javnost oglasio se Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2019
desetak-dana-nakon-sto-je-prebijen-berancu-igoru-tomkicu-zapaljena-prodavnica-2Berancu Igoru Tomkiću, koji je nedavno brutalno pretučen, tokom noći zapaljena je prodavnica. Prenoseći informaciju Antene M, Portal TVCG je objavio da je požar ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2019
markovic-porucio-njemackim-privrednicima-da-investiraju-u-crnu-goru-jer-je-stabilna-i-bezbjedna-drzavaNakon sastanka sa delegacijom Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu saopštenjem za javnost oglasio se Kabinet predsjednika Vlade. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 27/03/2019
pljevlja-odrzana-obuka-za-rad-sa-lgbtiq-osobamaPovodom održane obuke za rad sa LGBTIQ osobama kojoj su prisustvovali pripadnici Centra bezbjednosti i službenici Opštine Pljevlja saopštenjem za javnost oglasila ...
eSpona
Objavljeno: 26/03/2019
berane-postalo-bogatije-za-94-stambene-jediniceSimboličnim uručivanjem sedam ključeva, koje su obavili predstavnici donatora, ambasadora prisutnih u Crnoj Gori, Kemala Purišića - ministra rada i socijalnog ...
eSpona
Objavljeno: 26/03/2019
orav-drago-mi-je-sto-sam-od-predsjednika-cuo-da-je-u-beranama-nulta-tolerancija-na-korupciju-scekic-evropa-danas-stoluje-u-beranamaPovodom posjete ambasadora EU u Crnoj Gori i deset ambasadora država članica EU Opštini Berane i razgovoru sa Dragoslavom Šćekićem- predsjednikom Opštine, ...
eSpona
Objavljeno: 26/03/2019
bijelo-polje-dusko-markovic-polozio-kamen-temeljac-nove-zgrade-skolePovodom polaganja kamena temeljca početka gradnje zgrade Osnovne škole i škole za muzičko obrazovanje u Bijelom Polju saopštenjem za javnost oglasila se Služba za ...
eSpona
Objavljeno: 26/03/2019
purisic-najavio-izgradnju-dnevnog-boravka-za-stara-lica-u-beranamaBerane će tokom iduće godine dobiti objekat Dnevnog boravka za stara lica. To je na posljednjoj sjednici Skupštine Crne Gore najavio Kemal Purišić- ministar rada i ...
eSpona
Objavljeno: 26/03/2019
kolektor-se-zavrsava-do-prvog-decembraPostrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Beranama trebalo bi da bude završeno i da dobije upotrebnu dozvolu do prvog decembra. To je ...
eSpona
Objavljeno: 25/03/2019
zakazano-urucenje-kljuceva-za-stanove-na-rudesuSvečano uručenje ključeva za 94 nova stana u Beranama za izbjegla i interno raseljena lica sa prostora bivših jugoslovenskih republika, projekta koji se realizuje u ...
eSpona
Objavljeno: 24/03/2019
dvadeset-godina-od-pocetka-nato-bombardovanja-bivse-srjDanas se navršava 20. godina od početka vazdušnih napada NATO-a na bivšu Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ). Podsjetimo, NATO ...
eSpona
Objavljeno: 23/03/2019
ambasada-velike-britanije-crna-gora-i-engleska-utakmica-izmedu-starih-prijateljaPovodom predstojeće fudbalske utakmice Crna Gora- Engleska saopštenjem se oglasila Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 23/03/2019
kolasin-predsjednik-doraduje-odluke-o-zaposljavanjuPredsjednik Opštine KolašinMilosav Bulatović stavio je van snage svoju saglasnost na pravilnike o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u organima i ...
eSpona
Objavljeno: 23/03/2019
savez-srba-u-regionu-i-srpska-narodna-odbrana-vasojevica-i-limske-doline-potpisali-povelju-o-prijateljtsvuPovodom potpisivanja Povelje o prijateljstvu I bratskoj saradnji Saveza Srba iz regiona, iz Beograda, sa Srpskom narodnom odbranom Vasojevića I limske doline ...
eSpona
Objavljeno: 22/03/2019
bijelo-polje-urucena-donacija-kapnograf-opstoj-bolniciOpšta bolnica u Bijelom Polju dobila je vrijednu donaciju - kapnograf, aparat za potrebe Službe za anesteziju. Donaciju za bjelopoljsku bolnicu je obezbijedila ...
eSpona
Objavljeno: 21/03/2019
u-beranama-odrzan-protestni-skup-povodom-fizickog-napada-na-igora-tomkicaNajavljeni protestni skup povodom napada na Igora Tomkića i njegovog maltretiranja održan je u Docu. Prisutnima se obratio Branislav Jokić - predsjednik Savjeta ...
eSpona
Objavljeno: 21/03/2019
oo-nsd-osudio-napad-na-tomkica-i-zatrazio-potpuno-rasvjetljavanje-incidentaPovodom napada na Igora Tomkića juče se saopštenjem za javnost oglasio OO Nove srpske demokratije (NSD) Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/03/2019
vlada-potpisala-ugovor-o-izgradnji-transfer-stanice-i-reciklaznog-dvorista-u-mojkovcuPovodom potpisivanja ugovora o izgradnji transfer stanice i reciklažnog dvorišta u Mojkovcu saopštenjem za javnost se oglasila Služba za odnose s javnošću Vlade ...
eSpona
Objavljeno: 20/03/2019
oo-sm-dps-berane-organizuje-skup-podrske-porodici-tomkicPovodom skupa koji organizuje u znak podrške porodici Tomkić, Savjet mladih Demokratske partije socijalista Berana javnosti se obratio putem saopštenja. ...
eSpona