Braho-konferencijaKao književni stvaralac, naročito kada sam bio mlad, učestvovao sam na  skoro svim značajnijim književnim manifestacijama u Crnoj Gori, na prostorima EX Jugoslavije, pa i u inostranstvu. Na nekima i po više puta, pa čak i u Goraždu gdje mi je u okviru manifestacije „Sunce nad Drinom“ promovisana jedna zbirka poezije koju je svojevremeno, izdala Međurepublička zajednica za kulturu sa sjedištem u Pljevljima.

Medjutim, nakon rata, sa prostora Bosne i Hercegovine, ako se izuzme jedno književno veče u Tuzli u organizaciji Zavičajnog udruženja ljudi sa područja beranske, plavske, rožajske, petnjičke i susjednih opština, gostovanje u Goraždu na Internacionalnom festivalu prijateljstva mi je bilo ujedno i prvi zvaničan poziv da kao književni stvaralac učestvujem na nekoj značajnijoj kulturnoj manifestaciji na prostoru Bosne i Hercegovine.

Upravo zbog toga, ne kurtoazno, nego onako najiskrenije, iz duše, osjetio sam se počastvovanim pozivom za učešće na jednoj takvoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji i ujedno radosnim što mi se ukazala prilika da se neposredno, a  i na ovaj način zahvalim na pozivu organizatorima- Opštini Goražde i njenom načelniku, gospodinu dr Muhamedu Ramoviću, rukovodstvu tamošnjeg Centra za kulturu i samom direktoru mr Hamdu Sijerčiću kao i novinaru i književniku Slavku Klisuri koji je i dao predlog da ja i kolega Saša Radunović imamo svoje posebno književno veče i da se, istovremeno, na još jednoj večeri promoviše i časopis “Komuna“ koji izlazi u Podgorici.

Publika-konferencijaPosebno mi je bilo drago što sam bio u prilici da neposredno izrazim divljenje i visoko poštovanje Goraždu i Goraždanima  za sve ono što su izdržali i što su bili za vrijeme onog nesrećnog, krvavog rata, kome su bili izloženi i što su, uprkos svemu, i sada poslije rata,smogli snage da organizuju već sedamnaesti put po redu jednu tako značajnu i grandioznu kulturnu manifestaciju – Festival prijateljstva. Što već sedamnaest godina tu, pored napaćene Drine, uporedo s njom, kroz Goražde neprekidno teče i internacionalna rijeka  prijateljstva. Čast je biti makar jedna jedina kap u toj novoj rijeci!

Zadovoljstvo mi je bilo  tim veće što je delegaciju kaulturnih poslenika iz Crne Gore predvodio pomoćnik ministra za kulturu i direktor Direktorata za medije mr Željko Rutović i što je sa predstavnicima  Centra za kulturu i samim načelnikom Opštine dr Muhamedom Ramovićem postignut načelan dogovor da iduće godine u Goraždu gostuje nešto brojnija i raznovrsnija grupa stvaralaca iz oblasti kulture i umjetnosti iz Crne Gore.

Šta još reći o Internacionalnom festivalu prijateljstva u Goraždu?

Ono što je posebno fascinantno je sadržano u činjenici da je danas u vremenu još trajuće, bar za nas, nezapamćene svjetske ekonomske krize da jedan, relativno mali grad može organizovati jedan tako veliki festival  sa učesnicima iz preko dvadeset zemalja svijeta!

Drugo: sam čin otvaranja je podsjećao na nešto veliko - grandiozno po svojoj suštini.

Svečanosti su započele promenadnim koncertom Duvačkog orkestra iz Travnika ulicama Goražda za kojim se kretaala nepregledna rijeka učesnika i Festivala, gostiju i gradjana Goražda svih uzrasta. Odmah potom otvorena je i izložba slika učesnika ranijih kolonija „Boje prijateljstva, a samom činu otvaranja  festivala i nastupu folklornih anasambala i izvodjača narodne muzike  prisustvovalo je više od hiljade  gradjana.

Duhacki orkestarMnogi od njih program na svečanoj bini  na platou Centra za kulturu morali su pratiti sa glavne gradske ulice. Mene lično posebno je oduševilo umjetničko veče upriličeno povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice umjetničkog rada poznatog bosanko-hercegovačkog reditelja,filmskog i pozorišnog radnika i profesora na Fakultetu za pozorišnu, filomsku i televizijsku umjetnost Univerziteta u Tuzli, gospodina Šemsudina Gegića.

Bio je to neponovljiv pozorišni, filmski i muzički spektakl kome su posebnu boju, toplinu i neponovljivu ljepotu dali glumac Armin Omerović koji je igrao ulogu Šemsudiana Gegića, a zatim i izuzetno semzibilna i prefinjena glumica Irina Drobnik i muzička umjetnica  iz Mostara, kao i rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr Enver Halilović koji se izvanredno, poput profesionalnih pozorišnih radnika uklopio u  program ove, po mnogo čemu jedinstvene priredbe-scenskog umijeća visokih umjetničkih dometa.

Sva ljudska susretanja u meni izazivaju radost, a susreti prijateljstva su nešto mnogo više-nešto što je razervisano za trajno pamćenje, za nezaborav!Meni lično nezaboravno  je bilo i neformalno  druženje nakon večere u restoranu Drinski biseri upravo sa učenicima programa povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice umjetničkog rada reditelja i profesora Gegića.

Uz umilne zvuke sa harmonike  virtuozne muzičke umjetnice Snežane Dujmović iz Mostara za koju skoro da nema iole popularnije pjesme koja se ikada pjevala na prostorima EX Jugoslavije a da je nije znala otsvirati i otpjevati  pa su tako brzo došle na red i naše pjesme poput „Sa korita Ivanova“, Bolovala  mlada Vinka rodom Pivljanka i druge.

Da je Goražde nešto drugo i drukčije, da je jedinstveno i neponovljivo,ubijedio sam se i kada sam na ogromnoj mermernoj ploči  na kojoj su ispisana imena l57 djece iz Goražda  koja su stradala u posljednjem ratu, medju kojim a i jedna četvoromjesečna beba, pročitao uklesane  tople, ljudskke  stihove  bola goraždanskog kulturnog i javnog radnika Slavka Klisure.

OtvaranjeOn je, kako nam je ispričao, mogao da napusti Goražde za vrijeme rata, ali nikako nije imao snage za tako nešto, jer bi , kako kaže,  u tom slučaju možda bio primoran da puca na svoj grad i svoje ljude i prijatelje. Nije  ni pomišljao da napusti grad ni kada mu je bila od granate  teško ranjena supruga, inače ugledna goraždanska ljekarka i to kada je bila u drugom stanju! Sreća ga je ipak malo pogledala i supruga i njegova kćerkica koja je kasnije rodjena  su preživjele i sada su zdravo i dobro i to mu je najvažnije.

Ono što je takodje za Goražde i Goraždane  jedinstveno je – gostoprimstvo, i spontana i nenametljiva ljudska topilna i spontanost i široka duša. Za vrijeme kratkih predratnih gostovanja u ovom gradu sam to svaki put osjetio takoreći na svakom koraku. Plašio sam se da će nakon rata  ta divna i uzvišena osobina isčeznuti. Na sreću: ona je čini mi se i pojačana – usavršena.

Na kraju da je to grad neke divne posebnosti ubijedio me je i prvi prelazak mosta na Drini. Tu, na tom mostu, prvi put sam vidio jednog dječaka koji je stavio ispred sebe jednu kartosnku kutiju, nebi li mu neko nešto udijelio i za sve vrijeme dok smo mi stojali na mostu on je „prosio“ i pjevao! Prvi prosjak koga sam vidio da pjeva!

Bilo mi je drago i kada je javno, na sceni Centra za kulturu u Goraždu direktorica Radija 303  iz Rogatice, Sandra Bajović javno izrazila zahvalnost što je, iako živi svega tridesetak kilometara od Goražda prvi put poslije rata zvanično u Goraždu i to na poziv delegacije iz Crne Gore  gdje je govoruila o časopisu „KOMUNA“ čiji je pokretač i glavni i odgovorni urednik, Amer Ramusović.

I da ne zaboravim, obije nače večeri, promociju „Komune“ i književno veče, svojim nastupima svojski-intelektualno i umjetnički prefinjenim nastupima usljepšala je rodjena Goraždanka,Vedrana Tadić-Tarailo, urednica „Magazina“ iz Podgorice.

Ispred-DzamijePosebno mi je bilo drago kada su mi u odvojenim razgovorima i direktor Centra za kulturu, inače vrsni intelektualac mr Rasim Sijerčić i Enisa Hrelja, predsjednica Udruženja pravobranilaca Bosne i Hercegovine  rekli da se u Bosni i Goraždu visoko cijeni gest države  Crne Gore, koja je porodicama deportovanih izbjeglica iz Herceg Novog  kao gest svog ljudskog odnosa prema žrtvama, opredijelila odredjenu materijalnu nadoknadu.

To je čin dostojan poštovanja koji govori da je savremena Crna Gora ipak nešto drugo“, iskazali su nam skoro istim riječima ovo dvoje istaknutih Goraždana.

Malobrojnoj ekipi kulturnih i javnih radnika iz Crne Gore i meni lično, gostopprimstvom, predusretljivošću, ljudskom toplinom i spremnošću da za sve što je u njegovoj moći izađe u susret posebno se nametnuo i naš domaćin u malom pansionu „Kod Čenge“, Rasim Čengić. Sa zadovoljstvom smo se slikali sa vlasnikom ovog malog, ali ljudski velikog ugostiteljskog objekta i obećali da iako su i u Hotelu „Behar“ na Drini bili izvanredni i gostoprimni, da ćemo čim  budemo drugi put došli u Goražde, obavezno svratiti i „Kod Čenge“.

Sve u svemu: Kapa  dolje Goraždu i Goraždanima!

Braho Adrović
Autor je književnik i novinar iz Berana

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

Kolumna:

Objavljeno: 29/11/2017
janko-nikolovski-vise-prostora-za-komunu-i-nvoTrebaju li i žele li oni taj prostor i može li se !? Je li moguća i korisna jednačina centralno – lokalno kroz medijske pristupe? Prateći više godina javnu ...
eSpona
Objavljeno: 25/11/2017
olja-stojanovic-ne-nasilju-nad-zenama-u-porodici-ne-nasilju-nad-zenama-na-poslu-ne-nasilju-nad-zenama-u-drustvu"Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1.700 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2017
janko-nikolovski-mukotrpni-rad-oko-md-aRad koji traje, jer nikada neće i ne smije biti završen... Bio sam tu skoro na sajmu knjiga u Podgorici. A tamo  moji dobri, stari obradovani prijatelji; što ...
eSpona
Objavljeno: 19/10/2017
mirko-jakovljevic-beranski-aerodrom-je-neiskorisceni-resurs-sjevera-drzaveProteklog mjeseca nakon svečane sjednice povodom obilježavanja dana opštine Mojkovac predsjednik Filip Vujanović najavio je “da Vlada na krajnje pažlljiv način ...
eSpona
Objavljeno: 17/10/2017
fatima-mededovic-begovic-nas-jazavac-pred-sudom-i-medijiDAVID: Dobar dan, glavati i velevlažni carski gospodine! Sluga sam prepokorna! Ama, kakva je ovo kuća đe se ni Bog ne prima? SUDAC: Šuti, marvo jedna! Poput ...
eSpona
Objavljeno: 01/10/2017
perica-jokic-ribarsko-udruzenje-knjizevnikaJedan, u Crnoj Gori nepoznati, crnogorski pisac ušao je u najuži izbor za dodjelu ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. Ovaj pisac, koji nije svojom voljom ...
eSpona
Objavljeno: 23/09/2017
prof-dr-drasko-dosljak-spomeniciSpomenik treba zaslužiti! Rečenica koja temeljno vjekuje u Crnoj Gori. U ovoj rečenici su sadržani svi zakoni o spomenicima, spomen-obilježjima, ...
eSpona
Objavljeno: 19/09/2017
milija-pajkovic-carigradske-carolijePriča o košarkaškima Srbije koji su svoju otadžbinu predstavljali na upravo okončanom Prvenstvu Evrope u Carigradu, odnosno Istanbulu, jeste, u stvari, i nešto više ...
eSpona
Objavljeno: 10/09/2017
perica-jokic-kuda-ide-skolstvoOd ove godine stupaju na snagu nova školska pravila. To je treća faza ka ukidanju škola. Resorno ministarstvo se pobrinulo da ovo ukidanje ne ide naglo, zato je ...
eSpona
Objavljeno: 09/09/2017
janko-nikolovski-imam-pravo-da-znamU susret međunarodnom danu Right to know - imam pravo da znam Ovih dana, krajem septembra, 28. 09. tačnije, tradicionalno bez previše buke, obeležiće se dan ovog ...
eSpona
Objavljeno: 25/08/2017
jokovic-scekic-i-jedinstvo-snp-aVladimir Joković je novi predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore. Tako su odlučili delegati Osmog kongresa, održanog u nedjelju, 13. avgusta, u ...
eSpona
Objavljeno: 21/08/2017
milija-pajkovic-zakackaOkončano je Svjetsko prvenstvo u atletici, koje se održavalo u glavnom gradu Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva, Londonu, od 4-og do 13-og avgusta! Grad kraljevske ...
eSpona
Objavljeno: 09/08/2017
milija-pajkovic-pomracenje-mjesecaDjelimično pomračenje Mjeseca, a cio njegov tok, mogao je preksinoć da se posmatra iz Mongolije, Indije, Kine, središnog dijela Sibira, Australije, kao i sa ...
eSpona
Objavljeno: 10/07/2017
janko-nikolovski-pomirenje-ili-preplitanjeAspekti relacija (samo neki): Sloboda izražavanja: privatnost: javni interes: istraživačko novinarstvo: whistleblowers ... Može li Afrika postati postojbina ...
eSpona
Objavljeno: 30/06/2017
srdan-culafic-ljeto-lim-korzo-i-grad-koji-se-voliKada se iz njega odlazi srce se steže i ostaje sjeta. Svaki dolazak i boravak u njemu tjera srce da zatreperi i pokrene pozitivne emocije. Jednostavno, to je ...
eSpona
Objavljeno: 14/06/2017
umjesto-17-svjecica-na-tortiU subotu, 10. juna 2017. u beranskom Centru za kulturu održan je koncert „U sjećanju na Veljka“. Koncert je održan povodom Veljkovog sedamnaestog rođendana, a u ...
eSpona
Objavljeno: 20/05/2017
srdan-culafic-beranska-vremenska-sportska-linija-sjecanjem-protiv-zaboravaIzmeđu zivota i sporta stoji vremenska linija koja spaja i na kojoj su kao na traci zabilježeni ljudi i dogadjaji počevsi od viševjekovnih nadmetanja, trcanja, ...
eSpona
Objavljeno: 09/05/2017
perica-jokic-ziri-protiv-talentovanihU petak je u beranskom Centru za kulturu održano književno veče „Drugo lice ljubavi“. Srednjoškolci su čitali svoje radove, a žiri je imao tu nezahvalnu dužnost da, ...
eSpona
Objavljeno: 05/05/2017
sasa-radunovic-politicki-repetentiPokušaj nastavka prekinute Petnaeste sjednice Skupštine opštine Berane (SO) prošao je neslavno kao i njen početak. Novim padom i potvrdom onog što je viđeno više ...
eSpona
Objavljeno: 25/04/2017
milija-pajkovic-zavrsno-slovo-protiv-ulaska-crne-gore-u-nato-i-evropsku-zajednicuDržavna televizija, svakog dana i večeri, u svojim udarnim emisijama, kao prvu, a to znači po njima  i najvažniju vijest, objavljuje da je Crna Gora na samo ...
eSpona
Objavljeno: 24/04/2017
srdan-culafic-kuda-i-kako-dalje-iz-rukometne-provalije-u-kojoj-se-nalazimoSvi mi koji smo bili u rukometnom sportu danas se sa razlogom pitamo šta se desava sa crnogorskim rukometom? Kako dalje? Kuda? Šta je izlaz? Na ta pitanja ne ...
eSpona
Objavljeno: 17/04/2017
prof-dr-drasko-dosljak-monografija-o-pocasnom-berancu (Dragan Gaga Nikolić – Gospodin Mangup , priredila Radmila Stanković, Laguna – Beograd 2017, 231 str.) „U poslednjim godinama života, sve češće je pominjao ...
eSpona
Objavljeno: 05/04/2017
fatima-mededovic-begovic-podrska-diskiminisanim-majkama-sa-jednim-i-dvoje-djeceKao građanka, kroz civilni sektor i druge asocijacije, javno sam iznosila svoj stav. Na vrijeme sam ukazivala na zakone koji diskriminišu majke sa jednim i dvoje ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2017
krugovi-politickog-pritiska-na-javni-servisNeuobičajeno mirno je prošao izbor direktora (direktorice) Javnog servisa RTV CG. Nema oglašavanja medijskih i novinarskih udruženja, nema ni saopštenja kojima ...
eSpona
Objavljeno: 19/03/2017
fatima-mededovic-begovic-kafkizam(Stvarnost nevidljivog suda) Ovaj dolje postavljeni fragment vezano za književno  djelo  PROCES i samog pisca, Franca Kafku,  podsjetnik je da ...
eSpona
Objavljeno: 13/03/2017
sasa-radunovic-izborna-godinaPodijeljena i sa izgubljenim legitimitetom, Koalicija „Zdravo Berane“ ušla je devetog marta u predizbornu godinu. Bez investicija, vizije, novih radnih mjesta u ...
eSpona
Objavljeno: 27/02/2017
milija-pajkovic-cardaci-ni-na-nebu-ni-na-zemljiNa sjevernom kraju piste nekadašnjeg beranskog aerodroma nalazi se pet čardaka ni na zemlji, ni na nebu! To su Pristanišna, Pilotska i Upravna zgrada, Veliki hangar ...
eSpona
Objavljeno: 21/02/2017
dr-sanja-kovacevic-pedeset-nijansi-inspekcijeČija su krmad podno puta? E ovako, stane moj muž da sipa vode na onaj izvor iz potpornog zida, prije „tunjela“ u Zaostro da napuni hladnjak. Ja dangubna i ...
eSpona
Objavljeno: 20/02/2017
milija-pajkovic-marsalove-pudliceBio jednom u jednoj, pomalo brdovitoj, a pomalo i ravničarskoj zemlji, koja nema nikakve veze, a niti bilo kakve sličnosti, taman posla, sa ovom našom, jedan ...
eSpona
Objavljeno: 18/02/2017
fatima-mededovic-begovic-mobing-i-govor-mrznjeTermin mobing je prvi put 1984. godine upotrijebio švedski psiholog Hajnc Lejman. U našem jeziku riječi šikaniranje, maltretiranje, navodno nije bilo adekvatnog ...
eSpona
Objavljeno: 08/02/2017
janko-nikolovski-medijski-dijalozi-su-casopis-institucijaToliko je dosad pisano o značaju dijaloga o medijima (čitaj: o čovjekovim pravima) kroz, u naslovu pomenuti, čak i vanregionalni časopis i kroz njegove redovne ...
eSpona
Objavljeno: 06/02/2017
kolumna-sasa-radunovic-rujiste-je-napusteno-zivjelo-rujistePrivremeno odlagalište komunalnog otpada u Rujištu ponovo se koristi, a radnici Komunalnog preduzeća sakupljeni otpad, sa povremenim prekidima, odvoze ga na ...
eSpona
Objavljeno: 21/01/2017
prof-dr-drasko-dosljak-njegos „Je  l’ na srcu ka na jezik vama,Vjerujete  l’ tome što zborite...?“                       ...
eSpona
Objavljeno: 10/01/2017
milija-pajkovic-da-li-je-kurta-murta-ili-je-murta-kurtaSa ovih stranica sam se oglasio prije dvije godine, četvrtog oktobra, kolumnom "Kurta i Murta“, u kojoj sam ponešto napomenuo o Kurtama i Murtama iz jedne zemlje ...
eSpona
Objavljeno: 02/01/2017
milija-pajkovic-srdzba-ljepotice-bistriceMalena Crna Gora mogla se do avgusta 2012. godine pohvaliti nečim čime se nijesu mogle podičiti ni mnogo veće i razvijenije zemlje - naime, u tom trenutku u njoj je ...
eSpona
Objavljeno: 27/12/2016
sasa-radunovic-ali-baba-i-17-politickih-razbojnika-ili-kakav-je-kraj-koalicije-zdravo-beraneNakon prekida Dvanaeste sjednice SO Berane, održane u aprilu, kada je neusvajanjem i ponovljenim glasanjem Izvještaja o radu predsjednika Opštine, koji je, iz ...
eSpona
Objavljeno: 15/11/2016
milija-pajkovic-nole-glavu-gorePrisjetih se jednog davnog trenutka, prisjetih se bokserskog okršaja između BK Berane i BK Budućnost, koji je održan pred krcatim gledalištem, na hramu beranskog ...
eSpona
Objavljeno: 14/11/2016
sasa-radunovic-na-istoku-stare-price-na-zapadu-nista-novoOno što je Espona najavila još u februaru, da će beranska lokalna uprava morati da radi rebalans i da je njegova struktura nerealna i izrazito potrošačka, danas se ...
eSpona
Objavljeno: 06/11/2016
dr-drasko-dosljak-izbori-i-vladaStandardna pitanja nakon svih izbora, pa i crnogorskih, jesu: Ko će i kada formirati Vladu? Nakon oktobarskih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori ovim pitanjima ...
eSpona
Objavljeno: 31/10/2016
milija-pajkovic-pismo-bake-njegosave-ili-glasacu-sinko-za-vas-kad-bidnete-na-vlasNije prošlo mnogo od završetka ovih poslednjih naših izbora, kad nam stiže pismo! Pristiže ti ono u ovo vrijeme fejsbuka, tvitera i ostalih zavrzlama i gubivremena ...
eSpona
Objavljeno: 29/10/2016
komnen-becirovic-napad-na-njegovo-velicanstvo-izvor-moraceEvo već tri decenije kako se vodi borba za spas Morače koja je još od početka poprimila evropske, ako ne svjetske razmjere i tokom koje se ispostavilo da je Morača ...
eSpona
Objavljeno: 19/10/2016
sasa-radunovic-dok-je-df-a-nema-zime-za-dpsOvaj osvrt mogao je da sačeka par dana. I da bude, opet, isto (ne) atraktivan i (ne) čitan. Mogao je, ako se kalkuliše i čeka šta će biti dalje... Ali, onda bi ...
eSpona
Objavljeno: 05/10/2016
milija-pajkovic-atak-na-srce-moraceSelo Ljevište, u Gornjoj Morači, nalazi se na 1.173 metra nadmorske visine, ispod jednog od vrhova planine Lole - Zebaoca! Prema popisu iz 2003 godine u selu je ...
eSpona
Objavljeno: 27/09/2016
drasko-dosljak-evropski-dan-jezika Koliko jezika znaš, toliko vrijediš Latinska izreka Jezici su nastajali i nestajali. Ima jezika koji su nestali bez traga, neki su se trasformisali u niz ...
eSpona
Objavljeno: 18/09/2016
sasa-radunovic-savoNakon primirja između politike i političara sa jedne strane i građana sa druge, već čuvena beranska priča o odvoženju i tretmanu otpada ponovo je aktivirana. U ...
eSpona
Objavljeno: 06/09/2016
fatima-mededovic-begovic-za-moju-i-vasu-lijepu-crnu-goruPoštovani/e građani/ke, Obzirom da me svakoga dana zovu nekakvi “misionari“, koji hoće da spasu državu - samo ako im našim glasovima omogućimo lagodan život ...
eSpona
Objavljeno: 27/08/2016
milija-pajkovic-da-li-neko-u-crnogorskom-sportu-koristi-nedozvoljena-podsticajna-sredstva-odnosno-dopingLjetnje olimpijske igre u Riju, s prizvukom karnevala i Kopakabane, okončane su - medalje su podijeljene i olimpijsko selo je ostalo prazno. Preostaje vrijeme ...
eSpona
Objavljeno: 24/08/2016
milija-pajkovic-vazno-je-ucestvovatiKrilaticu "važno je učestvovati" koja je trebalo da odslikava duh Ljetnjih sportskih igara, odnosno Olimpijskih, nije izrekao, kako se često navodi, osnivač ...
eSpona
Objavljeno: 21/07/2016
perica-jokic-mister-kontejnerPreksinoć je u beranskom Centru za kulturu vrhunski dobro odigrana predstava - monodrama „Junak đevojka“ u izvedbi glumice Jelene Ivanišević - Paunović. I sve bi ...
eSpona
Objavljeno: 15/07/2016
sasa-radunovic-krug-je-zatvorenPrivremeno odlagalište komunalnog otpada u Rujištu, definitivno, nije više u opticaju i lokalna vlast traži drugu lokaciju za te namjene. To više nijesu samo ...
eSpona

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Vildan knjiga

 

Priča eSpone