Braho-konferencijaKao književni stvaralac, naročito kada sam bio mlad, učestvovao sam na  skoro svim značajnijim književnim manifestacijama u Crnoj Gori, na prostorima EX Jugoslavije, pa i u inostranstvu. Na nekima i po više puta, pa čak i u Goraždu gdje mi je u okviru manifestacije „Sunce nad Drinom“ promovisana jedna zbirka poezije koju je svojevremeno, izdala Međurepublička zajednica za kulturu sa sjedištem u Pljevljima.

Medjutim, nakon rata, sa prostora Bosne i Hercegovine, ako se izuzme jedno književno veče u Tuzli u organizaciji Zavičajnog udruženja ljudi sa područja beranske, plavske, rožajske, petnjičke i susjednih opština, gostovanje u Goraždu na Internacionalnom festivalu prijateljstva mi je bilo ujedno i prvi zvaničan poziv da kao književni stvaralac učestvujem na nekoj značajnijoj kulturnoj manifestaciji na prostoru Bosne i Hercegovine.

Upravo zbog toga, ne kurtoazno, nego onako najiskrenije, iz duše, osjetio sam se počastvovanim pozivom za učešće na jednoj takvoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji i ujedno radosnim što mi se ukazala prilika da se neposredno, a  i na ovaj način zahvalim na pozivu organizatorima- Opštini Goražde i njenom načelniku, gospodinu dr Muhamedu Ramoviću, rukovodstvu tamošnjeg Centra za kulturu i samom direktoru mr Hamdu Sijerčiću kao i novinaru i književniku Slavku Klisuri koji je i dao predlog da ja i kolega Saša Radunović imamo svoje posebno književno veče i da se, istovremeno, na još jednoj večeri promoviše i časopis “Komuna“ koji izlazi u Podgorici.

Publika-konferencijaPosebno mi je bilo drago što sam bio u prilici da neposredno izrazim divljenje i visoko poštovanje Goraždu i Goraždanima  za sve ono što su izdržali i što su bili za vrijeme onog nesrećnog, krvavog rata, kome su bili izloženi i što su, uprkos svemu, i sada poslije rata,smogli snage da organizuju već sedamnaesti put po redu jednu tako značajnu i grandioznu kulturnu manifestaciju – Festival prijateljstva. Što već sedamnaest godina tu, pored napaćene Drine, uporedo s njom, kroz Goražde neprekidno teče i internacionalna rijeka  prijateljstva. Čast je biti makar jedna jedina kap u toj novoj rijeci!

Zadovoljstvo mi je bilo  tim veće što je delegaciju kaulturnih poslenika iz Crne Gore predvodio pomoćnik ministra za kulturu i direktor Direktorata za medije mr Željko Rutović i što je sa predstavnicima  Centra za kulturu i samim načelnikom Opštine dr Muhamedom Ramovićem postignut načelan dogovor da iduće godine u Goraždu gostuje nešto brojnija i raznovrsnija grupa stvaralaca iz oblasti kulture i umjetnosti iz Crne Gore.

Šta još reći o Internacionalnom festivalu prijateljstva u Goraždu?

Ono što je posebno fascinantno je sadržano u činjenici da je danas u vremenu još trajuće, bar za nas, nezapamćene svjetske ekonomske krize da jedan, relativno mali grad može organizovati jedan tako veliki festival  sa učesnicima iz preko dvadeset zemalja svijeta!

Drugo: sam čin otvaranja je podsjećao na nešto veliko - grandiozno po svojoj suštini.

Svečanosti su započele promenadnim koncertom Duvačkog orkestra iz Travnika ulicama Goražda za kojim se kretaala nepregledna rijeka učesnika i Festivala, gostiju i gradjana Goražda svih uzrasta. Odmah potom otvorena je i izložba slika učesnika ranijih kolonija „Boje prijateljstva, a samom činu otvaranja  festivala i nastupu folklornih anasambala i izvodjača narodne muzike  prisustvovalo je više od hiljade  gradjana.

Duhacki orkestarMnogi od njih program na svečanoj bini  na platou Centra za kulturu morali su pratiti sa glavne gradske ulice. Mene lično posebno je oduševilo umjetničko veče upriličeno povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice umjetničkog rada poznatog bosanko-hercegovačkog reditelja,filmskog i pozorišnog radnika i profesora na Fakultetu za pozorišnu, filomsku i televizijsku umjetnost Univerziteta u Tuzli, gospodina Šemsudina Gegića.

Bio je to neponovljiv pozorišni, filmski i muzički spektakl kome su posebnu boju, toplinu i neponovljivu ljepotu dali glumac Armin Omerović koji je igrao ulogu Šemsudiana Gegića, a zatim i izuzetno semzibilna i prefinjena glumica Irina Drobnik i muzička umjetnica  iz Mostara, kao i rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr Enver Halilović koji se izvanredno, poput profesionalnih pozorišnih radnika uklopio u  program ove, po mnogo čemu jedinstvene priredbe-scenskog umijeća visokih umjetničkih dometa.

Sva ljudska susretanja u meni izazivaju radost, a susreti prijateljstva su nešto mnogo više-nešto što je razervisano za trajno pamćenje, za nezaborav!Meni lično nezaboravno  je bilo i neformalno  druženje nakon večere u restoranu Drinski biseri upravo sa učenicima programa povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice umjetničkog rada reditelja i profesora Gegića.

Uz umilne zvuke sa harmonike  virtuozne muzičke umjetnice Snežane Dujmović iz Mostara za koju skoro da nema iole popularnije pjesme koja se ikada pjevala na prostorima EX Jugoslavije a da je nije znala otsvirati i otpjevati  pa su tako brzo došle na red i naše pjesme poput „Sa korita Ivanova“, Bolovala  mlada Vinka rodom Pivljanka i druge.

Da je Goražde nešto drugo i drukčije, da je jedinstveno i neponovljivo,ubijedio sam se i kada sam na ogromnoj mermernoj ploči  na kojoj su ispisana imena l57 djece iz Goražda  koja su stradala u posljednjem ratu, medju kojim a i jedna četvoromjesečna beba, pročitao uklesane  tople, ljudskke  stihove  bola goraždanskog kulturnog i javnog radnika Slavka Klisure.

OtvaranjeOn je, kako nam je ispričao, mogao da napusti Goražde za vrijeme rata, ali nikako nije imao snage za tako nešto, jer bi , kako kaže,  u tom slučaju možda bio primoran da puca na svoj grad i svoje ljude i prijatelje. Nije  ni pomišljao da napusti grad ni kada mu je bila od granate  teško ranjena supruga, inače ugledna goraždanska ljekarka i to kada je bila u drugom stanju! Sreća ga je ipak malo pogledala i supruga i njegova kćerkica koja je kasnije rodjena  su preživjele i sada su zdravo i dobro i to mu je najvažnije.

Ono što je takodje za Goražde i Goraždane  jedinstveno je – gostoprimstvo, i spontana i nenametljiva ljudska topilna i spontanost i široka duša. Za vrijeme kratkih predratnih gostovanja u ovom gradu sam to svaki put osjetio takoreći na svakom koraku. Plašio sam se da će nakon rata  ta divna i uzvišena osobina isčeznuti. Na sreću: ona je čini mi se i pojačana – usavršena.

Na kraju da je to grad neke divne posebnosti ubijedio me je i prvi prelazak mosta na Drini. Tu, na tom mostu, prvi put sam vidio jednog dječaka koji je stavio ispred sebe jednu kartosnku kutiju, nebi li mu neko nešto udijelio i za sve vrijeme dok smo mi stojali na mostu on je „prosio“ i pjevao! Prvi prosjak koga sam vidio da pjeva!

Bilo mi je drago i kada je javno, na sceni Centra za kulturu u Goraždu direktorica Radija 303  iz Rogatice, Sandra Bajović javno izrazila zahvalnost što je, iako živi svega tridesetak kilometara od Goražda prvi put poslije rata zvanično u Goraždu i to na poziv delegacije iz Crne Gore  gdje je govoruila o časopisu „KOMUNA“ čiji je pokretač i glavni i odgovorni urednik, Amer Ramusović.

I da ne zaboravim, obije nače večeri, promociju „Komune“ i književno veče, svojim nastupima svojski-intelektualno i umjetnički prefinjenim nastupima usljepšala je rodjena Goraždanka,Vedrana Tadić-Tarailo, urednica „Magazina“ iz Podgorice.

Ispred-DzamijePosebno mi je bilo drago kada su mi u odvojenim razgovorima i direktor Centra za kulturu, inače vrsni intelektualac mr Rasim Sijerčić i Enisa Hrelja, predsjednica Udruženja pravobranilaca Bosne i Hercegovine  rekli da se u Bosni i Goraždu visoko cijeni gest države  Crne Gore, koja je porodicama deportovanih izbjeglica iz Herceg Novog  kao gest svog ljudskog odnosa prema žrtvama, opredijelila odredjenu materijalnu nadoknadu.

To je čin dostojan poštovanja koji govori da je savremena Crna Gora ipak nešto drugo“, iskazali su nam skoro istim riječima ovo dvoje istaknutih Goraždana.

Malobrojnoj ekipi kulturnih i javnih radnika iz Crne Gore i meni lično, gostopprimstvom, predusretljivošću, ljudskom toplinom i spremnošću da za sve što je u njegovoj moći izađe u susret posebno se nametnuo i naš domaćin u malom pansionu „Kod Čenge“, Rasim Čengić. Sa zadovoljstvom smo se slikali sa vlasnikom ovog malog, ali ljudski velikog ugostiteljskog objekta i obećali da iako su i u Hotelu „Behar“ na Drini bili izvanredni i gostoprimni, da ćemo čim  budemo drugi put došli u Goražde, obavezno svratiti i „Kod Čenge“.

Sve u svemu: Kapa  dolje Goraždu i Goraždanima!

Braho Adrović
Autor je književnik i novinar iz Berana

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

Kolumna:

Objavljeno: 08/10/2018
adem-ado-softic-medijska-razglednica-balkanaPod kopitama sve agresivnijih medijskih jahača Apokalipse na Balkanu: Politike, Kapitala, Kriminala i Pohlepe, pored zdravog razuma i morala, među prvima stradaju i ...
eSpona
Objavljeno: 07/10/2018
sasa-radunovic-ja-sam-osamnaestiPočetak mandata nove lokalne vlasti za građane Berana nije mogao biti bolji. Otvorena je nova sportska dvorana i završena rekonstrukcija istočne tribine Gradskog ...
eSpona
Objavljeno: 20/09/2018
lion-hodzic-sta-da-budes-kad-porastesNije bilo davno, ali sam pregrmio ono pitanje „šta ćeš da budeš, kad porasteš?“ Kad razmislim, stavljali su me u takvu situaciju ka' da su se trudili da se što više ...
eSpona
Objavljeno: 15/09/2018
adem-ado-softic-dan-oslobodenja-beranaNa današni dan prije 74 godine, 15. septembra 1944. nakon višečasovne akcije 7. i 9. Crnogorske udarne brigade i jednog bataljona Ozne, varoš Berane je konačno ...
eSpona
Objavljeno: 13/09/2018
adem-ado-softic-cetvrti-metak-iz-belcite„Zato nikad ne pitaj za kim zvono zvoni...“ Na današnji dan, 10. septembra 1937. godine, od snajperskog metka u španskom gradiću Belčita poginuo je Beranac Vukašin ...
eSpona
Objavljeno: 10/09/2018
sasa-radunovic-njofraSve sportske priče su slične. Govore o borbi za pobjede koje donose bodove, medalje, popularnost i prestiž... No, sportske priče znaju da budu ispunjene i borbom ...
eSpona
Objavljeno: 05/09/2018
adem-ado-softic-na-talasima-radio-balkana„Soko zove Orla!“ - „Orao pao!“ Na današnji dan prije 75 godina, 3. septembra 1943. desio se veliki preokret. Fašistička Italija u Cassibileu potpisala je ...
eSpona
Objavljeno: 23/08/2018
adem-ado-softic-cistokrvni-balkanciDavinčijev balkanski kod Nije život na Zemlji počeo rođenjem ovdašnjih političara, niti je kultura nastala njihovim osvajanjem vlasti. Rađanjem mnogih život bi ...
eSpona
Objavljeno: 24/07/2018
adem-ado-softic-posljednji-kos-oca-crnogorske-kosarkeRadule Vešović, osnivač beranske, crnogorske, i legenda ex jugoslovenske košarke, ogorčen odnosom beranskih političara prema ovdašnjoj košarci i sportu uopšte, kao ...
eSpona
Objavljeno: 10/07/2018
sasa-radunovic-da-sam-se-ja-pit-oRezultatski solidan nastup beranskih sportista na MOSI u Priboju, ali i njihovo ukupno ponašanje i predstavljanje grada, može se i treba okarakterisati kao ...
eSpona
Objavljeno: 23/06/2018
adem-ado-softic-rimski-kastrum-beranska-enigmaNa nekoliko mjesta pored magistralnog puta prema Beranama po desnoj strani stoje svojevrsni metalni krajputaši sa natpisima koji obavještavaju prolaznike da se na ...
eSpona
Objavljeno: 17/06/2018
prof-dr-drasko-dosljak-sutjeska-nije-vodaBitka na Sutjesci ili Peta neprijateljska ofanziva, je naziv koji je u jugoslovenskoj istoriografiji odomaćen za operacije „Švarc“ (nem. Schwarz, „crno“) ...
eSpona
Objavljeno: 15/06/2018
janko-nikolovski-mediji-izmedu-juce-i-sjutraŽeljko Rutović, Postmediji (kriza smisla ili masmedijski totalitarizam); Podgorica, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, 2017.godine Malo malo, pa nas taj pisac ...
eSpona
Objavljeno: 23/05/2018
prof-dr-drasko-dosljak-uz-21-maj-dobili-smo-drzavuPrije 12 godina,  21. maja 2006. godine, nešto prije ponoći, iz Crne Gore je u svijet, i u budućnost, poslata rečenica: “Dobili smo državu!" Upravo, ova ...
eSpona
Objavljeno: 02/05/2018
sasa-radunovic-ugovorNakon bure u javnosti  izazvane saznanjem da je Javni servis Radio televizija Crne Gore (RTVCG) sklopio ugovor sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO) o ...
eSpona
Objavljeno: 29/04/2018
ado-softic-sedamdeset-godina-od-osnivanja-kud-a-dusan-boskovicKultura sjećanja je armatura u temeljima veličanstvene građevine zvane Opšta kultura bez koje bi se ona vrlo brzo urušila. Neke stvari o ovom gradu nemamo pravo da ...
eSpona
Objavljeno: 21/04/2018
janko-nikolovski-o-dosetkama-i-nipodastavanjuVarijacija na govor mržnje Uzmimo najklimaviji a istovremeno i najsnažniji primjer: Razgovaraju dvojica gladnih siromaha - „Znaš li da je punjena pljeskavica ...
eSpona
Objavljeno: 12/04/2018
slavko-mandic-snila-baba-sto-joj-milo-biloKada je vidio da je đavo odnio šalu i da više neće moći da bude jedan od šrafova koji upravljaju nacionalnim javnim servisom RTV Crne Gore, oglasio se predsjednik ...
eSpona
Objavljeno: 09/04/2018
srdan-culafic-magija-sporta-i-novo-vrijemeOpsesija zvana "sport" obično se javlja kod mladih ljudi, a nadograđuju je vremenom odrasli. U početku to biva popunjavanje slobodnog vremena, trošenje energije ...
eSpona
Objavljeno: 07/04/2018
perica-jokic-moja-uloga-u-najvaznijoj-hajdukovoj-utakmiciBilo je to prije 38 godina... Umjesto da budem slavljenik, ja sam te 1980. postao glavni krivac za ispadanje splitskog Hajduka iz četvrtfinala evropskog fudbalskog ...
eSpona
Objavljeno: 07/04/2018
braho-adrovic-dobre-price-u-sjenci-konkursnih-kriterijuma„Razmeđa Bihora“, NVO Centar za kulturu „Bihor“, Podgorica, 2018. lKnjiga „Razmeđa Bihora“ koja sadrži izbor tridesetak priča  koje su prispjele na konkurs ...
eSpona
Objavljeno: 06/04/2018
ado-softic-vijek-u-znaku-cetvrtog-aprilaDanašnji dan, 4. april, istorijski i globalno posmatrano, vrlo je interesantan i inspirativan datum, nabijen događajima koji su trajno obilježili nemirni XX vijek. ...
eSpona
Objavljeno: 02/04/2018
ado-softic-odbrana-ivangradske-odbraneU beranskoj kotlini Lim nije slučajno ovako širok, razuđen i plitak. Dok god je takav on je izvor života i blagodeti u Poljimlju. Svako njegovo kroćenje i ...
eSpona
Objavljeno: 17/03/2018
milija-pajkovic-oces-li-josU vrijeme našeg djetinjstva i dijela našeg odrastanja postojala su pisana i nepisana pravila naših igara, pa i naših svađa i svađica. Nešto stariji dječaci i momci, ...
eSpona
Objavljeno: 10/03/2018
srdan-culafic-da-spasimo-klubove-navijace-i-sportKroz istoriju sporta pored pozitivnih primjera koji i dan danas krase tu granu društva, biĺo je i negativnih, koje su se većinom javljale kao posljedica navijačkih ...
eSpona
Objavljeno: 06/03/2018
janko-nikolovski-daci-pucaju-zar-neSaučesnici!? Kad se i na koji način prenuti!? Pišući o učeničkom nasilju u Digitanom demosu Rutović veli: sve je više spornih autoriteta. Onda se postavlja ...
eSpona
Objavljeno: 11/02/2018
milija-pajkovic-beranske-izborne-zavrzlame-biraci-ili-glasaciOva moja kolumna nema nikakve veze sa politikom, kako bi, možda, neko neupućen, na prvi pogled i pomislio, jer me taj domen djelovanja uopšte i ne zanima. Ovaj ...
eSpona
Objavljeno: 02/02/2018
janko-nikolovski-ne-naucna-fantastikaI monarhija je Republika - Res publica! Mogu li i mediji biti Res publica – u smislu vladavine? Jeste, monarhija je res publika, ali kao javna stvar (javna ...
eSpona
Objavljeno: 27/01/2018
zbogom-smekeruPoput mnogih legendi koje obilježe život brojnih generacija, poput onih koji se rođenjem pojave i svojim životom i učincima ostave vječitog traga za sobom, poput ...
eSpona
Objavljeno: 26/01/2018
srdan-culafic-da-ne-ugrozimo-jos-jednu-sjajnu-generacijuOpšte je poznato da je sport pravi reprezent države, a svaki uspjeh koji slavimo kada se ostvari dobar rezultat i osvoji medalja su produkt naših sportista. Iza ...
eSpona
Objavljeno: 12/01/2018
milija-pajkovic-uliceNe prođe mnogo vremena, a da se tako poneko ili neki ne oglase željom da budu kumovi beranskim ulicama, uličicama ili sokacima, i to onako kako to samo njima ...
eSpona
Objavljeno: 05/01/2018
milija-pajkovic-holivudsku-glumicu-milicu-milu-jovovic-treba-proglasiti-pocasnim-gradaninom-crne-goreO poznatoj holivudskoj glumici Mili Jovović pisao sam u nekoliko navrata, između ostalog, pojašnjavajući široj javnosti neke nepoznate činjenice i detalje iz ...
eSpona
Objavljeno: 03/01/2018
srdan-culafic-zeljeti-ili-imati-ono-sto-zelimoOpraštajući se od starog milenijuma prije 18 god. svako od nas je na svoj način gledao u bolje sjutra sa nadom da nam dolaze ljepša vremena. Taj period koji nas ...
eSpona
Objavljeno: 24/12/2017
milija-pajkovic-kadrovi"Kadrovi" su se kod nas, na našim širim prostorima, pojavili odmah poslije 1945. godine, kao istinska čeda novog društvenog poretka! Uselili su se, preko noći, u ...
eSpona
Objavljeno: 21/12/2017
sasa-radunovic-rekvijem-za-zbRaspisivanjem lokalnih izbora, petog decembra, odrađena je u Beranama dezinfekcija političke scene. Dezinsekciju će obaviti građani, četvrtog februara, a ...
eSpona
Objavljeno: 29/11/2017
janko-nikolovski-vise-prostora-za-komunu-i-nvoTrebaju li i žele li oni taj prostor i može li se !? Je li moguća i korisna jednačina centralno – lokalno kroz medijske pristupe? Prateći više godina javnu ...
eSpona
Objavljeno: 25/11/2017
olja-stojanovic-ne-nasilju-nad-zenama-u-porodici-ne-nasilju-nad-zenama-na-poslu-ne-nasilju-nad-zenama-u-drustvu"Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1.700 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2017
janko-nikolovski-mukotrpni-rad-oko-md-aRad koji traje, jer nikada neće i ne smije biti završen... Bio sam tu skoro na sajmu knjiga u Podgorici. A tamo  moji dobri, stari obradovani prijatelji; što ...
eSpona
Objavljeno: 19/10/2017
mirko-jakovljevic-beranski-aerodrom-je-neiskorisceni-resurs-sjevera-drzaveProteklog mjeseca nakon svečane sjednice povodom obilježavanja dana opštine Mojkovac predsjednik Filip Vujanović najavio je “da Vlada na krajnje pažlljiv način ...
eSpona
Objavljeno: 17/10/2017
fatima-mededovic-begovic-nas-jazavac-pred-sudom-i-medijiDAVID: Dobar dan, glavati i velevlažni carski gospodine! Sluga sam prepokorna! Ama, kakva je ovo kuća đe se ni Bog ne prima? SUDAC: Šuti, marvo jedna! Poput ...
eSpona
Objavljeno: 01/10/2017
perica-jokic-ribarsko-udruzenje-knjizevnikaJedan, u Crnoj Gori nepoznati, crnogorski pisac ušao je u najuži izbor za dodjelu ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. Ovaj pisac, koji nije svojom voljom ...
eSpona
Objavljeno: 23/09/2017
prof-dr-drasko-dosljak-spomeniciSpomenik treba zaslužiti! Rečenica koja temeljno vjekuje u Crnoj Gori. U ovoj rečenici su sadržani svi zakoni o spomenicima, spomen-obilježjima, ...
eSpona
Objavljeno: 19/09/2017
milija-pajkovic-carigradske-carolijePriča o košarkaškima Srbije koji su svoju otadžbinu predstavljali na upravo okončanom Prvenstvu Evrope u Carigradu, odnosno Istanbulu, jeste, u stvari, i nešto više ...
eSpona
Objavljeno: 10/09/2017
perica-jokic-kuda-ide-skolstvoOd ove godine stupaju na snagu nova školska pravila. To je treća faza ka ukidanju škola. Resorno ministarstvo se pobrinulo da ovo ukidanje ne ide naglo, zato je ...
eSpona
Objavljeno: 09/09/2017
janko-nikolovski-imam-pravo-da-znamU susret međunarodnom danu Right to know - imam pravo da znam Ovih dana, krajem septembra, 28. 09. tačnije, tradicionalno bez previše buke, obeležiće se dan ovog ...
eSpona
Objavljeno: 25/08/2017
jokovic-scekic-i-jedinstvo-snp-aVladimir Joković je novi predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore. Tako su odlučili delegati Osmog kongresa, održanog u nedjelju, 13. avgusta, u ...
eSpona
Objavljeno: 21/08/2017
milija-pajkovic-zakackaOkončano je Svjetsko prvenstvo u atletici, koje se održavalo u glavnom gradu Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva, Londonu, od 4-og do 13-og avgusta! Grad kraljevske ...
eSpona
Objavljeno: 09/08/2017
milija-pajkovic-pomracenje-mjesecaDjelimično pomračenje Mjeseca, a cio njegov tok, mogao je preksinoć da se posmatra iz Mongolije, Indije, Kine, središnog dijela Sibira, Australije, kao i sa ...
eSpona
Objavljeno: 10/07/2017
janko-nikolovski-pomirenje-ili-preplitanjeAspekti relacija (samo neki): Sloboda izražavanja: privatnost: javni interes: istraživačko novinarstvo: whistleblowers ... Može li Afrika postati postojbina ...
eSpona
Objavljeno: 30/06/2017
srdan-culafic-ljeto-lim-korzo-i-grad-koji-se-voliKada se iz njega odlazi srce se steže i ostaje sjeta. Svaki dolazak i boravak u njemu tjera srce da zatreperi i pokrene pozitivne emocije. Jednostavno, to je ...
eSpona

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Priča eSpone