„Bog progovori: Ovo što sam za sebe ostavio i što nazvah Crna Gora neka bude dom tom narodu i neka se oni zovu Crnogorci, a ovo đe sada stojim neka se zove Cetinje i svi oni koji se rode i odrastu na Cetinje neka budu bogovi, a Cetinje dolina bogova“, kaže Tiho Vujović poznati crnogorski slikar. Jedan od takvih „bogova“ je poznati crnogorski kantautor, pisac, kompozitor, bas gitarista i osnivač grupe PERPER - Momčilo Zeković Zeko.

Zeko 1

Kakvi su bili vaši muzički počeci i kada ste počeli da se bavite pisanjem i komponovanjem?

Dosta kasno sam krenuo sa sviranjem ako bi to poredili sa pravim trenutkom za neki početak. Ali pokazalo se da nikad nije kasno i zahvalan sam što sam prepoznao da bih to moga da radim. Još uvijek imam inspiraciju, ako je nema provociram je, vježbam neke svoje obrte, pišem i brišem riječi, vrtim se zajedno sa „globusom“, napišem lijepo a bude i grdnoga ali je od srca u bilo kom trenutku kad to radim. Ne stvaram na silu, samo kad dođe, nekad toga što želim da zapišem ima više, a nekada manje. Kad ga je više lakše se odlučim da bačim što mi se svidi nakon određenog perioda.

Krajem 1991. godine sa Aleksandrom Radulovićem Popajem formirate PERPER. Možete li reći kako je došlo do ideje da se oformi PERPER , kako je nastalo ime grupe i koje su prve svirke koje ste zajedno odradili?

Kad živite u malom gradu onda se ljudi jednostavno prepoznaju među sobom. Razne postave cetinjskih školskih bendova su iznjedrile prvu postavu Perpera, par godina kasnije je došlo do samo jedne perosnalne promjene i u tom sastavu, sve od sada. Zajednički prijatelj je predložio i mi usvojili prijedlog za ime benda.

Perper koncert

Pod imenom PERPER prvi značajan nastup imali ste u novembru 1991. godine u jednoj TV emisiji i predstavili ste se publici sa pjesmom „Mir kao peto godišnje doba“, recite nam malo više o tom nastupu i o samoj numeri koja po nazivu rekao bih da je antiratna pjesma?

U to vrijeme našeg prvog TV pojavljivanja bilo je tužno, katastrofalno vrijeme u kojem niko nije želio glas razuma, ili su oni koji su mislili dobro bili u manjini. Kako se pojavila (po nas značajna jer je bila prva snimljena) tako je i nestala, jer „Mir“ tada nije bio u modi. Skoro smo je za svoje potrebe presnimili sa jedne stare audio trake za radijsko emitovanje. Bilo je interesantno čuti je nakon mnogo godina.

Prvi album grupe PERPER je izašao u maju 1992. godine nosi naziv „Sa gomile velikih oblaka“ na kojem su se izdvojile pjesme "Montenegro jazz", "Kome dolaziš u san" i "Golub za 086" koje i danas poslije 26 godina se rado slušaju kod publike. Kako je proteklo snimanje tog albuma i koliko vam znači ovaj prvi album?

Uvijek je ono što stvoriš prvo, ponajviše dječje, iskreno, bez razmišljanja o producentskim trikovima, boljim tehnikalijama itd. Bilo je to veliko dešavanje za nas iz malog grada, drznuli smo se i nadmašili sebe u tom trenutku. Bile su pjesme i mi smo ušli i snimili ih u studiju „M“ u Novom Sadu. Objavili album na ploči i kaseti koje su bile još uvijek aktuelne u tom trenutku. Ne mogu da vam objasnim koliko je to značilo te davne 92. godine

Moja omiljena pjesma je "Golub za 086", možete li da nam kažete kako je nastala pjesma i da li je čuveni „trg republike“ u pjesmi onaj iz Beograda?

Perper grupa

Bio sam zaista na koncertu na Trgu Republike u Beogradu, neke davne godine, i po povratku u sobu gdje sam živio iste noći sam cijelu pjesmu odsanjao. Probudio cimera i pjevao mu svoju prvu pjesmu ili bar prvu koja je imala smisla. Tekst i harmonije nisu nikad zamijenjene. Ostala je da bude ista kao i tog ranog jutra kad je „iscurela“.

Perper 1998. godine izdaje album "Perper - kompilacija" gdje sve pjesme nailaze na veliku prihvaćenost pod publike, mogu slobodno reći da je svaka pjesma hit. Na tom albumu je i pjesma „Goro moja“, jedna od najljepših i najslušanijih pjesama grupe. Kako je nastala pjesma?

„Goro moja“ je napisao gospodin Ljubo Jovović i on bi vam najbolje pojasnio slike koje je imao dok ju je pisao. Svakako da je jasno da toliko emocija imaju samo rijetke pjesme. Drago mi je da smo došli u situaciju da nam je ponudi i da je Nikola uradio kompoziciju po kojoj nas prepoznaju.

Na istom albumu našla se i „Na Sv. Nikolu“ pjesma koja je koliko sam po komentarima na raznim portalima na internetu uspio da vidim najljepša i najemotivnija pjesma grupe Perper. Otkrijte nam tajnu kako je pisana i koliko je emocija utkano u stihove ove pjesme.

Pisanje pjesama je vazda nova dimenzija. Nikad ne znaš kuda će te početni stihovi odvesti. Koju ćeš harmonjiu postaviti u refrenima. Stvaranje, naučio sam već da je tako, je nepredvidljivo i da kažem samo autoru znana „aktivnost“. Tako je bilo i sa Svetim Nikolom. Hvala onom Gore da se „desila“. Mislim da je jako bitno da svako ko stvara to uradi od srca i da će prije ili kasnije oni koji konzumiraju to djelo imati pravi odgovor na učinjeno. Pjesme su zaista ono po čemu pamtim određene situacije, tako je bilo cijelog života.

Od svog postanka do danas Perper je održao mnogo koncerata širom Crne Gore, Srbije i ostalih ex Ju republika, a od svih tih koncerata izdvojio bih jedan po meni najjači i najbolji koncert 2000. godine u CNP u Podgorici, a koji bi po vama bio najbolji koncert grupe PERPER?

Perper 2

Postoji mnogo prostora u ili na kojima su se desili lijepi koncerti. Taj u CNP-u (2000. godine) je bio drugačiji jer smo i sami prvi put svirali „bez struje“ sa puno emocija i još više priprema. Zabilježen je i tonski i na video materijalu i poput onog povodom 21. godine postojanja (2012. godine) kad smo snimili naš drugi DVD postao naša lična karta. Lijepo je bilo vidjeti da sve te pjesme još uvijek žive na pravi način. Uz njih bilo je još dosta onih koji su bili jako dobri ali eto nisu imali priliku da budu zabilježeni na isti način. Ostala su sjećanja na društvenim mrežama, fotografijama i slično.

Prošle godine ste obilježili trideset godina svoga rada sa knjigom i CD-om pod nazivom „Džep sa tajnama“, recite nam nešto više o tome?

„Džep sa tajnama“ je stvaran par godina i na njemu se nalazi mnogo nota i riječi sa kojima sam jako zadovoljan. Uz to jubilej je trebalo obilježiti na drugačiji način i hvala svima koji su uzeli učešća, a bilo je jako mnogo kolega i prijatelja. Moj omot od diska je knjiga sa skoro dvijestotine pjesama, a tamo se nalazi i zaista velika zahvalnica svima onima koji su uradili da u Džepu ne ostane nijedna tajna.

„Ništa mi nije kao ti“ je pjesma koju vi potpisujete i posvećena je Kseniji Cicvarić, a izvode je Danijel Alibabić, Bojan Marović, Bojan Delić i Rajo Simonović, recite za naše čitaoce nešto više o tome?

"Ništa mi nije kao ti" je pjesma koja je tek počela da živi svoj život. Prije svega, ljubavna pjesma sa emocijama koje su imale namjeru podsjetiti na „glas“ koji je sačuvao od zaborava toliko lijepih starih nota sa prostora naše zemlje ali i cijelog regiona. Bojan, Rajo, Bojan i Danijel su dali emocije koje mi se jako sviđaju, onako, upravo na svoj način i što reći osim veliko hvala za posvećeno vrijeme. Onima koji nijesu, predlažem da pogledaju spot i poslušaju pjesmu.

Šta bi ste na kraju poručili našim čitaocima i kada ćemo vas gledati u Beranama?

O ljubavi svi pričaju i nikad je više deklarativno nije bilo, ali je evidentno da većina nisu savladala tu lekciju. Volimo se! Pozdravljam drage čitaoce vašeg portala i sve stanovnike Berana.

Svaki put kad je poziva bilo, odgovarali smo dolaskom. Tako će biti i ubuduće. Do tada budite zdravi i dobri!

Intervju priredio: Milan Trifunović

Foto: Privatna kolekcija Momčila Zekovića

 

Aforizam dana:

U medijskom smo mraku. Upalite nam sveću.
Pavica Veljović
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

Kultura

Objavljeno: 10/01/2019
zakazano-autorsko-vece-braha-adrovica-u-luksemburguAutorsko veče beranskog književnika Braha Adrovića, zakazano je za subotu, 12. januar. Veče će se održati u Rumelanžu (Luksemburg) sa početkom u 19 časova, a ...
eSpona
Objavljeno: 09/01/2019
milana-vujicic-iz-zrenjanina-pobjednica-konkursa-na-temu-crna-gora-vjecni-plamen-slobodePovodom rezultata ostvarenih na literarnom konkursu na temu „Crna Gora, vječni plamen slobode“, koji je raspisalo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ saopštenjem ...
eSpona
Objavljeno: 03/01/2019
petnjicki-centar-za-kulturu-zavrsio-godinu-izlozbom-petnjicom-rodni-gradeOtvaranjem izložbe slika pod nazivom “Petnjico, rodni grade”, Centar za kulturu u toj opštini završio je 2018.godinu, Izložbu je otvorio Samir Agović - ...
eSpona
Objavljeno: 02/01/2019
intervju-aljo-smailagicKap po kap - puna kapa Jedan od onih koji su generacijama Ivangrađana djetinjstvo obojili valerima najljepših uspomena, i čitavo jedno vrijeme poznato i prepoznato ...
eSpona
Objavljeno: 25/12/2018
pred-citaocima-decembarski-broj-nove-slobodeDeveti broj časopisa „Nova Sloboda“ izašao je iz štampe. Broj otvara Foto reportaža sa Omaža Radulu Vešoviću, održanog u Beogradu, a obogaćen i izložbom ...
eSpona
Objavljeno: 20/12/2018
nova-knjiga-podgoricki-medaljoni-slobodana-vukovicaNa kraju ove godine, Slobodan Vuković (Berane, 1940) nas je obradovao još jednom svojom knjigom. Autor petnaestak knjiga umjetničkih reportaža i putopisa objavio je ...
eSpona
Objavljeno: 19/12/2018
pred-citaocima-29-broj-casopisa-komunaNovi broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine "Komun@", peti po redu u ovoj godini, odštampan je i već se nalazi na prodajnim mjestima širom Crne ...
eSpona
Objavljeno: 18/12/2018
lice-cenzure-novi-broj-casopisa-medijska-kulturaRukopis „Lice cenzure - sloboda mišljenja i tržište“, autorke Vesne Ivezić, objavljen je u ukviru edicije „Teorija medija“, koju je ustanovio časopis „Medijska ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2018
krstas-na-cetinju-predstavljena-knjiga-janko-brajovic-i-crna-goraPovodom promocije knjige „Janko Brajović i Crna Gora“, održane na Cetinju, saopštenjem se oglasilo Udruženje Crnogoraca u Srbiji „Krstaš“. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 11/12/2018
veceras-pocinje-festival-ubrzajFilmski festival o ljudskim pravima “Ubrzaj” u Beranama počinje večeras projekcijom filma „Osmi povjerenik“. Projekcija filma je zakazana za 19 časova, u beranskom ...
eSpona
Objavljeno: 11/12/2018
otvorena-izlozba-slika-borisa-vujovicaSamostalna izložba slika profesora Borisa Vujovića, otvorena je sinoć u Spomen kući  vojvode Gavra Vukovića. Postavku čini 16 Vujovićevih slika, a izložbu je ...
eSpona
Objavljeno: 06/12/2018
promocija-knjige-zvjezdani-fenjer-autora-denisa-bulicaPromocija knjige „Zvjezdani fenjer“, autora Denisa Bulića, zakazana je za petak, sedmi decembar. Promocija knjige ovog Beranca će se održati u sali Sentra za ...
eSpona
Objavljeno: 05/12/2018
mojkovac-obavljena-promocija-knjige-podgoricka-skupstina-i-crnogorski-identitetKnjiga „Podgorička skupština i crnogorski identitet“, autora dr Gorana Sekulovića promovisana je u Mojkovcu. Promocija je obavljena u sali Centra za kulturu „Nenad ...
eSpona
Objavljeno: 04/12/2018
izasao-dvobroj-casopisa-glas-vranesaIz štampe je izašao dvobroj Glasa Vraneša, neprofitnog glasila za očuvanje baštine i tradicije. Kako je saopšteno iz Redakcije, radi se o dvobroju (8. i 9.) koji ...
eSpona
Objavljeno: 02/12/2018
velimir-ralevic-poetska-bajka-od-povjerenja(Branka Miletić Кovačević, „Sva su djeca za medalju“, zbirka pjesama za djecu, „Pegaz“- Bijelo Polje, 2018 god. 76 str.) Кnjiga Branke Miletić Кovačević ...
eSpona
Objavljeno: 29/11/2018
odrzana-promocija-knjige-mediji-i-novinarstvo-u-praksiU mojkovačkom Centru za kulturu "Nenad Rakočević", sinoć je promovisana knjiga "Mediji i novinarstvo u praksi" autora doc. dr Mirka Jakovljevića i prof. dr Radenka ...
eSpona
Objavljeno: 28/11/2018
beranski-arheolozi-ce-obaviti-konzervatorski-tretman-eksponata-iz-petnjiceArheolog i samostalni istraživač i muzejski savjetnik Polimskog muzeja, Predrag Lutovac i Milija Pantović, diplomirani konzervator Polimskog muzeja ...
eSpona
Objavljeno: 27/11/2018
medijska-kultura-bogatija-za-knjigu-globalizacija-drzava-medijiIz štampe je izašao, novi, po redu 17. broj Medijske kulture, regionalnog naučnog stručnog časopisa iz oblasti  medija. U okviru ustanovljene edicije "Teorija ...
eSpona
Objavljeno: 26/11/2018
cekajuci-ministra-u-beranskom-centru-za-kulturuPozorišna predstava „Čekajući ministra“, beogradskog pozorišta „Akademija 28“ zakazana je za utorak, u Centru za kulturu. Početak predstave je u 20 časova. Kako ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2018
beograd-otvorena-retrospektiva-radova-jarmile-vesovicU Kući legata, u Beogradu, 22. novembra 2018, otvorena je retrospektivna izložba Jarmile Vešović Rouz. Izložene su slike, crteži, instalacije, kombinovana tehnika, ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2018
na-festivalu-humora-satire-i-karikature-u-danilovgradu-brahu-adrovicu-urucena-nagrada-za-najbolju-pjesmuU velikoj dvorani Centra za kulturu u Danilovgradu održan je 19. Crnogorski festival humora, satire i karikature, koji je imao i međunarodni karakter a na kojem je, ...
eSpona
Objavljeno: 19/11/2018
krstas-raspisan-literarni-konkurs-crna-gora-vjecni-plamen-slobodePovodom raspisivanja literarnog konkursa „Crna Gora, vječni plamen slobode“ saopštenjem se oglasilo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 18/11/2018
autorsko-vece-zeljko-rutovic-je-cuvar-zdravog-u-medijima-i-drustvuU multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac održano je autorsko veče teoretičara medija, kulturologa i publiciste mr Željka Rutovića. Nakon uvodne riječi Rodoljuba ...
eSpona
Objavljeno: 14/11/2018
mojkovac-zakazano-autorsko-vece-zeljka-rutovicaU organizaciji Centra za kulturu, 16. novembra u 19 časova u multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac održaće se autorsko veče teoretičara medija, kulturologa i ...
eSpona
Objavljeno: 12/11/2018
prof-dr-drasko-dosljak-lirika-velisave-seke-metdonajU izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nedavno je iz štampe izašla knjiga “Parče sunca”, autorice Velisave Seke Metđonaj (Podgorica, ...
eSpona
Objavljeno: 11/11/2018
foto-reportaza-urucenje-nagrade-dialogos“Samo profesionalni i etički kodirani mediji mogu biti kontrolori svih grana vlasti. Zato su nam svima potrebni mediji koji rade u interesu javnosti, a ne oni koji ...
eSpona
Objavljeno: 10/11/2018
foto-reportaza-urucene-nagrada-i-plakete-komunaNa odlično organizovanoj i posjećenoj svečanosti uručenja nagrade i plaketa Komun@ koju dodjeljuje istoimeni časopis, priznanje je dobitniku Nenadu Stevoviću - ...
eSpona
Objavljeno: 08/11/2018
bijelo-polje-odrzano-vece-dragana-kopriviceU Bijelom Polju je održano Veče poezije, muzike i aforizma prof. dr Dragana Koprivice. Veče posvećeno poznatom intelektualcu održano je sinoć, u Spomen kući Rista ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2018
todor-zivaljevic-o-pripovijedackopoetskom-principu-aleksandra-cukovica"Кad skidaju krila", UNIREКS, Podgorica, 2018. Poznato je da status autorstva nije isti za umjetnika klasičnog stila koji obnavlja tradicionalni poetski princip ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2018
danas-pocinje-medunarodni-filmski-festival-fortecaMeđunarodni filmski festival FORTECA održava se u Beranama u periodu od sedmog do devetog novembra. Projekcije filmova će se održati u Centru za kulturu, a festival ...
eSpona
Objavljeno: 04/11/2018
braho-adrovic-dva-nova-zadivljujuca-epa-homera-sa-obrovaU izdanju Matice Bošnjaka iz Novog Pazara upravo je izašao iz štampe treći ep Avda Međedovića iz Bijelog Polja "Mustaj - beg Lički", koji su, kao i predhodva dva ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2018
beranski-pjesnik-velimir-ralevic-i-dejan-donovic-nastupali-u-vojvodiniNa poziv Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Beranac Velimir Ralević - jedan od najboljih pjesnika za djecu i mlade na prostoru bivše SFRJ, ...
eSpona
Objavljeno: 31/10/2018
u-beogradu-promovisana-izdanja-srpske-narodne-odbrane-vasojevica-i-limske-dolineNa 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavljena je knjiga “Vasojevići u borbi za srpsko i jugoslovensko ujedinjenje od 1914. do 1918. godine”, autora ...
eSpona
Objavljeno: 29/10/2018
veceras-se-urucuju-nagrada-i-plakete-komunaSvečana dodjela nagrade Komun@ koju dodjeljuje istoimeni časopis, održaće se noćas, u Hotelu “Podgorica”, sa početkom u 19 časova. Kako je najavljeno, godišnju ...
eSpona
Objavljeno: 26/10/2018
prof-dr-nenad-vertovsek-dobitnik-nagrade-dialogos-za-2017-godinuSvečano uručenje nagrade „Dialogos“ za 2017. godinu održaće se u utorak, 30. oktobra, u podgoričkom Hotelu „Hilton“, sa početkom u 18 časova i 30 minuta. ...
eSpona
Objavljeno: 26/10/2018
krstas-jana-krivokapic-lauerat-godisnje-nagrade-udruzenja-krstasPovodom dodjele Godišnje nagrade „Da je vječna Crna Gora - Milorad Mido Vujošević“ saopštenjem za javnost oglasilo se Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“. ...
eSpona
Objavljeno: 25/10/2018
nova-knjiga-stih-djecijeg-kosmosaPisati dječiju poeziju, znači pisati i opisivati jedan svijet. Maštovit, radostan, pun očekivanja i želja. To je svijet veselosti i ljepote, šarenila duginih boja i ...
eSpona
Objavljeno: 21/10/2018
dobrasin-jelic-zavicaj-je-najljepse-mjesto-na-svijetu„Berаne je mjesto velikog brojа mojih rođаkа i prijаteljа. Lim je ljepotа, kojom se nаdаhnjujemo svаki put kаd vidimo njegovo zelenilo i čujemo njegovo žuborenje. ...
eSpona
Objavljeno: 19/10/2018
petnjica-odrzana-smotra-folkloraSedma Međunarodna smotra folklora – Petnjica 2018. Pokazalo se da je ta, tradicionalna, manifestacija zaživjela u pravom smislu te riječi. Ne samo po broju ...
eSpona
Objavljeno: 16/10/2018
u-budvi-odrzano-uspjesno-poetsko-vece-beranca-velimira-ralevicaPoetsko veče beranskog pjesnika Velimira Ralevića održano je proteklog vikenda u Narodnoj biblioteci Budve. O Ralevićevom stvaralaštvu govorila je profesorica ...
eSpona
Objavljeno: 15/10/2018
nenad-stevovic-dobitnik-godisnje-nagrade-ademu-softicu-plaketa-komunNakon izbora dobitnika Godišnje nagrade i plaketa za doprinos očuvanju, afirmaciji i valorizaciji kulturne baštine za 2018. godinu, saopštenjem za javnost ...
eSpona
Objavljeno: 13/10/2018
zoran-zecevic-berane-na-daskama-koje-zivot-znace„Pozorište je istorija jednog grada“, kako kaže jedna drevna izreka, stremljenje društvenih potreba i svjedočanstvo njegovog kulturnog bitisanja. Upravo ova priča ...
eSpona
Objavljeno: 10/10/2018
u-subotu-se-odrzava-manifestacija-dani-sjecanja-na-srpske-junake-i-dobrovoljce-berane-2018U čast obilježavanja jubileja stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata i oslobođenja Berana od Austrougarske, „Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske ...
eSpona
Objavljeno: 10/10/2018
pred-citaocima-41-kolasinske-novosti“Kolašinske novosti” i u najnovijem broju (41) čuvaju dobru uređivčku praksu kombinujući tekstove raznovsne tematike - od naučnoistraživačkih, preko putopisnih do ...
eSpona
Objavljeno: 05/10/2018
pred-citaocima-osmi-broj-casopisa-nova-slobodaOsmi broj časopisa „Nova Sloboda“ izašao je iz štampe. Novi broj otvara Foto reportaža sa promocije Nove Slobode održane u Beogradu, kao i Foto reportaža posvećena ...
eSpona
Objavljeno: 03/10/2018
mojkovac-prikazan-dokumentarni-film-mojkovacki-odisej-autora-mirka-jakovljevicaU okviru pratećeg programa Mojkovačke filmske jeseni prikazan je dokumentarni film "Mojkovački odisej", posvećen Vladimiru Zindoviću, koji je kao radio – ...
eSpona
Objavljeno: 02/10/2018
festival-limsko-srce-odrzace-se-pocetkom-oktobraPeti međunarodni dječji festival „Limsko srce“ održaće se u periodu 3.- 5. oktobar 2018. godine. Ova manifestacija je posvećena obrazovanju, druženju i zabavi djece ...
eSpona
Objavljeno: 01/10/2018
promovisana-knjiga-beranske-price-mele-hadrovic-muricKnjiga „Beranske priče“, autorke Mele Hadrović – Murić promovisana je u subotu veče, u punoj sali Centra za kulturu Berane. Organizator promocije bila je ...
eSpona
Objavljeno: 29/09/2018
promovisana-zbirka-poezije-duska-nedovicaZbirka poezije ''Otvorena vrata mojih tajni,rijeka mojih snova'' autora Duška Nedovića promovisana je u sali  bjelopoljskog Centra za kulturu. Kako je ...
eSpona
Objavljeno: 27/09/2018
zakazana-promocija-knjige-beranske-price-mele-hadrovic-muricPromocija knjige „Beranske priče“, autorke Mele Hadrović – Murić održaće se u sali Centra za kulturu Berane, koji je i organizator promocije. Promocija je zakazana ...
eSpona

Predstavljamo knjigu:

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne:

Priča eSpone