„Bog progovori: Ovo što sam za sebe ostavio i što nazvah Crna Gora neka bude dom tom narodu i neka se oni zovu Crnogorci, a ovo đe sada stojim neka se zove Cetinje i svi oni koji se rode i odrastu na Cetinje neka budu bogovi, a Cetinje dolina bogova“, kaže Tiho Vujović poznati crnogorski slikar. Jedan od takvih „bogova“ je poznati crnogorski kantautor, pisac, kompozitor, bas gitarista i osnivač grupe PERPER - Momčilo Zeković Zeko.

Zeko 1

Kakvi su bili vaši muzički počeci i kada ste počeli da se bavite pisanjem i komponovanjem?

Dosta kasno sam krenuo sa sviranjem ako bi to poredili sa pravim trenutkom za neki početak. Ali pokazalo se da nikad nije kasno i zahvalan sam što sam prepoznao da bih to moga da radim. Još uvijek imam inspiraciju, ako je nema provociram je, vježbam neke svoje obrte, pišem i brišem riječi, vrtim se zajedno sa „globusom“, napišem lijepo a bude i grdnoga ali je od srca u bilo kom trenutku kad to radim. Ne stvaram na silu, samo kad dođe, nekad toga što želim da zapišem ima više, a nekada manje. Kad ga je više lakše se odlučim da bačim što mi se svidi nakon određenog perioda.

Krajem 1991. godine sa Aleksandrom Radulovićem Popajem formirate PERPER. Možete li reći kako je došlo do ideje da se oformi PERPER , kako je nastalo ime grupe i koje su prve svirke koje ste zajedno odradili?

Kad živite u malom gradu onda se ljudi jednostavno prepoznaju među sobom. Razne postave cetinjskih školskih bendova su iznjedrile prvu postavu Perpera, par godina kasnije je došlo do samo jedne perosnalne promjene i u tom sastavu, sve od sada. Zajednički prijatelj je predložio i mi usvojili prijedlog za ime benda.

Perper koncert

Pod imenom PERPER prvi značajan nastup imali ste u novembru 1991. godine u jednoj TV emisiji i predstavili ste se publici sa pjesmom „Mir kao peto godišnje doba“, recite nam malo više o tom nastupu i o samoj numeri koja po nazivu rekao bih da je antiratna pjesma?

U to vrijeme našeg prvog TV pojavljivanja bilo je tužno, katastrofalno vrijeme u kojem niko nije želio glas razuma, ili su oni koji su mislili dobro bili u manjini. Kako se pojavila (po nas značajna jer je bila prva snimljena) tako je i nestala, jer „Mir“ tada nije bio u modi. Skoro smo je za svoje potrebe presnimili sa jedne stare audio trake za radijsko emitovanje. Bilo je interesantno čuti je nakon mnogo godina.

Prvi album grupe PERPER je izašao u maju 1992. godine nosi naziv „Sa gomile velikih oblaka“ na kojem su se izdvojile pjesme "Montenegro jazz", "Kome dolaziš u san" i "Golub za 086" koje i danas poslije 26 godina se rado slušaju kod publike. Kako je proteklo snimanje tog albuma i koliko vam znači ovaj prvi album?

Uvijek je ono što stvoriš prvo, ponajviše dječje, iskreno, bez razmišljanja o producentskim trikovima, boljim tehnikalijama itd. Bilo je to veliko dešavanje za nas iz malog grada, drznuli smo se i nadmašili sebe u tom trenutku. Bile su pjesme i mi smo ušli i snimili ih u studiju „M“ u Novom Sadu. Objavili album na ploči i kaseti koje su bile još uvijek aktuelne u tom trenutku. Ne mogu da vam objasnim koliko je to značilo te davne 92. godine

Moja omiljena pjesma je "Golub za 086", možete li da nam kažete kako je nastala pjesma i da li je čuveni „trg republike“ u pjesmi onaj iz Beograda?

Perper grupa

Bio sam zaista na koncertu na Trgu Republike u Beogradu, neke davne godine, i po povratku u sobu gdje sam živio iste noći sam cijelu pjesmu odsanjao. Probudio cimera i pjevao mu svoju prvu pjesmu ili bar prvu koja je imala smisla. Tekst i harmonije nisu nikad zamijenjene. Ostala je da bude ista kao i tog ranog jutra kad je „iscurela“.

Perper 1998. godine izdaje album "Perper - kompilacija" gdje sve pjesme nailaze na veliku prihvaćenost pod publike, mogu slobodno reći da je svaka pjesma hit. Na tom albumu je i pjesma „Goro moja“, jedna od najljepših i najslušanijih pjesama grupe. Kako je nastala pjesma?

„Goro moja“ je napisao gospodin Ljubo Jovović i on bi vam najbolje pojasnio slike koje je imao dok ju je pisao. Svakako da je jasno da toliko emocija imaju samo rijetke pjesme. Drago mi je da smo došli u situaciju da nam je ponudi i da je Nikola uradio kompoziciju po kojoj nas prepoznaju.

Na istom albumu našla se i „Na Sv. Nikolu“ pjesma koja je koliko sam po komentarima na raznim portalima na internetu uspio da vidim najljepša i najemotivnija pjesma grupe Perper. Otkrijte nam tajnu kako je pisana i koliko je emocija utkano u stihove ove pjesme.

Pisanje pjesama je vazda nova dimenzija. Nikad ne znaš kuda će te početni stihovi odvesti. Koju ćeš harmonjiu postaviti u refrenima. Stvaranje, naučio sam već da je tako, je nepredvidljivo i da kažem samo autoru znana „aktivnost“. Tako je bilo i sa Svetim Nikolom. Hvala onom Gore da se „desila“. Mislim da je jako bitno da svako ko stvara to uradi od srca i da će prije ili kasnije oni koji konzumiraju to djelo imati pravi odgovor na učinjeno. Pjesme su zaista ono po čemu pamtim određene situacije, tako je bilo cijelog života.

Od svog postanka do danas Perper je održao mnogo koncerata širom Crne Gore, Srbije i ostalih ex Ju republika, a od svih tih koncerata izdvojio bih jedan po meni najjači i najbolji koncert 2000. godine u CNP u Podgorici, a koji bi po vama bio najbolji koncert grupe PERPER?

Perper 2

Postoji mnogo prostora u ili na kojima su se desili lijepi koncerti. Taj u CNP-u (2000. godine) je bio drugačiji jer smo i sami prvi put svirali „bez struje“ sa puno emocija i još više priprema. Zabilježen je i tonski i na video materijalu i poput onog povodom 21. godine postojanja (2012. godine) kad smo snimili naš drugi DVD postao naša lična karta. Lijepo je bilo vidjeti da sve te pjesme još uvijek žive na pravi način. Uz njih bilo je još dosta onih koji su bili jako dobri ali eto nisu imali priliku da budu zabilježeni na isti način. Ostala su sjećanja na društvenim mrežama, fotografijama i slično.

Prošle godine ste obilježili trideset godina svoga rada sa knjigom i CD-om pod nazivom „Džep sa tajnama“, recite nam nešto više o tome?

„Džep sa tajnama“ je stvaran par godina i na njemu se nalazi mnogo nota i riječi sa kojima sam jako zadovoljan. Uz to jubilej je trebalo obilježiti na drugačiji način i hvala svima koji su uzeli učešća, a bilo je jako mnogo kolega i prijatelja. Moj omot od diska je knjiga sa skoro dvijestotine pjesama, a tamo se nalazi i zaista velika zahvalnica svima onima koji su uradili da u Džepu ne ostane nijedna tajna.

„Ništa mi nije kao ti“ je pjesma koju vi potpisujete i posvećena je Kseniji Cicvarić, a izvode je Danijel Alibabić, Bojan Marović, Bojan Delić i Rajo Simonović, recite za naše čitaoce nešto više o tome?

"Ništa mi nije kao ti" je pjesma koja je tek počela da živi svoj život. Prije svega, ljubavna pjesma sa emocijama koje su imale namjeru podsjetiti na „glas“ koji je sačuvao od zaborava toliko lijepih starih nota sa prostora naše zemlje ali i cijelog regiona. Bojan, Rajo, Bojan i Danijel su dali emocije koje mi se jako sviđaju, onako, upravo na svoj način i što reći osim veliko hvala za posvećeno vrijeme. Onima koji nijesu, predlažem da pogledaju spot i poslušaju pjesmu.

Šta bi ste na kraju poručili našim čitaocima i kada ćemo vas gledati u Beranama?

O ljubavi svi pričaju i nikad je više deklarativno nije bilo, ali je evidentno da većina nisu savladala tu lekciju. Volimo se! Pozdravljam drage čitaoce vašeg portala i sve stanovnike Berana.

Svaki put kad je poziva bilo, odgovarali smo dolaskom. Tako će biti i ubuduće. Do tada budite zdravi i dobri!

Intervju priredio: Milan Trifunović

Foto: Privatna kolekcija Momčila Zekovića

 

Aforizam dana:

Rekao sam šta mislim. Saslušan sam.
Milenko Miro Šarac
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

viskom 300x250

Kultura

Objavljeno: 15/03/2019
udruzenje-princeza-ksenija-organizuje-u-lovcencu-finalno-vece-recitatora-na-crnogorskom-jezikuPovodom organizovanja III Pokrajinske smotra recitatora na crnogorskom jeziku Udruženje “Princeza Ksenija” iz Lovćenca oglasilo se saopštenjem za javnost. ...
eSpona
Objavljeno: 14/03/2019
dr-drasko-dosljak-akademijina-knjiga-o-zuvdiji-hodzicu(„Mediteranac s Prokletija“, Djelo Zuvdije Hodžića u književnoj kritici, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Podgorica, 2018, 317 str.) Krajem 2018. godine, ...
eSpona
Objavljeno: 08/03/2019
glas-holmije-ovaj-casopis-je-brdo-u-nasoj-srpskoj-kulturi-sto-rijec-holmija-i-znaciIz štampe je izašlo novo, trideset i osmo izdanje časopisa za književnost, istoriju i kulturu „Glas Holmije“, koji izlazi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u ...
eSpona
Objavljeno: 06/03/2019
zakazana-promocija-romana-crvena-goraSrpsko istorijsko-kulturno društvo “Nikola Vasojević” organizuje promociju romana "Crvena Gora", autora Željka Čurovića. Promocija je zakazana za četvrtak, sedmi ...
eSpona
Objavljeno: 05/03/2019
prof-dr-drasko-dosljak-novo-izdanje-vesovicevih-vasojevicaNajznačajnije djelo dr Radoslava Jagoša Vešovića, monografija „Pleme Vasojevići“, doživjelo je još jedno izdanje. Ovoga puta izdavač je Centar za kulturu Berane ...
eSpona
Objavljeno: 28/02/2019
medijska-kultura-iz-stampe-izasla-knjiga-kosmicki-logos-drustvaU izadanju Medijske kulture, a  u okviru edicije: Teorija medija, izašla je knjiga “Kosmički logos društva (sociološke inovacije)”, a utora prof. dr Slobodana ...
eSpona
Objavljeno: 27/02/2019
nova-knjiga-sarm-stiha-velimira-ralevicaOd prve objavljene stihozbirke Velimira Ralevića (“Nebo kuća beskućnika”) prošlo je 25 godina. Ovih dana je štampana i njegova dvadeseta knjiga – pod naslovom ...
eSpona
Objavljeno: 21/02/2019
petnjica-iz-stampe-izasla-naucna-publikacija-o-bihorskom-cilimuIz štampe je izašla prva naučna publikacija o bihorskom ćilimu, nematerajalnom kulturnom dobru Crne Gore. Publikacija je štampana na našem i engleskom jeziku, a ...
eSpona
Objavljeno: 16/02/2019
pred-citaocima-32-broj-medijskih-dijalogaIz štampe je izašao trideset i drugi broj časopisa za istraživanje medija i društva ,,Medijski dijalozi“. Ovaj broj donosi dvadeset i četiri autorska rada i tri ...
eSpona
Objavljeno: 15/02/2019
medijska-kultura-obiljezava-jubilej-u-narodnoj-biblioteci-radosav-ljumovicPovodom skromnog jubileja - izašlih 10 knjiga u okviru edicije Teorija medija, izdavača Medijske kulture, danas će se u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović", u ...
eSpona
Objavljeno: 11/02/2019
u-bijelom-polju-odigrana-predstava-ko-seta-oko-svijetaPredstavom "Ko šeta oko svijeta'' glumci pokazali su sjajan talenat, što je dokazala i emotivna reakcija bjelopoljske publike. Tako je predstavu i nastup glumaca ...
eSpona
Objavljeno: 07/02/2019
beogradske-price-milije-pajkovica(Milija Pajković "Čarobni krug dvojkom“, Pegaz, 2019.) Ovih dana je iz štampe izašla zbirka kratkih priča Beranca Milije Pajkovića, pod nazivom, Čarobni krug ...
eSpona
Objavljeno: 05/02/2019
kolasin-kroz-prizmu-kolasinskih-novostiKolašinske novosti u decembarskom izdanju nastavljaju da izvještavaju o temama koje ukazuju na razvojne potencijale grada na Tari. U broju 42 donose izvještaje o ...
eSpona
Objavljeno: 02/02/2019
novine-sjevera-uskoro-i-u-elektronskom-izdanjuNovine sjevera u decembarskom izdanju nastavljaju da ukazuju na razvojne potencijale sjevera Crne Gore. U broju 14 donose razgovor sa mr Petrom Smolovićem ...
eSpona
Objavljeno: 01/02/2019
akcija-veliko-srce-malom-srcu-u-mojkovcu-mladi-pjevaju-za-nikolinuU subotu, drugog februara, u mojkovačkom Centru za kulturu "Nenad Rakočević" održaće se dobrotvorni koncert u cilju prikupljanja novčanih sredstava za osmogodišnju ...
eSpona
Objavljeno: 01/02/2019
nauciti-mlade-da-prepoznaju-lazne-vijestiGimnazija "Slobodan Škerović" i Međunarodni naučni časopis "Medijski dijalozi" potpisali su Memorandum o saradnji u cilju promocije javnog interesa u oblasti ...
eSpona
Objavljeno: 30/01/2019
prof-dr-drasko-dosljak-putopisi-dejana-vukovicaDejan Vuković: "Londonski zapisi", Podgorica 2019 Knjiga Dejana Vukovića (Podgorica, 1972) "Londonski zapisi" nastala je, kako i sam autor kaže, u periodu od 2008. ...
eSpona
Objavljeno: 25/01/2019
zakazana-finalna-pokrajinska-smotra-recitatora-na-crnogorskom-jeziku-u-vojvodiniFinalno takmičenje treće Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine održaće ...
eSpona
Objavljeno: 24/01/2019
petnjica-slovenci-grade-preciscivac-otpadnih-vodaSlovenačka razvojna agencija (CMSR) će u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, finansirati izgradnju biljnog prečišćivača za otpadne vode ...
eSpona
Objavljeno: 22/01/2019
beranska-umjetnicka-kolonija-kao-jedina-iz-crne-gore-primljena-je-u-medunarodnu-organizaciju-issaMeđunarodna umjetnička kolonija, koju od 2012. godine organizuje Centar za kulturu Berane, nedavno je primljena u međunarodnu, nekomercijalnu, nevladinu, ...
eSpona
Objavljeno: 20/01/2019
doc-dr-mirko-jakovljevic-filosofska-nit-prozeta-kroz-medijsku-sferuZbornik radova, Sporedna uloga istine u medijima, (2018), Sveučilište Sjever i Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja, Zagreb Međunarodni naučni ...
eSpona
Objavljeno: 16/01/2019
dr-mirko-jakovljevic-citaoci-romana-medu-svjetovima-prelistavaju-albume-sopstvenih-zivitaNovak Rutović, Među svjetovima, (2018), Štampa 3M Makarije, Podgorica Roman Novaka Rutovića, “Među svjetovima” realna je priča iz “naših” krajeva. Ispisana je u ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2019
uspjesno-autorsko-vece-braha-adrovica-u-luksemburguU subotu, 12. januara, u luksemburškom Rumelanžu, uspješno je održano autorsko veče Braha Adrovića - beranskog književnika i pjesnika. Organizator ove odlično ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2019
nova-predstava-komedije-ne-mogu-da-platim-i-necu-da-platimU četvrtak, 17. januara, u sali Centra za kulturu Berane biće izvedena pozorišna predstava “Ne mogu daplatim i neću da platim”. Ta pozorišna redstava  je ...
eSpona
Objavljeno: 10/01/2019
zakazano-autorsko-vece-braha-adrovica-u-luksemburguAutorsko veče beranskog književnika Braha Adrovića, zakazano je za subotu, 12. januar. Veče će se održati u Rumelanžu (Luksemburg) sa početkom u 19 časova, a ...
eSpona
Objavljeno: 09/01/2019
milana-vujicic-iz-zrenjanina-pobjednica-konkursa-na-temu-crna-gora-vjecni-plamen-slobodePovodom rezultata ostvarenih na literarnom konkursu na temu „Crna Gora, vječni plamen slobode“, koji je raspisalo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ saopštenjem ...
eSpona
Objavljeno: 03/01/2019
petnjicki-centar-za-kulturu-zavrsio-godinu-izlozbom-petnjicom-rodni-gradeOtvaranjem izložbe slika pod nazivom “Petnjico, rodni grade”, Centar za kulturu u toj opštini završio je 2018.godinu, Izložbu je otvorio Samir Agović - ...
eSpona
Objavljeno: 02/01/2019
intervju-aljo-smailagicKap po kap - puna kapa Jedan od onih koji su generacijama Ivangrađana djetinjstvo obojili valerima najljepših uspomena, i čitavo jedno vrijeme poznato i prepoznato ...
eSpona
Objavljeno: 25/12/2018
pred-citaocima-decembarski-broj-nove-slobodeDeveti broj časopisa „Nova Sloboda“ izašao je iz štampe. Broj otvara Foto reportaža sa Omaža Radulu Vešoviću, održanog u Beogradu, a obogaćen i izložbom ...
eSpona
Objavljeno: 20/12/2018
nova-knjiga-podgoricki-medaljoni-slobodana-vukovicaNa kraju ove godine, Slobodan Vuković (Berane, 1940) nas je obradovao još jednom svojom knjigom. Autor petnaestak knjiga umjetničkih reportaža i putopisa objavio je ...
eSpona
Objavljeno: 19/12/2018
pred-citaocima-29-broj-casopisa-komunaNovi broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine "Komun@", peti po redu u ovoj godini, odštampan je i već se nalazi na prodajnim mjestima širom Crne ...
eSpona
Objavljeno: 18/12/2018
lice-cenzure-novi-broj-casopisa-medijska-kulturaRukopis „Lice cenzure - sloboda mišljenja i tržište“, autorke Vesne Ivezić, objavljen je u ukviru edicije „Teorija medija“, koju je ustanovio časopis „Medijska ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2018
krstas-na-cetinju-predstavljena-knjiga-janko-brajovic-i-crna-goraPovodom promocije knjige „Janko Brajović i Crna Gora“, održane na Cetinju, saopštenjem se oglasilo Udruženje Crnogoraca u Srbiji „Krstaš“. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 11/12/2018
veceras-pocinje-festival-ubrzajFilmski festival o ljudskim pravima “Ubrzaj” u Beranama počinje večeras projekcijom filma „Osmi povjerenik“. Projekcija filma je zakazana za 19 časova, u beranskom ...
eSpona
Objavljeno: 11/12/2018
otvorena-izlozba-slika-borisa-vujovicaSamostalna izložba slika profesora Borisa Vujovića, otvorena je sinoć u Spomen kući  vojvode Gavra Vukovića. Postavku čini 16 Vujovićevih slika, a izložbu je ...
eSpona
Objavljeno: 06/12/2018
promocija-knjige-zvjezdani-fenjer-autora-denisa-bulicaPromocija knjige „Zvjezdani fenjer“, autora Denisa Bulića, zakazana je za petak, sedmi decembar. Promocija knjige ovog Beranca će se održati u sali Sentra za ...
eSpona
Objavljeno: 05/12/2018
mojkovac-obavljena-promocija-knjige-podgoricka-skupstina-i-crnogorski-identitetKnjiga „Podgorička skupština i crnogorski identitet“, autora dr Gorana Sekulovića promovisana je u Mojkovcu. Promocija je obavljena u sali Centra za kulturu „Nenad ...
eSpona
Objavljeno: 04/12/2018
izasao-dvobroj-casopisa-glas-vranesaIz štampe je izašao dvobroj Glasa Vraneša, neprofitnog glasila za očuvanje baštine i tradicije. Kako je saopšteno iz Redakcije, radi se o dvobroju (8. i 9.) koji ...
eSpona
Objavljeno: 02/12/2018
velimir-ralevic-poetska-bajka-od-povjerenja(Branka Miletić Кovačević, „Sva su djeca za medalju“, zbirka pjesama za djecu, „Pegaz“- Bijelo Polje, 2018 god. 76 str.) Кnjiga Branke Miletić Кovačević ...
eSpona
Objavljeno: 29/11/2018
odrzana-promocija-knjige-mediji-i-novinarstvo-u-praksiU mojkovačkom Centru za kulturu "Nenad Rakočević", sinoć je promovisana knjiga "Mediji i novinarstvo u praksi" autora doc. dr Mirka Jakovljevića i prof. dr Radenka ...
eSpona
Objavljeno: 28/11/2018
beranski-arheolozi-ce-obaviti-konzervatorski-tretman-eksponata-iz-petnjiceArheolog i samostalni istraživač i muzejski savjetnik Polimskog muzeja, Predrag Lutovac i Milija Pantović, diplomirani konzervator Polimskog muzeja ...
eSpona
Objavljeno: 27/11/2018
medijska-kultura-bogatija-za-knjigu-globalizacija-drzava-medijiIz štampe je izašao, novi, po redu 17. broj Medijske kulture, regionalnog naučnog stručnog časopisa iz oblasti  medija. U okviru ustanovljene edicije "Teorija ...
eSpona
Objavljeno: 26/11/2018
cekajuci-ministra-u-beranskom-centru-za-kulturuPozorišna predstava „Čekajući ministra“, beogradskog pozorišta „Akademija 28“ zakazana je za utorak, u Centru za kulturu. Početak predstave je u 20 časova. Kako ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2018
beograd-otvorena-retrospektiva-radova-jarmile-vesovicU Kući legata, u Beogradu, 22. novembra 2018, otvorena je retrospektivna izložba Jarmile Vešović Rouz. Izložene su slike, crteži, instalacije, kombinovana tehnika, ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2018
na-festivalu-humora-satire-i-karikature-u-danilovgradu-brahu-adrovicu-urucena-nagrada-za-najbolju-pjesmuU velikoj dvorani Centra za kulturu u Danilovgradu održan je 19. Crnogorski festival humora, satire i karikature, koji je imao i međunarodni karakter a na kojem je, ...
eSpona
Objavljeno: 19/11/2018
krstas-raspisan-literarni-konkurs-crna-gora-vjecni-plamen-slobodePovodom raspisivanja literarnog konkursa „Crna Gora, vječni plamen slobode“ saopštenjem se oglasilo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 18/11/2018
autorsko-vece-zeljko-rutovic-je-cuvar-zdravog-u-medijima-i-drustvuU multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac održano je autorsko veče teoretičara medija, kulturologa i publiciste mr Željka Rutovića. Nakon uvodne riječi Rodoljuba ...
eSpona
Objavljeno: 14/11/2018
mojkovac-zakazano-autorsko-vece-zeljka-rutovicaU organizaciji Centra za kulturu, 16. novembra u 19 časova u multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac održaće se autorsko veče teoretičara medija, kulturologa i ...
eSpona
Objavljeno: 12/11/2018
prof-dr-drasko-dosljak-lirika-velisave-seke-metdonajU izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nedavno je iz štampe izašla knjiga “Parče sunca”, autorice Velisave Seke Metđonaj (Podgorica, ...
eSpona
Objavljeno: 11/11/2018
foto-reportaza-urucenje-nagrade-dialogos“Samo profesionalni i etički kodirani mediji mogu biti kontrolori svih grana vlasti. Zato su nam svima potrebni mediji koji rade u interesu javnosti, a ne oni koji ...
eSpona

Predstavljamo knjigu:

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne:

Priča eSpone