Priča eSpone

Kada bi kao neki novi Bane Bumbar pisao dnevnik, stranica za 2018. godinu vjerovatno bi pocinjala ovako: „Te 2018-te godine održane su Zimske olimpijske igre u južnokorejskom gradu Pjongčangu, Vladimir Putin je izabran ponovo za presjednika Rusije, Francuzi su osvojili titulu prvaka svijeta u fudbalu, Novak Đoković je osvojio Vimbldon, Srbija je postala evropski šampion u vaterpolu, Zvezda se plasirala u Ligu šampiona, a ja sam jednog lijepog junskoga popodneva, poslije 20 godina, upoznao mladića na magistrali s kišobranom.“

Opširnije...

bijela dama 2Krajem avgusta 2011. godine neobična vijest uzburkala je medijsku scenu Srbije. Na novom magistranom putu Zaječar – Bor nadomak sela Nikoličeva u gluvo doba noći, rijetki putnici imali su iskustvo koje nikada neće zaboraviti. U mrtvom mraku iznad puta lebdjela je blijeda prikaza djevojke u vjenčanici koja je pružala ruke ka prestravljenim vozačima. Žitelji ovog sela u njoj su prepoznali utvaru koja ih je vijekovima progonila. Ima mnogo imena ali najpoznatija je kao BIJELA DAMA.

Opširnije...

baba 330 x 247Čovjek je od pamtivijeka pokušavao da shvati svoju okolinu ali i da ovlada njome. Pokoravao je tokom istorije prirodne sile koje su uticale na njegov život ali je osećao da postoji čitava dimenzija nepoznatog i nadprirodnog koje mu izmiče. U težnji da i nju razumije i da njom ovlada nastala je MAGIJA.

Opširnije...

VodenicaPostoji oblast ljudskog i nadljudskog djelovanja, u kojem se ime Srbije često i sa posebnim pijetetom spominje. Malo kome je poznato da su se od četiri najznamenitija dokumentovana slučaja povampirenja u svijetu, dva upravo desila u Srbiji, zato ova priča spada u stvari koje se ne propuštaju. Za one sa slabijim živcima važi maksima iz našeg tamnog vilajeta „ko pročita kajaće se, ko ne pročita kajaće se“.

Opširnije...

Aforizam dana:

Za laž je potrebno dvoje. Za istinu puno više.
Ekrem Macić
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

Predstavljamo knjigu:

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Priča eSpone