Zarko Jankovic temisivariNastupajući na manifestaciji “Dan Ginisovih rekorda” održanoj u Tuzli, Beranac Žarko Janković je oborio Ginisov rekord u discipline tamišivari.

To su prenijeli brojni mediji iz država sa prostora bivše SFRJ, ističući da je ovaj Beranac za 9,74 sekundi polomio 82 siporeks ploče držeći jaje u ruci.

Ostvarenim rezultatom, Janković, koji je bio jedini predstavnik Crne Gore na pomenutom takmičenju, uzeo je titulu dosadašnjem rekorderu, Austrijancu Adu Dulasu.

Bio je ovo težak zadatak, ali uz volju i istrajnost prema cilju uspio sam. Novi svjetski rekord je vraćen u Berane. Hvala svima koji su me podržali na ovom putu”, poručio je Janković.

Prema njegovim navodima, dalji planovi su vezani za klubska takmičenja, a prva obaveza je već naredne nedjelje, u Pljevljima.

Nakon toga, kako je kazao, ima još par turnira, a u februaru je veliki turnir u Vršcu.

Zarko Jankovic

U prvoj nedelji marta u Beranama se održava IFC (International Fightland Championship), a u aprilu biće Dan Ginisovih rekorda Montenegro 2018”, naglasio je Janković koji je trener i takmičar Sambo kluba Berane.

On je, vrijedi podsjetiti, krajem septembra 2016-te godine, prvi put pokušao i uspio da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda. Tada je na Međunarodnom memrijalnom turniru borilačkih vještina „Dr Savka Šabotić“, održanom u Beranama, oborio rekord Amerikanca Kevina Bergquist.

Amerikanac je do tadašnjeg rekorda stigao slomivši 28 komada siporeks ploča laktom, sa jajetom u šaci, dok je Janković, prije nešto više od godinu dana, na takmičenju u Beranama, polomio 36 ploča i tako postao prvi Ginisov rekorder u Crnoj Gori.

Tanja Radunović

Foto: Arhiva eSpona.me

 Izjava EU baner

 

Nova Sloboda logotip

 

Otvorena televizija

Objavljeno: 01/12/2017
berane-u-toku-potpisivanje-kolektivnih-tuzbi-zaposlenih-protiv-opstineUsljed neusklađenosti koeficijenata zaposlenih u beranskoj lokalnoj upravi sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, više od dvadeset službenika i činovnika potpisalo ...
eSpona
Objavljeno: 28/11/2017
kad-je-stocna-pijaca-krematorijum-i-deponija-ulica-je-mjesto-gdje-se-prodaje-stokaUslovi za život mještana Gornjeg Taluma iz mjeseca u mjesec sve su teži, a pomoći, bar za sada, nema sa bilo koje strane. Posebno ne od strane Opštine Berane koja ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2017
berane-pokrenuta-humanitarna-akcija-na-prikupljanju-sredstava-za-lijecenje-trogodisnje-djevojcicePredstavnici navijačke grupe „Stritbojs“ postavili su kutije za prikupljanje sredstava neophodnih za liječenje trogodišnje djevojčice Sofije Vešović u više ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2017
u-frankfurtu-promovisane-dvije-knjige-beranskog-knjizevnika-braha-adrovicaU organizaciji Udruženja naših građana Montehess  u subotu 18. novembra, u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu, održano je veoma ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2017
izrazito-dobre-price-perice-jokica-promovisane-na-prestiznom-beogradskom-sajmu-knjigaNa Beogradskom sajmu knjiga, na štandu izdavačke kuće „Alma“, u subotu 28. oktobra održana je promocija knjige „Izrazito dobre priče“ Perice Jokića. Publika ...
eSpona