FK Berane FK Bratstvo 2016Najmlađi sastav u fudbalskom drugoligaškom karavanu, ekipa Berana, jesenji dio prvenstva za vršila je kao lider na tabeli. Beranci su u 17 odigranih kola ostvarili 11 pobjeda, dvije podjele bodova i četiri puta su napustili teren pognute glave. Tako su sa 35 osvojenih bodova, kao prvoplasirani tim, otišli na odmor. Uspjeh ove generacije mladića, koje sa klupe predvode Nebojša Asanović i Ivica Ćulafić, još je veći ako se ima u vidu da ni jednu utakmicu, kao nominalni domaćin, nijesu odigrali na svom stadionu, već su zbog rekonstrukcije beranskog Gradskog stadiona, protivnike dočekivali “na svom terenu” u Rožajama, Plavu ili Bijelom Polju.

Iz pomenutih razloga, u gradu na Limu nema poklonika fudbala koji mladoj beranskoj ekipi ne odaje priznanje, a sa time se slaže i trenerski dvojac, Asanović - Ćulafić.

Nakon naporne jesenje sezone, tokom koje smo sve utakmice igrali van Berana, fudbalerima smo dali odmor. No, kako je kod nas zimska pauza specifična i traje dugo, to ne znači da će fudbaleri samo “ležati”. Svako od njih dobio je program individualnog rada pa se nadamo da će na početak priprema svi doći željni rada, ali i bez prevelikog gubitka kondicije”, istakao je Ćulafić.

Ivica CulaficPrema njegovim riječima, trenutni plasman kluba, generalno gledajući, mora predstavljati uspjeh, ali da ima stvari koje se mogu još unaprijediti i na tome će se raditi u narednom period.

Ako izuzmemo Tomovića, koji je nešto iskusniji, našu ekipu sačinjavaju mladići generacije 1994-2000. godište. Znači, izuzetno mlada ekipa koja je selektirana prije prije pet šest godina i koja je pokazala da može lijepo da igra, ali i da zna da igra takmičarski. Radi se o seleciji fudbalera koji su dugo zajedno, koje krasi drugarstvo, kompaktnost i prijateljstvo, koja nije limitirana i koja može i treba dalje da napreduje. Da bi nastavili posao koji je pauzom u Prvenstvu prekinut, moraćemo da uz tako mlad sastav priključimo još nekog iskusnog fudbalera. Iz tog razloga, angažovaćemo nekoliko fudbalera ali ta pojačanja će morati da budu tog kvaliteta da dodatno unaprijede igru, a ne samo da ih imamo na broju”, naglasio je Ćulafić.

Kako je saopštio Nebojša Asanović - šef stručnog štaba, Berane je sezonu započelo bez rezultatskog opterećenja vezanog za plasman, a takva je situacija i nakon odigranog prvog dijela prevenstvene trke.

Na početku sezone nijesmo imali imperativ borbe za plasman u Prvu ligu, a takva je i trenutna situacija. No, ne možemo reći da sada ne razmišljamo i o nečemu većem od samog formiranja jedne nove generacije fudbalera koji su ponikli u Beranama i afirmacije igrača. Mislim da je realno što nam je sada ambicija da na kraju Prvenstva  budemo na jednom od prva tri mjesta na tabeli, a ako se ukaže prilika , naravno da ćemo učiniti sve da i na kraju sezone budemo prvi na tabeli i izborima plasman u Prvu ligu“, kazao je Asanović.

Nebojsa AsanovicOn je podsjetio da je tokom jesenjeg dijela sezone za FK Berane nastupalo dvadesetak fudbalera i da su svi, manje ili više, iskoristili priliku, odnosno pokazali da posjeduju kvalitet na koji se može računati. Iz tog razloga, dodao je, tokom zimske pauze niko neće napuštati klub, niti je bilo ko najavio da će tražiti ispisnicu. Asanović je ponovio riječi Ćulafića, da će to predstavljati najveći kapital u zimskom prelaznom roku, kao i da će Klub angažovati „nekoliko pojačanja“ koja će to biti u pravom smislu te riječi.

Trenerski tandem Berana izrazio je žal što ljubitelji fudbala uBeranama nijesu imali priliku da jesenas gledaju utakmice svojih ljubimaca, jer se Gradski stadion rekonstruiše. Oni su napomenuli da je hendikep igranja svih 17 utakmica na terenima van Berana, možda, koštao ekipu još kojeg osvojenog boda više. Izrazili su nadu da će do početka proljećnog dijela takmičenja radovi biti okončani i da će Beranci u nastavku prvenstvene trke moći da uživaju u igri svojih ljubimaca, ali i da će pomoći fudbalerima da Klub ostvari što bolji plasman.

Prema njihovim navodima, pripreme za nastavak Prvenstva počeće 15 - 20. januara naredne godine i biće odrađene u Beranama.

Saša Radunović

Foto: Arhiva Espona

Izjava EU baner

 

 

Nova Sloboda logotip

 

Otvorena televizija

Objavljeno: 28/11/2017
kad-je-stocna-pijaca-krematorijum-i-deponija-ulica-je-mjesto-gdje-se-prodaje-stokaUslovi za život mještana Gornjeg Taluma iz mjeseca u mjesec sve su teži, a pomoći, bar za sada, nema sa bilo koje strane. Posebno ne od strane Opštine Berane koja ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2017
berane-pokrenuta-humanitarna-akcija-na-prikupljanju-sredstava-za-lijecenje-trogodisnje-djevojcicePredstavnici navijačke grupe „Stritbojs“ postavili su kutije za prikupljanje sredstava neophodnih za liječenje trogodišnje djevojčice Sofije Vešović u više ...
eSpona
Objavljeno: 21/11/2017
u-frankfurtu-promovisane-dvije-knjige-beranskog-knjizevnika-braha-adrovicaU organizaciji Udruženja naših građana Montehess  u subotu 18. novembra, u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu, održano je veoma ...
eSpona
Objavljeno: 20/11/2017
jankovic-oborio-ginisov-rekord-u-tamisivariNastupajući na manifestaciji “Dan Ginisovih rekorda” održanoj u Tuzli, Beranac Žarko Janković je oborio Ginisov rekord u discipline tamišivari. To su prenijeli ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2017
izrazito-dobre-price-perice-jokica-promovisane-na-prestiznom-beogradskom-sajmu-knjigaNa Beogradskom sajmu knjiga, na štandu izdavačke kuće „Alma“, u subotu 28. oktobra održana je promocija knjige „Izrazito dobre priče“ Perice Jokića. Publika ...
eSpona