Predavanja na Školi novinarstva koju je organizovala Nevladina organizacija „Spona“ završena su proteklog vikenda, a polaznici Škole ispite će polagati pred tročlanom Ispitnom komisijom u subotu, 22. septembra. Podsjetimo, Škola novinarstva je započela sa radom četvrtog avgusta, kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

Opširnije...

Od ove godine romske medijatore finansiraće Ministarstvo prosvjete, a predviđeno je da ih bude dvostruko više, s tim da će se konačan broj znati onda kada se obrade i dobiju konačni upisni podaci za djecu RE populacije. Medijatori su do sada su bili plaćeni oko 250 eura, a sada će im neto zarada biti veća, saopšteno je iz Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete.

Opširnije...

Jedanaesti evro-atlantski kamp “REACT 2018”, koji je održan u Gusinju, završen je. Na ovogodišnjem kampu je učestvovalo više od 70 mladih iz 14 zemalja i po svemu što se čulo tokom njegovog trajanja, u potpunosti je opravdao očekivanja.

Opširnije...

Lokalne televizije su potrebne građanima, kako bi ih informisale o svakodnevnim, lokalnim problemima građana, a ne da bi se bavile takozvanim „velikim“, političkim problemima i njihovim rješavanjima. One treba da budu samo servisi građana, jer bi, po svojoj definiciji, bile relaksirane visoke politike, ali i komercijalnog izvještavanja, zaključeno je na Okruglom stolu koji je organizovala NVO „Spona“.

Opširnije...