Pjesnik za djecu iz Berana, Velimir Ralević gostovao je prethodnih dana na jugu Srbije, gdje se u pet gradova  predstavio svojom poezijom najmlađim stanovnicima tog regiona. On je sa Dejanom Đonovićem - glumcem iz Podgorice, bio jedini predstavnik Crne Gore iz oblasti kulture koji je ove godine nastupio na manifestaciji koju, tradicionalno, organizuje Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine.

Opširnije...

Limska regataStartom posada u Plavu, na izvorištu Lima, danas je započela tradicionalna manifestacija “Limska regata”, koja će, kako je planirano, trajati do nedjelje, trećeg juna. Već po tradiciji, cilj regate je u Prijapolju, a učesnici će 135 kilometara toka jednog od prirodnih bisera- rijeke Lim, uz druženje i veći naboj adrenalina preći za tri dana.

Opširnije...

Jasikovac akcija 2018Blizu 1.000 građana Berana odazvalo se pozivu organizatora akcije „Očistimo Jasikovac“ i u duhu slogana dalo svoj doprinos uređenju čuvenog beranskog izletišta i istoimenog spomen kompleksa. Kako se pokazalo, organizovanje akcije predstavljalo je pun pogodak i ona je, u potpunosti, dala svoj rezultat.

Opširnije...