Opstina Berane zgradaOdržana svečana sjednica i večerašnji koncert Ivane Selakov koji će se održati u glavnoj gradskoj ulici, glavna su obilježja svečanosti organizovanih u Beranama povodom 21. jula, Dana opštine.

Tokom svečane sjednice, održane u zgradi Centra za kulturu, kojoj su prisustvovali brojni gosti iz zemlje i inostranstva, među kojima i Filip Vujanović - predsjednik Crne Gore, kao i predstavnici političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života u Beranama, obratio se Dragoslav Šćekić - predsjednik Opštine, a uručene su i zahvalnici i priznanja pojedincima i ustanovama koji su dali doprinos razvoju grada.

Otvarajući sjednicu, Goran Kiković - predsjednik SO, je kratko podsjetio na istoriju 21. jula, apostrofirajući da se taj datum, kao Dan opštine, slavi u čast sjednice Narodooslobodilačkog odbora za Srez beranski, održane 21. jula 1941. godine, kada su, kako je naveo, bez obzira na političke, društvene vjerske ili nacionalne razlike, građani bili jedinstveni u želji da se bore protiv okupatora.

Кako su zapisali hroničari, Berane je bilo, a držimo da tako treba i da ostane, grad mira i tolerancije. U ime Skupštine opštine i u svoje lično ime svim građanima Berana čestitam Dan opštine uz poruku da današnji dan i sve svijetle istorijske datume, u kojima su učestvovali naši preci, vječno pamte i poštuju“, istakao je Kiković.

Nakon svečanog Šćekićevog govora, tokom kojeg se osvrnuo na postignuto u prethodnih godinu dana, predsjednik Opštine je uručio zahvalnice i priznanja istaknutim pojedincima i ustanovama koji su dali doprinos razvoju i afirmaciji Berana.

Obilježavanje Dana opštine nastavlja se večeras, koncertom Ivane Selakov, koji se održava u glavnoj beranskoj ulici, sa početkom u 21 čas.

S. R.

 

Svečano obraćanje Dragoslava Šćekića

Poštovani predsjedniče države g dine Vujanoviću, predsjednice Vrhovnog suda gospođo Medenica, Vaše ekselencije, ministarko Javne uprave gospodjo Pribilović, predstavnici ministarstava i državnih institucija, protojereju, hadžiefendijo, drage kolege predsjednici opština, predsjednici i predstavnici pobratimskih opština, generalni sekretare Zajednice Opština g dine Bojadžiću, predstavnici boračkih organizacija, predsjedniče Skupštine i odbornici, dragi Beranci odavde i iz dijaspore, uvaženi gosti,

21. jul nas uvijek okuplja i sabira, a ne dijeli, i podsjeća da samo zajedno možemo stvoriti bolje sjutra za naredne generacije. To je i zavjet naših predaka koji su zajedništvom vjekovima uz svetinju stvarali Berane i na Berlinskom kongresu Crnu Goru, kao i ovog, jednog od najsvetlijih datuma istorije našeg grada i države Crne Gore, dali živote braneći čast i slobodu, pokazujući porobljenoj Evropi i okupatoru, ne žaleći sebe, vezujući sudbinu jedni za druge, da fašistički poredak nije put budućnosti i napretka. I u ovim vremenima na nama je još veća odgovornost da odolimo izazovima i gradimo put zajedništva bez obzira na razlike po bilo kojem osnovu.

Poštovani prijatelji, dragi gosti, dame i gospodo,

Na samom početku želim da zajedno, jednim dugim aplauzom pozdravimo Tiha Bogavca, komandira Službe zaštite i spasavanja, i  naše hrabre vatrogasce koji se  danima uspješno bore sa vatrenom stihijom na primorju i Podgorici.

Hvala vam za vaše nesebično  požrtvovanje u ime svih onih čije ste domove spasili i hvala što ste nas učinili ponosnim, jer predstavljate Berane u svijetlu, kakvi i mi sami želimo da budemo. Hrabri, odgovorni, profesionalni i nesebični.

Poštovani prijatelji, dragi gosti, uvaženi sugrađani,

Obraćam vam se sa ove govornice po četvrti put, a priča o našoj službi spasavanja je i priča o mandatu lokalne uprave na čijem sam čelu.

Kada sam se prvi put obraćao sa ovog mjesta, sve oči crnogorske javnosti su bile uprte u nas, jer smo predstavljali nešto novo na političkoj sceni Crne Gore. Suočili smo se sa  ogromnim problemima. Značajan dio javnosti nas je dočekao sa sumnjom, pa  čak i sa osudom, prije nego što smo i počeli da radimo, ali veći dio Crne Gore i posebno Berana je u nama vidio nadu da može drugačije. I zaista te prve godine mandata , mogli smo samo ponuditi  nadu. Sačekale su nas velike teškoće, prije svega finansijske prirode, ali i neefikasne unutrašnje uređenje i organizacija. Danas mogu slobodno da kažem da određene teškoće i dalje postoje, ali da smo institucije podigli na nivo koji može uspješno da odgovori svakom postavljenom zadatku i što je najvažnije da budu pokretač razvoja i pouzdan oslonac  svim građanima Berana.

Tri godine kasnije, kada smo već zagazili u četvrtu godinu prvog mandata, prilike u Beranama su bitno drugačije i to svi osjećaju. 

Danas više ne govorimo o nadi i željama, nego o konkretnim i značajnim rezultatima koji su poboljšali život svim  građanima na području opštine Berane.

Berane je danas opština koja se u javnosti pominje kao pozitivan primjer i tako reći model uspješne lokalne samouprave.  Naš rad i rezultate nam priznaju i lokalni i međunarodni partneri. I Vlada Crne Gore i što je najvažnije građani Berana.

Prije samo četiri godine, ova sjednica je bila najveći ljetnji događaj u gradu, a danas se ona nalazi u sredini beranskog kulturnog ljeta koje ove godine, kao nikada do sada obiluje kvalitetnim sadržajima za sve ukuse i sve građane Berana i naravno goste koji kao i prethodnih godina u velikom broju borave u našem gradu.

Imali ste priliku da prethodnih dana uživate u pozorišnim predstavama među kojima s ponosom ističem predstavu obnovljenog beranskog pozorišta.  Značajni kulturno- zabavni događaji se organizuju na više lokacija i time im daju novi život. Tako je umjetničko veče neobičnog naziva „ Ladica đinđuva po trgu prosuta“  oživjela  Njegošev trg  i  okupila zavičajne umjetničke stvaraoce  . Međunarodni likovni simpozijum u netaknutoj prirodi Kaludre je dao inspiraciju umjetnicima od Libana do Indije da stvore djela koja će uskoro da krase naš grad.

Moto-skup u prostoru bivše Celuloze nas je podsjetio na neka stara vremena kada je hiljade radnika išlo u tom pravcu i poručio nam da moramo još mnogo raditi da vratimo taj žagor radnika.

Pokrenuli smo i koncerte etno muzike u kompleksu spomenika na Jasikovcu, udahnuli mu još svježine i poruku da ne zaboravljamo sjeni onih kojima je spomenik posvećen.

Večeras će glavna ulica Igumana Mojsija Zečevića biti prepuna zahvaljujući koncertu koji sada već tradicionalno  poklanjamo našim sugrađanima za Dan Opštine. Sjutra nas već očekuje četvrti festival elektronske muzike  Tanderfest, i hiljade mladih, ne samo sa sjevera Crna Gore koji će  da pohrle na beranski aerodrom i uživaju sa najvećim regionalnim muzičkim zvijezdama.

U oktobru nas očekuje festival dječijeg pozorišta“ Limsko srce“. I on je rezultat naše želje i opredjeljenja da ulažemo u našu budućnost.

Ulažemo u kulturu, jer bez nje i ne postojimo. Ulažemo u mlade jer želimo da ostanu ovdje i da se ne suočavaju sa svim onim problemima koje je naša generacija imala u prethodnim decenijama.

Ulažemo u obrazovanje, i zato će svi učenici beranskih osnovnih škola i ove godine imati besplatne udžbenike, stipendije za studente talente, nagrade za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, nagrade za učenike za ostvarene rezultate na takmičenjima, donacije školama.  Snažno se borimo za ostanak Visoke medicinske škole. Na  insistiranje studenata,njihovih roditelja,predavača i građana  u ovu borbu se uključila i Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo prosvjete, iz čijeg smo samog vrha dobili uvjeravanja da  škola ostaje u Beranama.

Smatramo i to ponavljamo na svim adresama da je ova škola značajna za čitav sjever i da Berane koje već ima Opštu bolnicu, srednju medicinsku  školu, polikliniku čije će otvaranje biti narednih dana, najsavremeniju privatnu kliniku i novi potpuno opremljeni univerzitetski centar, ima sve uslove i mora da bude regionalni i državni zdravstveni centar. Opstanak Visoke medicinske škole i je tema o kojoj se ne pregovara nego cilj države i opštine koji moramo da ostvarimo, ako želimo da naš grad ima budućnost.

Smatramo i da je sport neodvojiv dio zdravog odrastanja, ali i razvojna šansa Berana. Zato insistiramo i očekujemo završetak radova na hali sportova, zašta smo dobili uvjeravanja predsjednika Vlade da će radovi biti okončani prvog septembra, kako bi naši sportisti i publika konačno posle sedam godina uživali u dvoranskim sportovima na domaćem terenu.

U saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i uz svesrdnu pomoć predsjednika saveza i legende crnogorskog fudbala gospodina Dejana Savićevića pokrenuli smo rekonstrukciju stadiona, i već imamo završenu prvu fazu i okončanu proceduru za početak radova na drugoj fazi pottribinskog prostora po UEFA standardima, kako bi se na njemu mogle odigravati i međunarodne utakmice .Berane će imati jedan od najkompletnijih sportskih kompleksa u Crnoj Gori, pa i šire. Pun efekat ovih radova će se vidjeti tek za par godina kada se sa izgradnjom novih puteva približimo Podgorici ili Podgorica nama. 

Da se ulaganje u sportsku infrastrukturu isplati govori nam i broj aktivnih sportskih klubova u Beranama, ali i broj domaćih i stranih ekipa koje iz godine u godinu u sve većem broju dolaze na pripreme u naš grad. 

berane1Berane postaje  grad u koji se dolazi sa dobrim razlogom, a za prijem gostiju je takođe potrebna infrastruktura. Zato mi je zadovoljstvo što je prije samo par dana otvoren rekonstruisani Hotel Berane, simbol nekadašnjeg Ivangrada, koji će postati i simbol novih Berana. Opština Berane je dala značajan doprinos u rekonstrukciji hotela kroz davanje olakšica, brzih administrativnih procedura, bez biznis barijera, omogućavanje planske eksploatacije šljunka za izgradnju hotela i angažovanje naše mehanizacije za teške građevinske radove. Hotel Berane je za grad značajan i zbog otvaranja 40 novih radnih mjesta, a kao turistička ponuda sa Auto kampom jedinstvenim u Crnoj Gori urađenim po svim Evropski standardima u okviru kojeg je i predivni restoran Viađo sa 20  radnika, a što je uz Rudnik uglja sa već uposlenih 150 radnika rijedak primjer dobrih investicija ne samo za Crnu Goru, nego i šire. Uz Hotel Pešić na Jelovici očekujemo da će se turistička ponuda do kraja godine upotpuniti sa već započetom investicijom hotela Lokve.

Uz pomenuta nova radna mjesta, a uz ulaganja i podsticaj kako ministarstva poljoprivrede, tako i lokalne samouprave i povlačenjem sredstava iz IFARD programa EU fondova, Investicionog razvojnog fonda, kao i individualna ulaganja, u toku su investicije u oblasti poljprivrede, čije se zealizacije očekuju krajem ove i početkom naredne godine.

Kao što možete da se uvjerite, Berane je danas veliko gradilište. U toku su  radovi na rekonstrukciji kompletne kanalizacione mreže i prečišćivača otpadnih voda. Obezbjedili  smo sredstva za rekonstrukciju i izgradnju novih pumpnih stanica kojih je izgradnja u toku, izgradili smo i sanirali kilometre novih vodovodnih cijevi.  U završnoj fazi su pripreme za početak izgradnje mini hidrocentrala na vodozahvatima gradskog vodovoda. Obezbjedili smo sredstva  i završavamo radove  na seoskim vodovodima u Kaludri i Donjoj Ržanici. Pri samom kraju su radovi na šestoj završnoj fazi vodovoda na Polici, kao i završetak radova na vodovodu u Skakavcu. Nakon prošlogodišnjih poplava obnovljen je i unaprijeđen oštećeni vodovod na Buču. Urađen je projekat za ispitivanje i prevazilaženje problema na povremenom zamućivanju vode na vodoizvorištu gradskog vodovoda i u toku su pripreme za njegovu realizaciju.

Nakon svih ovih radova, kvalitet i dostupnost  vode za piće u Beranama se više nikada neće dovoditi u pitanje.

Mehanizacija Agencije za izgradnju i razvoj neprestano izgrađuju i nasipaju nove seoske puteve. Rujišta, Štitari, Budimlja, Crni Vrh, Skakavac, Polica, Šekular su samo neka od naselja u kojima je Agencija pravila puteve.

Seosku infrastrukturu unapređujemo i ugradnjom ulične  rasvjete, kao što smo to uradili u Beranselu, Docu, Buču, Pešcima, a ovih i narednih dana će se završiti projekti u nekoliko Mjesnih Zajednica.

Rješava se i problem sa odvozom komunalnog otpada i privode kraju radovi na rekonstrukciji puta ka Rujištima. Komunalna infrastruktura će biti unaprijeđena i izgradnjom reciklažnog dvorišta za koje smo takođe ove godine obezbjedili sredstva.

Međunarodna saradnja je značajn dio aktivnosti lokalne uprave. Pored sredstava Evropske unije za rekonstrukciju kanalizacije i izgradnju prečišćivača, napokon su počeli i radovi na izgradnji 94 stambene jedinice za raseljena lica na Rudešu. Danas je Služba zaštite i spasavanja jedna od najopremljenijih i najspremnijih službi u Crnoj Gori, a našim spasiocima će sigurno mnogo značiti i novo specijalno vozilo koje smo obezbjedili u saradnji sa Ambasadom Japana. Kroz projekte EU fondova za prekograničnu saradnju obezbijedili smo preko pola miliona.

Obezbjedili smo i sredstva od TIKE za uređenje gradskog parka pored Lima koji će biti izgrađen po najvećim standardima uređenja zelenih i parkovskih površina.  Da bi sačuvali zelene površine po kojima je Berane poznato, izvršili smo i uklanjanje privremenih  objekata u širem centru grada sa javnih površina. Iako nepopularne, ove mjere su se morale preduzeti radi uvođenja u red i očuvanja lica grada.

Izgled grada smo promijenili i uljepšali  obnavljanjem oronulih fasada u ulici Igumana Mojsija Zečevića, u partnerstvu sa stanarima.   Posebno mi je zadovoljstvo što su ove naše aktivnosti prepoznali i građani, koji se u sve većem broju i sami organizuju na uređenju javnih površina pokazujući na taj način da im je stalo do svog grada i da nas očekuju bolji dani.

Rad u opštini nije samo izgradnja, nego i suočavanje sa unutrašnjim problemima, obezbjeđivanje sredstava, saradnja sa svim relevantnim partnerima, a posebno zaštita opštinske imovine, i na najglasniji način poručili da Opština Berane više nikad neće biti pominjana u smislu korupcije i drugih nezakonitih radnji. 

Jedna od nepopularnih mjera je bila i uvođenje discipline u naplati lokalnih poreza. Građanima smo dokazali da se njihova sredstva koriste na pravi način kroz ranije nabrojane projekte, pa je i stepen naplate veći iz dana u dan.

Smatram da smo sa svojim sugrađanima, ne samo kroz nabrojane projekte, uspostavili odnos povjerenja u kome je opština oslonac svima koji žive i imaju želju da stvaraju svoju budućnost ovdje.

Dame i gospodo,

Već sam naveo neke partnere sa kojima sarađujemo  na našem putu razvoja Berana. Saradnja sa svima koji mogu doprinijeti povećanju životnog standarda naših sugrađana je imperativ. Posebno nam je zadovoljstvo što se rad naše lokalne samouprave prepoznaje i van Berana. Potvrda tome su i radne posjete dva premijera Vlade Crne Gore u manje od godinu dana ,i rekao bih većine ministara u Vladi. Iako smo različitih političkih viđenja, pošten i profesionalan  rad i trud u Opštini Berane je prepoznat i u Podgorici, tako da je i saradnja sa najvišom institucijom izvršne vlasti postavljena na zdravim osnovama, na partnerskom odnosu, a u korist svih građana Berana.

Na visokom nivou je i saradnja sa civilnim sektorom uz čiju pomoć smo omogućili internet prenose sjednica lokalnih skupština i približili građane i odbornike, radili na realizaciji projekata koji se odnose na  zaštitu životne sredine, uređenju zelenih površina i pošumljavanju. U saradnji sa nevladinim organizacijama je realizovan i niz drugih značajnih aktivnosti.

Koristim priliku da se zahvalim svim privrednim subjektima u Beranama, i da im poželim puno uspjeha u budućem radu, jer bez njihove podrške i pomoći mnogi problemi  i projekti ne bi bili tako uspješno riješeni i realizovani.

Na međunarodnom planu, Opština Berane je nastavila da učvršćuje veze sa bliskim i pobratimskim opštinama od Čukarice do Vrnjačke Banje, Starih Nagoričana,Adane i Karaisaila, Terama, Kostrome do Dudelanža. Naše delegacije su pozivane , i na prijeme povodom Dana Evrope i Dana Rusije, a posebno moram da istaknem i poziv za molitveni doručak u Vašingtonu gdje sam boravio kao jedini predsjednik opštine iz Crne Gore. Ti pozivi predstavljaju ne samo ličnu satisfakciju, nego i veliko priznanje za kolektiv opštine Berane koji neumorno radi prethodne tri godine.

Pored međuopštinske, državne i međunarodne saradnje, na prvom mjestu nam je izgradnja dobrih odnosa u našem gradu. Dokazali smo da smo čvrsto posvećeni očuvanju međunacionalnog sklada u Beranama. Saradnja sa Eparhijom Budimljansko-nikšićkom je uvijek na visokom nivou .Ove godine smo po prvi put organizovali iftar za naše sugrađane u saradnji sa islamskom zajednicom, jer želimo da stalno ističemo da Berane pripada svim njegovim građanima bez obzira na vjeru i naciju.

Na kraju,  najveće mjerilo našeg rada je zadovoljstvo građana. Prije tri godine smo im dali nadu, danas prikazujemo rezultate i uvjeren sam da ćemo i naredne godine nastaviti u istom pravcu.

Dragi sugrađani srećan nam Dan Opštine! 

Hvala vam na pažnji! Živjeli, uzdravlje!

 

eSpona OTV EU

Politika

Objavljeno: 15/01/2018
oo-dps-berane-od-berana-mozemo-napraviti-grad-sa-perspektivomSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Berane je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, koji ima ...
eSpona
Objavljeno: 15/01/2018
odbornici-so-petnjica-izabrali-samira-agovica-za-predsjednika-opstineDosadašnji predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agović i u naredne četiri godine rukovodiće radom lokalne uprave u toj opštini, odlučeno je na današnjoj ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-pobrkali-ste-uloge-vasa-druzina-je-na-optuzenickim-klupamaNovo saopštenje OO DPS Berane predstavlja odgovor na optužbe iz Koalicje „Zdravo Berane“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Od stranke kojoj ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-demagogija-prevara-i-podjele-u-beranama-ne-prolazeOsvrt na kampanju i oglašavanja Demokratske Crne Gore predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. O ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-trula-jabuka-trla-lan-da-joj-prode-danSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Koalicija „Trula jabuka“, koja odbrojava posljednje dane na ...
eSpona
Objavljeno: 13/01/2018
oo-dps-berane-demokravate-u-gubitnickom-jatuSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Vođeni činjenicom da se svakakav proizvod može dobro prodati ...
eSpona
Objavljeno: 13/01/2018
koalicija-zdravo-berane-ocekuje-da-nece-biti-zloupotreba-socijalne-pomociKoalicija „Zdravo Berane“ u susret predstojećim izborima očekuje da se neće ponoviti zloupotrebe različitih vrsta, te da će JU Centar za socijalni rad opština ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
oo-sd-gradani-ce-trulu-jabuku-baciti-u-kantu-za-otpatkeOsvrt na neostvarena obećanja lokalne vlasti iz oblasti ekologije u prethodne četiri godine predtavlja temu saopštenja OO SD Berane. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
srpska-lista-razlozi-za-ucesce-u-okviru-saveza-zdravo-beraneRazlozi zbog kojih će Srpska lista na lokalnim izborima u Beranama učestvovati u okviru saveza “Zdravo Berane” predstavljaju temu saopštenja Informativne službe ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
oo-dps-berane-klevete-koalicije-sa-optuzenickih-klupaIz OO DPS reagovali su na, kako je navedeno, klevete iz redova Koalicije „Zdravo Berane“. Dostavljeno reagovanje Espona integralno prenosi. Blijeda koalicija pod ...
eSpona
Objavljeno: 10/01/2018
oo-dps-berane-nazdravlje-vam-odlazak-nezdraviPovodom za danas zakazane sjednice Skupštine opštine Berane, saopštenjem za javnost oglasio se Opštinski odbor Demokratske partije socijalista. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 09/01/2018
koalicija-berane-pobjeduje-milo-dukanovic-dps-sd-bs-predala-izbornu-listuPovodom predaje izborne liste za predstojeće lokalne izbore u Beranama, saopštenjem za javnost oglasila se Koalicija “Berane pobjeđuje - Milo Đukanović - DPS, SD, ...
eSpona
Objavljeno: 08/01/2018
petnjica-samiru-agovicu-novi-mandat-za-predsjednika-opstineDosadašnji predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agović kandidat je da tu funkciju obavlja i u narednom mandatu. Takva odluka je donesena na sjednici OO DPS ...
eSpona
Objavljeno: 05/01/2018
dps-sd-bs-necemo-se-izvinjavati-zbog-laznih-fb-profilaPovodom, kako tvrde, lažne FB stranice sa koje se pokušava nanijeti šteta njihovoj koaliciji saopštenjem za javnost oglasili su se iz Koalicije “Berane pobjeđuje - ...
eSpona
Objavljeno: 05/01/2018
oo-sd-berane-trulu-jabuku-izjeda-sve-vece-povjerenje-gradanaPovodom ramjene saopštenja Socijaldemokrata i Koalicije “Zdravo Berane” medijski tim SD-a oglasio se novim saopštenjem za javnost. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 05/01/2018
ura-ce-samostalno-nastupiti-na-lokalnim-izborima-u-beranama-nosilac-liste-dr-dragan-labudovicGrađanski pokret URA će nastupita samostalno na predstojećim lokalnim izborima u Beranama, a nosilac liste biće doktor Dragan Labudović, odlučio je OO URA ...
eSpona
Objavljeno: 04/01/2018
oo-sd-dosljedno-za-moderno-berane-jednakih-sansiOpštinski odbor Socijaldemokrata Berana oglasio se saopštenjem za javnost. Dostavljeno saopštenje Medijskog tima te Partije Espona integralno prenosi. Iako je ...
eSpona
Objavljeno: 31/12/2017
savjet-mladih-dps-berane-organizovao-akciju-dijeljenja-novogodisnjig-paketicaPovodom organizovane aktivnosti podjele novogodišnjih paketića saopštenjem se oglasio Savjet mladih DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 31/12/2017
berane-dps-sd-i-bs-potpisale-koalicioni-sporazumPovodom potpisivanja koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Beranama, saopštenjem za javnost oglasili su se iz ...
eSpona
Objavljeno: 28/12/2017
oo-dps-berane-partijska-tortura-beranske-vlasti-nad-zaposlenimaPritisci na zaposlene i lokalnoj upravi i nezakonita zapošljavanja, kako je navedeno, predstavljaju temu saopštenja za javnost OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 28/12/2017
so-berane-isti-broj-odbornika-i-u-narednom-perioduNa predstojećim lokalnim izborima građani će birati 35 odbornika koji će predstavljati budući sazivu SO Berane, jednoglasna je odluka današnje sjednice. Utvrđivanje ...
eSpona
Objavljeno: 27/12/2017
sazvana-sjednica-so-berane-po-hitnom-postupkuSjednica Skupštine opštine Berane održaće se u četvrtak, 28. decembra, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu su dvije tačke:  Predlog Odluke o utvrđivanju ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2017
afirmacija-mladih-ljudi-prioritet-je-socijaldemokrata-beranaOrganizovanje izložbe fotografija Asmira Lucevića i novogodišnji koktel koji je organizovao Forum žena Socijaldemokrata Berana predstavlja temu saopštenja ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2017
dogovoren-zajednicki-nastup-dps-a-bs-a-i-sd-a-na-lokalnim-izborima-u-beranamaDemokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate (SD) na predstojećim lokalnim izborima u Beranama nastupiće na zajedničkoj listi. ...
eSpona
Objavljeno: 22/12/2017
savjet-mladih-oo-dps-berane-uvjereni-u-apsolutnu-pobjeduOdržana sjednica Savjeta mladih OO DPS Berane predstavlja temu saopštenja te Partije. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Na juče održanoj sjednici ...
eSpona
Objavljeno: 14/12/2017
oo-dps-berane-zdravo-berane-priznaje-svoj-porazOO DPS Berane obratio se predstavnicima lokalne vlasti u Beranama u kojem su naveli da koaliciona vlast ništa od obećanog nije ispunila predstavlja temu saopštenja. ...
eSpona
Objavljeno: 14/12/2017
oo-dps-porazni-rezultati-beranske-vlastiJuče se saopštenjem za javnost oglasio Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berane. Dostavljeno saopštenje Espona prenosi u cjelini. Posljednji dani ...
eSpona
Objavljeno: 13/12/2017
u-beranama-pravo-glasa-ima-23-775-biraca-u-ulcinju-19-918Broj birača upisanih u biračkom spisku za lokalne izbore koji će se četvrtog februara održati u Beranama je 23.775, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2017
onur-babaic-predsjednik-oo-sd-beraneIzbor predsjednika Opštinskog odbora u Beranama predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2017
bosnjacka-stranka-ocekuje-ulazak-u-beranski-parlamentBošnjačka stranka (BS) očekuje ulazak u lokalni parlament u Beranama, saopštio je Erol Rastoder - predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Berane, ...
eSpona
Objavljeno: 08/12/2017
ustavni-sud-ponistio-izbore-u-savinom-boruPostupajući po prigovoru Demokrata, Ustavni sud Crne Gore poništio je juče rezultate izbora na biračkom mjestu u Savinom Boru, u petnjičkoj opštini. Odlukom ...
eSpona
Objavljeno: 07/12/2017
ostvarile-se-najave-espone-zvanicno-dogovoren-zajednicki-nastup-koalicije-zdravo-berane-na-predstojecim-izborimaNa predstojećim lokalnim izborima u Beranama, četvrtog februara, Socijalsitčka narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF) nastupiće sa zajedničkom listom ...
eSpona
Objavljeno: 06/12/2017
oo-sd-berane-zdravi-su-pokazali-kako-ne-treba-voditi-gradOsvrt na godinu pri kraju i podsjećanje na dio datih i (ne) realizovanih obećanja vladajuće koalicije u Beranama predstavlja temu saopštenja za javnost OO ...
eSpona
Objavljeno: 05/12/2017
zvanicno-lokalni-izbori-u-beranama-zakazani-za-cetvrti-februarPredsjednik Crne Gore, Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u Beranama i Ulcinju za četvrti februar 2018. godine. Kako je saopšteno iz Vujanovićevog ...
eSpona
Objavljeno: 02/12/2017
paket-beranci-i-ulcinjani-cetvrtog-februara-izlaze-na-biralistaLokalni izbori u Beranama održaće se u paketu sa izborima u Ulcinju, četvrtog februara 2018. godine, saznaje Espona. Prema nezvaničnim saznanjima dobijenim iz ...
eSpona
Objavljeno: 28/11/2017
oo-sd-petnjica-jedino-sd-biljezi-rast-u-odnosu-na-parlamentarne-izboreOsvrt na ostvareni rezultat na lokalnim izborima u Petnjici predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 27/11/2017
zavrsena-politicka-bitka-za-cetiri-opstine-ubjedljive-pobjede-dps-a-na-sjeveru-na-cetinju-i-u-tuzima-nema-vecinuDemokratska partija socijalista (DPS) poboljšala je rezultat na lokalnim izborima u dvije opštine na sjeveru države, Petnjici i Mojkovcu, daleko je najača na ...
eSpona
Objavljeno: 24/11/2017
oo-sd-petnjica-bicemo-neizostavan-cinilac-opstinske-vlastiPoziv građanima Petnjice da na predstojećim lokalnim izborima podrže njihovu izbornu listu predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). ...
eSpona
Objavljeno: 22/11/2017
oo-sd-petnjica-nista-ne-moze-zaustaviti-veliki-rast-i-snagu-sd-aPovodom održane završne Konvencije u Petnjici saopštenjem se oglasio Medijski tim Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 19/11/2017
sd-petnjica-zelimo-modernu-i-funkcionalnu-lokalnu-upravuViđenje funkcionisanja buduće lokalne uprave u Petnjici predstavlja temu saopštenja za javnost Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 15/11/2017
sd-preduzetnistvo-mladih-sansa-za-razvoj-bihoraŠansa daljeg razvoja Petnjice predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 11/11/2017
sd-nudimo-konkretna-rjesenja-za-razvoj-turizma-u-petnjiciRazvoj seoskog turizma i valorizovanje turističkih potencijala Petnjice predstavljaju temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 09/11/2017
petnjica-kandidat-demokrata-osumnjicio-funkcionere-lokalnog-dps-a-za-pritiskeKandidat Demokrata za odbornika u Skupštini opštine Petnjica, Ersin Rastoder, saopštio je da se nastavljaju ucjene i pritisci lokalne Demokratske partije ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2017
oo-dps-berane-druzina-nejakog-urosa-bjezi-od-sopstvene-uspjesnostiPovodom oštećenja službenog vozila Opštine Berane i datog saopštenja Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) reagovali su iz OO DPS Berane. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 07/11/2017
sd-petnjica-afirmacijom-poljoprivrede-do-razvoja-bihoraPlan razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Bihora predstavlja temu saopštenja OO SD Petnjica. Dostavljeno saopštenje Medijskog tima Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 05/11/2017
sd-dosljedno-da-petnjica-bude-ljepse-mjesto-za-zivotPoziv građanima Petnjice da podrže izbornu listu Socijaldemokrata (SD) kako bi Petnjica postala mjesto u kojem će “doći do značajnog napretka” predstavlja temu ...
eSpona
Objavljeno: 01/11/2017
petnjica-za-31-odbornicko-mjesto-izborne-liste-predalo-osam-partijaOpštinskoj izbornoj komisiji (OIK) u Petnjici predato je osam izbornih lista koje će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima. Izborne liste posljednje su, ...
eSpona
Objavljeno: 31/10/2017
petnjica-dps-predao-izbornu-listuDemokratska partija socijalista (DPS) predala je juče Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) izbornu listu za lokalne izbore u Petnjici. Kako je Espona i najavila, ...
eSpona
Objavljeno: 30/10/2017
oo-sd-petnjica-socijaldemokrate-predale-izbornu-listuPovodom predaje izborne liste za lokalne izbore u Petnjici saopštenjem za javnost oglasio se Medijski tim Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 29/10/2017
petnjica-sdp-predala-listu-predsjednik-oo-snp-a-u-toj-opstini-podnio-ostavkuOpštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Petnjica juče je predao izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), a samo dva dana prije posljednjeg roka za ...
eSpona

Kolumne: