zdravo beranePovodom saopštenjaOO DPS Berane reagovali su iz Koalicije “Zdravo Berane”. Dostavljeno reagovanje Espona integralno prenosi.

Nedavno saopštenje OO DPS-a je još jedno u nizu koje, po  sadržini  i  formi više sliči pismenom zadatku jednog prosječnog učenika cetvrtog  razreda osnovne škole, nego saopštenju „ozbiljnih„ političara, kako sebe nazivaju.

Okolnost da se opozicija u vidu DPS-a počela buditi iz dugogodišnjeg sna potkrijepljena je činjenicom da su se nepuna cetiri  mjeseca pred raspisivanje redovnih lokalnih  izbora sjetili da traže vanrendne izbore, što ukazuje na „stručnost i znanje“ ove družine. O njihovim malicioznim prognozama i niskoj političkoj propagandi da koalicija „Zdravo Berane“ neće moći da vrši vlast duže od godinu dana ,govori činjenica da je koalicija uspješno, časno i pošteno stigla skoro do kraja četvorogodišnjeg mandata. Beranski parlament je održavao svaku sjednicu u skladu sa zakonom a družina iz DPS-a bi mogla da malo više čita zakone i drge podzakonske akte i da nauči kako funkcioniše lokalni parlament i koji su razlozi za raspuštanje istog i raspisivanje vanrednih izbora.

Što se tiče navoda  družine iz DPS-a da budžet nije usvojen, samo ćemo ih podsjetiti na činjenicu da je 17 glasova uvijek bilo više od 16, jedino ako  matematiku nisu su  učili od duhovnog  vođe Svetozara Marovića. Budžet se  uspješno realizuje već punih 8 mjeseci, tako da sva priča oko neusvajanja budžeta pada u vodu. A kakve su namjere takozvane konstruktivne opozicije govori činjenica da nijesu glasali za usvajanje Detaljnog  urbanistickog plana- “Desna obala lima“  čime su blokirali i sabotirali realizaciju projekata značajnih za naš grad, što se u istoriji beranskog parlamenta nije nikada desilo.

Što se tiče nepotrebnog trošenja novca na putovanja, podsjetili bi „gospodu“ iz DPS-a, u slučaju da imaju amneziju, da su 2014.godine u periodu od januara do februara mjeseca u predizbornoj kampanji potrošili sav novac iz budžeta opredijeljen za potrosnju  goriva  i dnevnice  za cijelu 2014.godinu. To ukazuje da su novac građana trošli u predizborne svrhe i za svoje lične potrebe. Sadašnja putovanja su vezana upravo za očuvanje Opštine Berane od urušavanja  kao i za odbranu opljackanih  građana  u sudskim sporovima koje je nečasnim I kriminalnim  radom izazvala bivša vlast na čelu sa DPS-om.

O  nacinu   na  koji  su oni vodili računa o građanima i njihovom novcu govore  njihova  djela. Dovoljno je pomenuti da su ostavli dug Opštini od preko 16.000.000 €, sa tendencijom daljeg rasta po osnovu sudskih sporova koji se tiču nezakononitih radnji. Samo ćemo pomenuti sledeće: Da porezi i doprinosi zaposlenima u Opštini i Javnim preduzećima nijesu isplaćivani punih 8 godina, da su zarade bile u zaostatku preko 6 mjeseci, da su dugovi predizbornog ludila u  vidu nasipanja lokalnih puteva iznosili preko pola miliona evra, bez  ijedne valjane zakonske procedure, da je Opština po tužbama bivših funkcionera za navodno neiskorišćene godisnje  odmore isplatila desetine hiljada evra,  preko 600.000€ za nezakonito otpuštanje radnika u periodu  2011.- 2012. godine, a sve posledice nezakonitih radnji bivših nosioca vlasti snose građani Berana.Podsjeticemo dusebriznike iz DPS-a na sumnjive cesije putem kojih su ostetili Opstinu za vise stotina hiljada evra,zatim na prenos  opstinske imovine bez zakonske procedure na treca lica,za kriminalne radnje pribavljanja protivpravne koristi za sebe ili druga lica,prodaju opstinske imovine bez saglasnosti  Skupstine,nezakoniti  transferi novca iz  budzeta I  niz  drugih  radnji za koje postoje dokazi da se  radilo o krivicnim djelima.

 Ne treba zaboraviti, a ujedno i pitati „gospodu“ iz DPS-a gdje je novac u iznosu od 200.000 € koji je Vlada CG  opredijelila za izgradnju stanova  penzionerima? Taj novac je netragom nestao sa opstinskog  racuna a penzionerima obećani stanovi nikada nijesu počeli da  grade. Opština Berane će sve uraditi da se penzionerima taj gubitak nadoknadi i ispravi nepravda koja im je naneta. Ovaj slučaj će svoj epilog dobiti pred sudom. Pomenućemo i stanove dodijeljene „kadrovima“ na nezakonit način, koji su građane koštali preko 1.500.000€. I ovaj slučaj će takođe dobiti epilog pred sudom.

Za razliku od njih koalicija „Zdravo Berane“ novcem građana upravlja časno i pošteno i taj novac kroz razne projekte vraća svojim građanima. Dovoljno je samo pomenuti da već četvrtu godinu za redom dijelimo besplatne udžbenike svim osnovcima od 1 do 9 razreda i time pomažemo kućni bužet njihovih roditelja u ovim  kriznim vremenimi. Da ulažemo u obrazovanje naše omladine govori i podatak da svake godine stipendiramo najbolje studente, a stipendije isplaćujemo redovno za razliku od prethodne vlasti kojima su stipendije služile za predizbornu kampanju , a od isplate stipendija nije bilo ništa.

Predstavnici Beranaskog DPS-a su još prije 3 godine znali da postoji plan da se Visoka medicinska škola izmjesti iz Berana. Svih tih godina su ćutali i nijesu reagovali tim povodom, i da nije bilo oštre reakcije Opštine Berane kao i velikog  angazovanja  oko rjesavanja  ovog problema, naš grad bi ostao i bez ove obrazovne institucije. Toliko o njihovom zalaganju i brizi za opstanak  obrazovanja  u Beranama.

Što se tiče priče o zapošljavanju, mišljenja smo da je DPS najmanje kompetentan da uopšte započinje diskusiju na tu temu. Naime, njihovo političko I  nepotisticko zapošljavanje,  je svima dobro poznato ne samo u  Beranama već u cjeloj Crnoj Gori i regionu. Stručnjaci iz DPS-a su zapošljavali nezakonito, isključivo pred izbore, bilo parlamentarne ili lokalne kada je zakonom  zabranjeno zapošljavanje prije i poslije izbora,  zapošljavali su na određeno vrijeme u trajanju od 2-3 mjeseca, a posle izbora uz sporazumni prekid radnog odnosa su isplaćivane ogromne otpremnine. Samo tim povodom je Opština Berane isplatila preko 2.500.000 €. Koliki su stručnjaci govori i to da su, da bi našoj vlasti nanijeli štetu  pozvali Upravnu inspekciju da izvrsi proveru zakonitosti  zaposljavanja , koja jeposle izvrsenog uvida u dokumentacijui konstatovala   nezakonito zaposljavanje samo za vrijeme dok je  vlast  vrsila Dmokratska partija socijalista. Vlast koalicije „Zdravo Berane“, zapošljavanje vrši isključivo na osnovu zakona i uz odobrenje Ministarstva finansija za otvaranje novih radnih mjesta. Ako su gospoda iz DPS-a koji su zaposlili svu moguću užu i širu familiju uglavnom u dzavnim institucijama  koje  su  hermeticki  zatvorene  za  sve   one  koji nisu  pripadnici DPSa, mislili da  ljudi koji ne pripadaju toj političkoj grupaciji nemaju pravo na rad, a time ni na život, grdno su se prevarili.

Da  je  njihovo  pravno  I  opste znanje  na niskom nivou  možda najbolje govori podatak da isti žele da uvedu stečaj u Opštinu Berane, ne znajući da se stečaj može prema Zakonu o privrednim društvima sprovesti samo nad privrednim subjektima a ne i na organima lokalne uprave. Dakle nije sramota što  nijeste znali nego to nas nijeste pitali. Ocigledno  da  vas dousnici  nijesu  dobro informisali  I  lose su  prenijeli  informaciju sa sastanka predsjednika Opstine Berane I  direktora pojedinih opstinskih preduzeca sa direktorom Poreske uprave Miomirom Mugosom.Na tom sastanku je upravo Opstina Berane pohvaljena da redovno izmiruje poreske obaveze I doprinose za sve zaposlene u lokalnoj administraciji.

Sledeća tema koju je „obrađivana“ u  ovom nižerazrednom saopštenju su projekti i programi koje nam je navodno ostavila prethodna vlast.” Gospodo,“ da bi neki projekat mogao da se realizuje potrebno je bilo da prvo usvojite krovni dokument i osnovu svake gradnje tj. Prostorno urbanistički plan, kojeg nijeste imali. Gradili ste bespravno i bez ikakvog plana, omogućavajući beranskim tajkunima zgrtanje ogromnih svota novca, a pritom ih čašćavali nenaplaćivanjem naknade za komunalno opremanje  i naknade za izdavanje gradjevinskih dozvola , nanoseći milionsku štetu građanima Berana.

Od kako je došla na vlast. koalicija „ Zdravo Berane“ je krenula od osnova tj. Usvojila Prostorno urbanistički plan, a potom i realizovala veći broj Detaljnih urbanističkih planova, čime je stvorena mogućnost za nesmetano izdavanje građevinskih dozvola svim zainteresovanim građanima, kao i potencijalnim investitorima, pri čemu nam je osnovna težnja bila privlačenje što većeg broja investicija i  otvaranje novih radnih mjesta, kako bi život naših građana učinili što kvalitetnijim,a ujedno i sanirali  posledice pogubne politike prethodne vlasti.

 Uz podršku Opštine Berane je stavljen u funkciju „Rudnik mrkog uglja“ u kojem je upošljeno preko 120 radnika. Takođe je za vrijeme našeg mandata imeđu ostalog: izgrađena „Teramska“ ulica, pri kraju su radovi na rekonstrukciji ul „Đeda Vojvodića“, nasuti, probijeni i rekonstruisani  su putevi u skoro svim mjesnim zajednicama, sprovedena je rasvjeta u mnogim prigradskim naseljima i selima u okolini Berana, rekonstruisan je fudbalski stadion, pri kraju su radovi na izgradnji sportske hale čiji ste završetak  izgradnje obećali još 2006.godine, završena izgradnja regionalnog „Biznis centra“ od kojeg ste imali samo  projektnu dokumentaciju, uz pomoć Opštine započeta je izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda koju sprovodi Direkcija javnih radova  iako vi trujete građane Berana neistinom da je Opština odgovorna za raskopane ulice,a koji će biti završen u ugovorenom roku., Opština je pomogla i rekonstrkciju urušenog hotela „Berane“, o čijem značaju za grad je suvišno pričati.......

Na kraju da rezimiramo.“ Gospodo“ iz DPS-a, da bi mogli da kritikujete nas, prvo objasnite na koji način ste uspjeli da za vrijeme vaše vlasti dovedete Berane na ivicu propasti, da prezadužite građane, objasnite kako su nestale njihove pare, kako ste raskrčmili i kome ste poklanjali opštinsku zemlju,kako ste sebi pribavil i toliku imovinu, kako ste koristili državne resurse u predizborne svrhe, kako ste zapošljavali i kako ste pošteni Beranski narod doveli do ivice egzistencije. Dužni ste da odgovarate pred građanima za sve nezakonite  radnje koje ste godinama sprovodili i unistili sve sto se unistiti moglo Sa  spiskom i  opisom vasih  nedjela  cemo uvijek upoznavati  nase  gradjane i  sluzicete kao primjer najnecasnije i najkriminalnije vlasti  u istoriji Berana.

Koalicija „Zdravo Berane“ je u svom mandatu pokazala kako se radi pošteno i odgovorno i za dobrobit svojih građana. Tako ćemo raditi i u sledećem mandatu,kojeg cemo to je vec izvjesno dobiti. I  da  vam  bude jasno,  izbora se ne plašimo  bli oni redovni ili vanredni. Jedno znamo: Beranama DPS vise nikada nece vladati, zaključuje se u saopštenju Koalicije “Zdravo Berane” koje je potpisala Vida Ivanović.

S. R.

eSpona OTV EU

Politika

Objavljeno: 05/04/2018
feniks-nadgleda-izbore-u-beranamaPovodom dobijenog ovlašćenja za službeno praćenje izbora za predsjednika Crne Gore na području Berana saopštenjem za javnost se oglasila NVO Ženska organizacija ...
eSpona
Objavljeno: 04/04/2018
dedeic-zasto-sam-protiv-koncepta-vojne-neutralnostiPoruka da Crna Gora treba da zamijeni članstvo u NATO sa ruskim bezbjedonosnim kišobranom predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića- predsjedničkog kandidata ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2018
dedeic-povlacenje-ambasadora-iz-pristine-prvi-potez-buduceg-predsjednika-crne-goreDa budući predsjednik treba da povuče ambasadora Crne Gore iz Prištine predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića - predsjedničkog kandidata Srpske koalicije. ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2018
dedeic-sa-rusijom-do-pobjedeSaopštenjem za javnost oglasio se Dobrilo Dedeić - predsjednički kandidat Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Glavni ...
eSpona
Objavljeno: 27/03/2018
dedeic-crnoj-gori-evrofanaticna-politika-ne-moze-donijeti-nista-dobroIzjava da se tokom kampanje neće baviti evropskim integracijama, već nacionalnim, predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića - predsjedničkog kandidata Srpske ...
eSpona
Objavljeno: 25/03/2018
smajo-sabotic-podrzao-predsjednicku-kandidaturu-dobrila-dedeicaPovodom kandidature Dobrila Dedeića za predsjednika Crne Gore saopštenjem se oglasio primarijus Smajo Šabotić. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/03/2018
oo-sd-jasan-plan-i-program-za-oporavak-posrnule-opstine-kolasinFormiranje izbornog štaba i otpočinjanje kampanje u Kolašinu predstavlja temu saopštenja OO SD Kolašin. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 19/03/2018
srpska-koalicija-u-cetvrtak-cemo-donijeti-odluku-ko-ce-biti-nas-predsjednicki-kandidatNajava da će na predsjedničkim izborima Srpska koalicija učestvovati i da će u četvrtak donijeti konačnu odluku o tome ko će biti njihov kandidat predstavlja temu ...
eSpona
Objavljeno: 18/03/2018
kad-vladajuca-koalicija-izgubi-2-000-glasova-a-opozicioni-dps-to-ne-iskoristi-onda-do-izrazaja-dode-floskula-podjele-a-ne-pobjedeNa lokalnim izborima održanim četvrtog februara i šestog marta, Koalicija „Da pobijedi Berane - Milo Đukanović - DPS-SD-BS“ sa osvojenih 7.988 glasova najjača je ...
eSpona
Objavljeno: 15/03/2018
srpska-koalicija-predsjednicki-izbori-su-pitanje-opstanka-i-casti-srpskog-naroda-u-crnoj-goriPoziv da na predsjedničkim izborima građani srpske nacionalnosti podrže njihovog kandidata predstavlja temu saopštenja Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 13/03/2018
kolasin-skracen-mandat-odbornicima-soJednoglasnom odlukom 24 prisutna odbornika, juče je skraćen mandat skupštinskom sastavu u Kolašinu, čime se stvaraju uslovi za održavanje prijevremenih izbora u toj ...
eSpona
Objavljeno: 08/03/2018
oo-sd-dali-smo-vazan-doprinos-odlicnom-rezultatu-koalicije-berane-pobjedujeIzraženo zadovoljstvo datim doprinosom rezultatu koalicije “Berane pobjeđuje” predstavlja temu saopštenja OO SD Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 07/03/2018
sd-formiran-izborni-stab-u-bijelom-poljuFormiranje izbornog štaba za predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju predstavlja temu saopštenja OO SD iz tog grada. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 07/03/2018
opozicija-odbranila-mandateKoalicija „Zdravo Berane“ i lista Demokratske Crne Gore uspjela je juče da odbrani mandate osvojene na lokalnim izborima održanim četvrtog februara. Koalicija „Da ...
eSpona
Objavljeno: 05/03/2018
berane-sjutra-se-ponavljaju-izbori-na-pet-birackih-mjestaPonovljanje lokalnih izbora u Beranama na pet biračkih mjesta na kojima je zbog utvrđenih nepravilnosti Državna izborna komisija (DIK) poništila rezultate održaće ...
eSpona
Objavljeno: 02/03/2018
srpska-koalicija-svestenik-zeljko-rojevic-predsjednicki-kandidatOdluka da sveštenik Željko Rojević bude predsjednički kandidat Srpske koalicije umjesto predloženog Dobrila Dedeića, predstavlja temu saopštenja te koalicije. ...
eSpona
Objavljeno: 28/02/2018
srpska-koalicija-dedeic-kandidat-za-predsjednika-crne-goreOdluka da Dobrilo Dedeić bude kandidat Srpske koalicije na predstojećim predsjedničkim izborima predstavlja temu saopštenja Predsjedništva Srpske koalicije. ...
eSpona
Objavljeno: 27/02/2018
odluka-dik-ponavljaju-se-izbori-na-pet-birackih-mjesta-u-beranamaIzbori u Beranama biće ponovljeni na pet biračkih mjesta odlučila je Državna izborna komisija (DIK), nakon razmatranja prigovora DPS-a o izbornim ...
eSpona
Objavljeno: 26/02/2018
povodom-blokade-rada-dik-a-coric-krivi-vlast-dps-ceka-puni-sastavCentar za demokratsku tranziciju (CDT) upozorio je da Skupština ne smije pasivno posmatrati blokadu rada Državne izborne komisije (DIK), nastalu usljed bolesti ...
eSpona
Objavljeno: 15/02/2018
clanice-srpske-koalicije-potpisale-sporazum-o-zajednickom-predsjednickom-kandidatuPovodom potpisivanja Sporazuma o zajedničkom kandidatu za predsjednika Crne Gore saopštenjem za javnost se oglasila Srpska koalicija. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 15/02/2018
blokiran-rad-dik-aRad Državne izborne komisije (DIK) blokiranje, pa sjednica ni juče nije održana iako su istekli rokovi za odlučivanje po prigovorima DPS-a na regularnost glasanja u ...
eSpona
Objavljeno: 14/02/2018
dik-nije-donio-odluku-o-prigovorima-dps-a-na-izbore-u-beranamaDržavna izborna komisija (DIK) juče nije donijela odluku o prigovorima Demokratske partije socijalista (DPS) na nedavno održane lokalne izbore u Beranama kojim se ...
eSpona
Objavljeno: 09/02/2018
oik-berana-vecinom-glasova-odbacila-sve-prigovore-koalicije-berane-pobjedujeOpštinska izborna komisija (OIK), na sinoć održanoj sjednici, većinom glasova odlučila je da kao neosnovane odbaci prigovore koalicije „Berane pobjeđuje – Milo ...
eSpona
Objavljeno: 06/02/2018
lokalni-izbori-u-beranama-samo-su-demokrate-ostvarile-uspjehNa lokalnim izborima održanim četvrtog februara, koalicija koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) nije uspjela da osvoji 18 mandata, koliko je ...
eSpona
Objavljeno: 05/02/2018
berane-novu-vlast-formiraju-zdravo-berane-i-demokrateKoalicija “Berane pobjeđuje - Milo Đukanović - DPS-SD-BS” nije uspjela da osvoji 18 mandata i tako preuzme rukovođenje gradom. Ta Koalicija je osvojila najveći ...
eSpona
Objavljeno: 04/02/2018
berane-danas-se-odrzavaju-lokalni-izboriDanas se održavaju lokalni izbori u Beranama. Pravo glasa na ovim izborima ima 23.681 građana, što je za 57 manje u odnosu na parlamentarne izbore održane 16. ...
eSpona
Objavljeno: 02/02/2018
bijelo-polje-smolovic-izabran-za-predsjednika-opstinePetar Smolović iz Demokratske partije socijalista (DPS) je i zvanično novi predsjednik bjelopoljske opštine, jer su ga na sjednici lokalnog parlamenta za tu ...
eSpona
Objavljeno: 29/01/2018
babaic-nismo-im-mi-krivi-sto-posrnuseOO SD-a Berane oglasio se saopštenjem za javnost. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.   Svjedoci smo višednevnih pokušaja političkog ...
eSpona
Objavljeno: 24/01/2018
jasovic-odbrojani-dani-koaliciji-nezdravo-beraneMarginalizovanje društvenog aktivizma omladine od strane vladajuće koalicije u Beranama i predstavljanje prioriteta iz te oblasti u narednom period predstavlja temu ...
eSpona
Objavljeno: 23/01/2018
podmetacinama-prikrivaju-haos-saopsteno-iz-oo-dps-beraneOpštinski odbor Demokratske partije socijalista Berane (DPS) saopštio je da je tim koji je ta partija okupila za predstojeće lokalne izbore, sastavljen od ljudi ...
eSpona
Objavljeno: 22/01/2018
zdravo-berane-se-oglasilo-o-novim-zloupotrebama-socijaleKoalicija "Zdravo Berane", objavila je novi spisak imena, kako navode, funkcionera i istaknutih članova DPS-a koji su, pored dobrih zarada koje primaju na ...
eSpona
Objavljeno: 20/01/2018
lokalni-izbori-imena-svih-kandidata-za-35-odbornickih-mjesta-u-so-beraneNa glasačkim listićima za predstojeće lokalne izbore u Beranama naći će se devet lista. Espona objavljuje imena kandidata za dobornike svih devet izbornih ...
eSpona
Objavljeno: 19/01/2018
oo-dps-berane-skandalozan-sporazum-o-opstanku-na-vlasti-po-svaku-cijenuSporazum potpisan prije godinu i po između SNP-a i DF-a predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Nakon što je ...
eSpona
Objavljeno: 17/01/2018
lokalni-izbori-obavljeno-zrijebanje-izbornih-listaNa predstojećim lokalnim izborima u Beranama, koji će se održati četvrtog februara, na čelu glasačkog listića biće “Stranka pravde i pomirenja”, dok će Koalicija ...
eSpona
Objavljeno: 17/01/2018
kapiten-fk-berane-na-listi-uraKapiten Fudbalskog kluba (FK) Berane, Stefan Kastratović, podržao je Građanski pokret URA i nalazi se na listi kandidata za odbornike za predstojeće lokalne izbore ...
eSpona
Objavljeno: 17/01/2018
zdravo-berane-trazi-da-tuzilastvo-ispita-podjelu-socijaleKoalicija Zdravo Berane poziva Specijalno tužilaštvo da se izjasni povodom, kako tvrde, zloupotreba u radu Centara za socijalni rad u Beranama i Andrijevici. U ...
eSpona
Objavljeno: 15/01/2018
oo-dps-berane-od-berana-mozemo-napraviti-grad-sa-perspektivomSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Berane je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, koji ima ...
eSpona
Objavljeno: 15/01/2018
odbornici-so-petnjica-izabrali-samira-agovica-za-predsjednika-opstineDosadašnji predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agović i u naredne četiri godine rukovodiće radom lokalne uprave u toj opštini, odlučeno je na današnjoj ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-pobrkali-ste-uloge-vasa-druzina-je-na-optuzenickim-klupamaNovo saopštenje OO DPS Berane predstavlja odgovor na optužbe iz Koalicje „Zdravo Berane“. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Od stranke kojoj ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-demagogija-prevara-i-podjele-u-beranama-ne-prolazeOsvrt na kampanju i oglašavanja Demokratske Crne Gore predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. O ...
eSpona
Objavljeno: 14/01/2018
oo-dps-berane-trula-jabuka-trla-lan-da-joj-prode-danSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Koalicija „Trula jabuka“, koja odbrojava posljednje dane na ...
eSpona
Objavljeno: 13/01/2018
oo-dps-berane-demokravate-u-gubitnickom-jatuSaopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Vođeni činjenicom da se svakakav proizvod može dobro prodati ...
eSpona
Objavljeno: 13/01/2018
koalicija-zdravo-berane-ocekuje-da-nece-biti-zloupotreba-socijalne-pomociKoalicija „Zdravo Berane“ u susret predstojećim izborima očekuje da se neće ponoviti zloupotrebe različitih vrsta, te da će JU Centar za socijalni rad opština ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
oo-sd-gradani-ce-trulu-jabuku-baciti-u-kantu-za-otpatkeOsvrt na neostvarena obećanja lokalne vlasti iz oblasti ekologije u prethodne četiri godine predtavlja temu saopštenja OO SD Berane. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
srpska-lista-razlozi-za-ucesce-u-okviru-saveza-zdravo-beraneRazlozi zbog kojih će Srpska lista na lokalnim izborima u Beranama učestvovati u okviru saveza “Zdravo Berane” predstavljaju temu saopštenja Informativne službe ...
eSpona
Objavljeno: 11/01/2018
oo-dps-berane-klevete-koalicije-sa-optuzenickih-klupaIz OO DPS reagovali su na, kako je navedeno, klevete iz redova Koalicije „Zdravo Berane“. Dostavljeno reagovanje Espona integralno prenosi. Blijeda koalicija pod ...
eSpona
Objavljeno: 10/01/2018
oo-dps-berane-nazdravlje-vam-odlazak-nezdraviPovodom za danas zakazane sjednice Skupštine opštine Berane, saopštenjem za javnost oglasio se Opštinski odbor Demokratske partije socijalista. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 09/01/2018
koalicija-berane-pobjeduje-milo-dukanovic-dps-sd-bs-predala-izbornu-listuPovodom predaje izborne liste za predstojeće lokalne izbore u Beranama, saopštenjem za javnost oglasila se Koalicija “Berane pobjeđuje - Milo Đukanović - DPS, SD, ...
eSpona
Objavljeno: 08/01/2018
petnjica-samiru-agovicu-novi-mandat-za-predsjednika-opstineDosadašnji predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agović kandidat je da tu funkciju obavlja i u narednom mandatu. Takva odluka je donesena na sjednici OO DPS ...
eSpona
Objavljeno: 05/01/2018
dps-sd-bs-necemo-se-izvinjavati-zbog-laznih-fb-profilaPovodom, kako tvrde, lažne FB stranice sa koje se pokušava nanijeti šteta njihovoj koaliciji saopštenjem za javnost oglasili su se iz Koalicije “Berane pobjeđuje - ...
eSpona

Kolumne: