zdravo beranePovodom saopštenjaOO DPS Berane reagovali su iz Koalicije “Zdravo Berane”. Dostavljeno reagovanje Espona integralno prenosi.

Nedavno saopštenje OO DPS-a je još jedno u nizu koje, po  sadržini  i  formi više sliči pismenom zadatku jednog prosječnog učenika cetvrtog  razreda osnovne škole, nego saopštenju „ozbiljnih„ političara, kako sebe nazivaju.

Okolnost da se opozicija u vidu DPS-a počela buditi iz dugogodišnjeg sna potkrijepljena je činjenicom da su se nepuna cetiri  mjeseca pred raspisivanje redovnih lokalnih  izbora sjetili da traže vanrendne izbore, što ukazuje na „stručnost i znanje“ ove družine. O njihovim malicioznim prognozama i niskoj političkoj propagandi da koalicija „Zdravo Berane“ neće moći da vrši vlast duže od godinu dana ,govori činjenica da je koalicija uspješno, časno i pošteno stigla skoro do kraja četvorogodišnjeg mandata. Beranski parlament je održavao svaku sjednicu u skladu sa zakonom a družina iz DPS-a bi mogla da malo više čita zakone i drge podzakonske akte i da nauči kako funkcioniše lokalni parlament i koji su razlozi za raspuštanje istog i raspisivanje vanrednih izbora.

Što se tiče navoda  družine iz DPS-a da budžet nije usvojen, samo ćemo ih podsjetiti na činjenicu da je 17 glasova uvijek bilo više od 16, jedino ako  matematiku nisu su  učili od duhovnog  vođe Svetozara Marovića. Budžet se  uspješno realizuje već punih 8 mjeseci, tako da sva priča oko neusvajanja budžeta pada u vodu. A kakve su namjere takozvane konstruktivne opozicije govori činjenica da nijesu glasali za usvajanje Detaljnog  urbanistickog plana- “Desna obala lima“  čime su blokirali i sabotirali realizaciju projekata značajnih za naš grad, što se u istoriji beranskog parlamenta nije nikada desilo.

Što se tiče nepotrebnog trošenja novca na putovanja, podsjetili bi „gospodu“ iz DPS-a, u slučaju da imaju amneziju, da su 2014.godine u periodu od januara do februara mjeseca u predizbornoj kampanji potrošili sav novac iz budžeta opredijeljen za potrosnju  goriva  i dnevnice  za cijelu 2014.godinu. To ukazuje da su novac građana trošli u predizborne svrhe i za svoje lične potrebe. Sadašnja putovanja su vezana upravo za očuvanje Opštine Berane od urušavanja  kao i za odbranu opljackanih  građana  u sudskim sporovima koje je nečasnim I kriminalnim  radom izazvala bivša vlast na čelu sa DPS-om.

O  nacinu   na  koji  su oni vodili računa o građanima i njihovom novcu govore  njihova  djela. Dovoljno je pomenuti da su ostavli dug Opštini od preko 16.000.000 €, sa tendencijom daljeg rasta po osnovu sudskih sporova koji se tiču nezakononitih radnji. Samo ćemo pomenuti sledeće: Da porezi i doprinosi zaposlenima u Opštini i Javnim preduzećima nijesu isplaćivani punih 8 godina, da su zarade bile u zaostatku preko 6 mjeseci, da su dugovi predizbornog ludila u  vidu nasipanja lokalnih puteva iznosili preko pola miliona evra, bez  ijedne valjane zakonske procedure, da je Opština po tužbama bivših funkcionera za navodno neiskorišćene godisnje  odmore isplatila desetine hiljada evra,  preko 600.000€ za nezakonito otpuštanje radnika u periodu  2011.- 2012. godine, a sve posledice nezakonitih radnji bivših nosioca vlasti snose građani Berana.Podsjeticemo dusebriznike iz DPS-a na sumnjive cesije putem kojih su ostetili Opstinu za vise stotina hiljada evra,zatim na prenos  opstinske imovine bez zakonske procedure na treca lica,za kriminalne radnje pribavljanja protivpravne koristi za sebe ili druga lica,prodaju opstinske imovine bez saglasnosti  Skupstine,nezakoniti  transferi novca iz  budzeta I  niz  drugih  radnji za koje postoje dokazi da se  radilo o krivicnim djelima.

 Ne treba zaboraviti, a ujedno i pitati „gospodu“ iz DPS-a gdje je novac u iznosu od 200.000 € koji je Vlada CG  opredijelila za izgradnju stanova  penzionerima? Taj novac je netragom nestao sa opstinskog  racuna a penzionerima obećani stanovi nikada nijesu počeli da  grade. Opština Berane će sve uraditi da se penzionerima taj gubitak nadoknadi i ispravi nepravda koja im je naneta. Ovaj slučaj će svoj epilog dobiti pred sudom. Pomenućemo i stanove dodijeljene „kadrovima“ na nezakonit način, koji su građane koštali preko 1.500.000€. I ovaj slučaj će takođe dobiti epilog pred sudom.

Za razliku od njih koalicija „Zdravo Berane“ novcem građana upravlja časno i pošteno i taj novac kroz razne projekte vraća svojim građanima. Dovoljno je samo pomenuti da već četvrtu godinu za redom dijelimo besplatne udžbenike svim osnovcima od 1 do 9 razreda i time pomažemo kućni bužet njihovih roditelja u ovim  kriznim vremenimi. Da ulažemo u obrazovanje naše omladine govori i podatak da svake godine stipendiramo najbolje studente, a stipendije isplaćujemo redovno za razliku od prethodne vlasti kojima su stipendije služile za predizbornu kampanju , a od isplate stipendija nije bilo ništa.

Predstavnici Beranaskog DPS-a su još prije 3 godine znali da postoji plan da se Visoka medicinska škola izmjesti iz Berana. Svih tih godina su ćutali i nijesu reagovali tim povodom, i da nije bilo oštre reakcije Opštine Berane kao i velikog  angazovanja  oko rjesavanja  ovog problema, naš grad bi ostao i bez ove obrazovne institucije. Toliko o njihovom zalaganju i brizi za opstanak  obrazovanja  u Beranama.

Što se tiče priče o zapošljavanju, mišljenja smo da je DPS najmanje kompetentan da uopšte započinje diskusiju na tu temu. Naime, njihovo političko I  nepotisticko zapošljavanje,  je svima dobro poznato ne samo u  Beranama već u cjeloj Crnoj Gori i regionu. Stručnjaci iz DPS-a su zapošljavali nezakonito, isključivo pred izbore, bilo parlamentarne ili lokalne kada je zakonom  zabranjeno zapošljavanje prije i poslije izbora,  zapošljavali su na određeno vrijeme u trajanju od 2-3 mjeseca, a posle izbora uz sporazumni prekid radnog odnosa su isplaćivane ogromne otpremnine. Samo tim povodom je Opština Berane isplatila preko 2.500.000 €. Koliki su stručnjaci govori i to da su, da bi našoj vlasti nanijeli štetu  pozvali Upravnu inspekciju da izvrsi proveru zakonitosti  zaposljavanja , koja jeposle izvrsenog uvida u dokumentacijui konstatovala   nezakonito zaposljavanje samo za vrijeme dok je  vlast  vrsila Dmokratska partija socijalista. Vlast koalicije „Zdravo Berane“, zapošljavanje vrši isključivo na osnovu zakona i uz odobrenje Ministarstva finansija za otvaranje novih radnih mjesta. Ako su gospoda iz DPS-a koji su zaposlili svu moguću užu i širu familiju uglavnom u dzavnim institucijama  koje  su  hermeticki  zatvorene  za  sve   one  koji nisu  pripadnici DPSa, mislili da  ljudi koji ne pripadaju toj političkoj grupaciji nemaju pravo na rad, a time ni na život, grdno su se prevarili.

Da  je  njihovo  pravno  I  opste znanje  na niskom nivou  možda najbolje govori podatak da isti žele da uvedu stečaj u Opštinu Berane, ne znajući da se stečaj može prema Zakonu o privrednim društvima sprovesti samo nad privrednim subjektima a ne i na organima lokalne uprave. Dakle nije sramota što  nijeste znali nego to nas nijeste pitali. Ocigledno  da  vas dousnici  nijesu  dobro informisali  I  lose su  prenijeli  informaciju sa sastanka predsjednika Opstine Berane I  direktora pojedinih opstinskih preduzeca sa direktorom Poreske uprave Miomirom Mugosom.Na tom sastanku je upravo Opstina Berane pohvaljena da redovno izmiruje poreske obaveze I doprinose za sve zaposlene u lokalnoj administraciji.

Sledeća tema koju je „obrađivana“ u  ovom nižerazrednom saopštenju su projekti i programi koje nam je navodno ostavila prethodna vlast.” Gospodo,“ da bi neki projekat mogao da se realizuje potrebno je bilo da prvo usvojite krovni dokument i osnovu svake gradnje tj. Prostorno urbanistički plan, kojeg nijeste imali. Gradili ste bespravno i bez ikakvog plana, omogućavajući beranskim tajkunima zgrtanje ogromnih svota novca, a pritom ih čašćavali nenaplaćivanjem naknade za komunalno opremanje  i naknade za izdavanje gradjevinskih dozvola , nanoseći milionsku štetu građanima Berana.

Od kako je došla na vlast. koalicija „ Zdravo Berane“ je krenula od osnova tj. Usvojila Prostorno urbanistički plan, a potom i realizovala veći broj Detaljnih urbanističkih planova, čime je stvorena mogućnost za nesmetano izdavanje građevinskih dozvola svim zainteresovanim građanima, kao i potencijalnim investitorima, pri čemu nam je osnovna težnja bila privlačenje što većeg broja investicija i  otvaranje novih radnih mjesta, kako bi život naših građana učinili što kvalitetnijim,a ujedno i sanirali  posledice pogubne politike prethodne vlasti.

 Uz podršku Opštine Berane je stavljen u funkciju „Rudnik mrkog uglja“ u kojem je upošljeno preko 120 radnika. Takođe je za vrijeme našeg mandata imeđu ostalog: izgrađena „Teramska“ ulica, pri kraju su radovi na rekonstrukciji ul „Đeda Vojvodića“, nasuti, probijeni i rekonstruisani  su putevi u skoro svim mjesnim zajednicama, sprovedena je rasvjeta u mnogim prigradskim naseljima i selima u okolini Berana, rekonstruisan je fudbalski stadion, pri kraju su radovi na izgradnji sportske hale čiji ste završetak  izgradnje obećali još 2006.godine, završena izgradnja regionalnog „Biznis centra“ od kojeg ste imali samo  projektnu dokumentaciju, uz pomoć Opštine započeta je izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda koju sprovodi Direkcija javnih radova  iako vi trujete građane Berana neistinom da je Opština odgovorna za raskopane ulice,a koji će biti završen u ugovorenom roku., Opština je pomogla i rekonstrkciju urušenog hotela „Berane“, o čijem značaju za grad je suvišno pričati.......

Na kraju da rezimiramo.“ Gospodo“ iz DPS-a, da bi mogli da kritikujete nas, prvo objasnite na koji način ste uspjeli da za vrijeme vaše vlasti dovedete Berane na ivicu propasti, da prezadužite građane, objasnite kako su nestale njihove pare, kako ste raskrčmili i kome ste poklanjali opštinsku zemlju,kako ste sebi pribavil i toliku imovinu, kako ste koristili državne resurse u predizborne svrhe, kako ste zapošljavali i kako ste pošteni Beranski narod doveli do ivice egzistencije. Dužni ste da odgovarate pred građanima za sve nezakonite  radnje koje ste godinama sprovodili i unistili sve sto se unistiti moglo Sa  spiskom i  opisom vasih  nedjela  cemo uvijek upoznavati  nase  gradjane i  sluzicete kao primjer najnecasnije i najkriminalnije vlasti  u istoriji Berana.

Koalicija „Zdravo Berane“ je u svom mandatu pokazala kako se radi pošteno i odgovorno i za dobrobit svojih građana. Tako ćemo raditi i u sledećem mandatu,kojeg cemo to je vec izvjesno dobiti. I  da  vam  bude jasno,  izbora se ne plašimo  bli oni redovni ili vanredni. Jedno znamo: Beranama DPS vise nikada nece vladati, zaključuje se u saopštenju Koalicije “Zdravo Berane” koje je potpisala Vida Ivanović.

S. R.

eSpona OTV EU

Politika

Objavljeno: 17/08/2018
oo-sd-plav-mi-smo-sadasnjost-i-buducnost-a-zogoviceva-ideologija-daleka-proslostPovodom medijskih prepucavanja sa Demokratskim frontom saopštenjem za javnost oglasio se OO SD Plav. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Da je ...
eSpona
Objavljeno: 16/08/2018
rozaje-dps-ceka-poziv-bs-za-razgovoreOdbornici Demokratske partije socijalista (DPS) u Rožajama dali su podršku izboru predsjednika Opštine i SO u toj opštini, koji su iz redova Bošnjačke stranke (BS) ...
eSpona
Objavljeno: 09/08/2018
oo-sd-bajraktarevic-predsjednik-stijovic-i-canovic-potpredsjednici-opstine-plavPovodom izbora predsjednika i potpredsjednika Opštine Plav saopštenjem za javnost se oglasio Medijski tim Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/07/2018
sastanak-markovic-i-scekic-saglasni-da-treba-zajednicki-raditi-na-valorizaciji-resursa-beranaPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić saglasili su se juče da Vlada i Opština vide prostor za ...
eSpona
Objavljeno: 12/07/2018
zavrsena-druga-sjednica-so-beraneOdbornici lokalnog parlamenta usvojili su sinoć sve predloge odluka izvršne vlasti, dok Informacija o radu Centra bezbjednosti Berane za 2017. godinu i Izvještaj o ...
eSpona
Objavljeno: 10/07/2018
zakazana-druga-redovna-sjednica-so-beraneDruga redovna sjednica Skupštine opštine Berane zakazana je za srijedu, 11. jul, a na Dnevnom redu je, sa predloženom Dopunom, 17 tačaka. Predviđenim dnevnim ...
eSpona
Objavljeno: 11/06/2018
tihomir-bogavac-novi-predsjednik-oo-snp-u-beranamaTihomir Bogavac izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Berana na prvoj konstitutivnoj sjednici novog odbora. Kako ...
eSpona
Objavljeno: 08/06/2018
oo-sd-najjaca-smo-partija-u-plavuOsvrt na ostvareni rezultat na lokalnim izborima u Plavu predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 08/06/2018
zavrsena-prva-redovna-sjednica-so-beraneUsvojeni Izvještaj o radu predsjednika Opštine i Predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za bespravne objekte, obilježili su drugi dan rada ...
eSpona
Objavljeno: 07/06/2018
lokalna-uprava-nezadovoljna-odnosom-vlade-prema-beranamaNezadovoljstvo saradnjom Vlade Crne Gore sa lokalnom upravom predstavlja temu saopštenja  Opštine Berane. Dostavljeno saopštenje PR službe Predsjednika opštine ...
eSpona
Objavljeno: 05/06/2018
oo-sd-kolasin-osvojili-70-vise-glasova-u-odnosu-na-2016-godinuOstvareni rezultat na lokalnim izborima u Kolašinu i povećanje broja glasova u odnosu na parlamentarne izbore predstavlja temu saopštenja OO Socijaldemokrata (SD) ...
eSpona
Objavljeno: 05/06/2018
nastavak-prve-redovne-sjednice-so-berane-zakazan-za-cetvrtakPrva redovna sjednica lokalnog parlamenta nastaviće se u četvrtak, sedmog juna. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine Berane, nastavak je zakazan za ...
eSpona
Objavljeno: 04/06/2018
sd-u-rozajama-osvojili-67-posto-vise-glasova-u-odnosu-na-parlamentarne-izboreOsvrt na osvojeni broj glasova na lokalnim izborima u Rožajama i poređenje sa brojem dobijenim prije dvije godine, na parlamentarnim, predstavlja temu saopštenja ...
eSpona
Objavljeno: 01/06/2018
petnjica-danas-dobija-ulicu-21-majOdbornici lokalnog parlamenta u Petnjici danas će, pored ostalih tačaka dnevnog reda, razmatrati predloge odluka o dodjeli imena ulica i trgova u tom opštini, među ...
eSpona
Objavljeno: 31/05/2018
kasno-marko-na-sjednicu-stizeNakon šest sati rada odbornici Skupštine opštine Berane usvojili su osam tačaka dnevnog reda. Sjednica je oko 16 časova prekinuta, a o terminu njenog nastavka ...
eSpona
Objavljeno: 30/05/2018
sjutra-se-odrzava-prva-redovna-sjednica-so-beranePrva redovna sjednica SO Berane održaće se u četvrtak, 31. maja, a odbornici će raspravljati o 21 tački dnevnog reda. Kako je predviđeno, odbornici će, pored ...
eSpona
Objavljeno: 28/05/2018
na-krilima-predsjednickih-dps-trijumfovao-i-na-lokalnim-izborimaDemokratska partija socijalista i koalicije koju je predvodila na juče održanim lokalnim izborima, dominirala je i u većini njih ostvarila ubjeljive ...
eSpona
Objavljeno: 24/05/2018
dedeic-vrijeme-je-da-se-srbi-pitajuUpozorenje građanima Podgorice da ne dozvole da budu prevareni pričama o rasipanju glasova predstavlja temu saopštenja Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 23/05/2018
oo-sd-plav-bicemo-najaca-partija-u-plavuPredstavljanje izborne liste u Plavu i poruke sa završne Konvencije u tom gradu predstavljaju temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 19/05/2018
kad-ni-najveci-broj-osvojenih-glasova-dps-predsjednickog-kandidata-nije-dovoljan-za-pobjedu-u-beranamaInauguracija novog predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, obaviće se sjutra, na Cetinju. Biće to drugi put da Đukanović započinje predsjednički mandat, nakon što ...
eSpona
Objavljeno: 18/05/2018
oo-sd-plav-za-cetiri-godine-otvoricemo-novih-100-radnih-mjestaObećanje da će u naredne četiri godine otvoriti novih 100 radnih mjesta predstavlja temu saopštenja OO Socijaldemokrata Plav. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 17/05/2018
oo-sd-kolasin-lokalna-vlast-okrenula-leda-gradanimaPlan budućeg rješavanja problema u Kolašinu predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. U ...
eSpona
Objavljeno: 15/05/2018
sest-odbornika-dps-a-podnijelo-ostavkeŠest odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) podnijelo je ostavke na te funkcije. O tome je obaviještena Služba lokalnog parlamenta, saznaje ...
eSpona
Objavljeno: 14/05/2018
oo-sd-sport-je-vazan-segment-razvoja-rozajaInsistiranje na kvalitetnijem posvećivanju razvoju sporta u Rožajama predstavlja temu saopštenja OO SD tog grada. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 13/05/2018
zizic-ustavni-sud-izvrsio-pravno-nasilje-nad-srpskom-koalicijomPovodom odbijanja žalbe na odluku Državne izborne komisije od strane Ustavnog suda Crne Gore saopštenjem se oglasila Srpska koalicija. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 11/05/2018
dedeic-hajkom-na-srpsku-koaliciju-df-dps-i-demokrate-zatiru-srpsko-ime-u-crnoj-goriOčekivanja od konačne odluke Ustavnog suda povodom poništavanja izborne liste Srpske koalicije u Kolašinu predstavljaju temu saopštenja Srpske liste. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 11/05/2018
bajraktarevic-socijaldemokrate-ce-rijesiti-problem-vodosnabdijevanja-u-plavuPrioritetno rješavanje problema vodosnabdijevanja građana Plava predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 10/05/2018
srpska-koalicija-ako-nam-poniste-listu-u-kolasinu-neka-poniste-i-u-podgorici-i-bijelom-polju-ali-i-sve-liste-df-aPovodom Rješenja Državne izborne komisije o pomištenju izborne liste u Kolašinu i podnešene žalbe Ustavnom sudu saopštenjem se oglasila Srpska koalicija. ...
eSpona
Objavljeno: 04/05/2018
mehmedovic-otvoricemo-nova-radna-mjesta-i-zaustaviti-iseljavanje-mladih-iz-plavaOtvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje iseljavanja mladih sa područja plavske opštine predstavlja temu saopštenja OO SD te opštine. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 28/04/2018
oo-socijaldemokrata-plav-prvi-predao-izbornu-listu-za-lokalne-izborePovodom predaje liste kandidata za predstojeće lokalne izbore u Plavu saopštenjem se oglasio OO Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 27/04/2018
fejzic-poboljsati-status-mladih-u-rozajama-i-podstaci-ih-na-aktivizamNezadovoljstvo položajem mladih u Rožajama predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata Crne Gore. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 25/04/2018
usvojene-odluke-o-zaradama-lokalnih-funkcionera-sluzbenika-i-namjestenika-opstine-beraneJednoglasnim odlukama odbornika lokalnog parlamenta usvojeni su predlozi Odluke o zaradama lokalnih funkcionera i Odluke o zaradama lokalnih službenika i ...
eSpona
Objavljeno: 25/04/2018
budzet-opstine-berane-usvojen-u-visini-vecoj-od-11-miliona-euraOdbornici Skupštine opštine usvojili su Predlog Odluke Budžeta Opštine Berane za 2018. godinu sa amandmanom u visini od 11.341.191 eura. Za taj predlog glasalo je ...
eSpona
Objavljeno: 25/04/2018
oo-sd-plav-omer-mehmedovic-nosilac-izborne-listePovodom održane sjednice OO na kojoj je verifikovana izborna lista i izabran njen nosilac saopštenjem se oglasio OO Socijaldemokrata Plav. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 25/04/2018
po-hitnom-postupku-danas-se-odrzava-nova-sjednica-so-beranePredsjednik SO Berane Novica Obradović za danas je po hitnom postupku zakazao novu sjednicu lokalnog parlamenta. Za današnju sjednicu predložene su tri tačke ...
eSpona
Objavljeno: 24/04/2018
oo-sd-pluzine-miodrag-bakrac-nosilac-liste-socijaldemokrataPredaja izborne liste za lokalne izbore u Plužinama predstavlja temu saopštenja Socijaldemokrata Crne Gore. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 23/04/2018
so-berane-dragoslav-scekic-dobio-novi-mandat-na-mjestu-predsjednika-opstineGlasovima osamnaest odbornika Koalicije „Zdravo Berane“ i Demokratske Crne Gore predsjednik Opštine Berane i u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dragoslav ...
eSpona
Objavljeno: 20/04/2018
zakazana-sjednica-so-berane-po-hitnom-postupku-2Za ponedjeljak, 23. april, zakazana je sjednica SO Berane po hitnom postupku. Na dnevnom redu sjednice su četiri tačke, među kojima se ističu „Izbor predsjednika ...
eSpona
Objavljeno: 17/04/2018
dedeic-u-hajku-protiv-mene-i-srpske-koalicije-ukljucili-su-se-lazni-srbiPovodom ostvarenog rezultata na predsjedničkim izborima saopštenjem za javnost oglasio se Dobrilo Dedeić - kandidat Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 16/04/2018
predsjednicki-izbori-milo-dukanovic-novi-predsjednik-crne-goreNovi predsjednik Crne Gore je Milo Đukanović - predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS). On je u juče održanom prvom krugu izbora, prema preliminarnim ...
eSpona
Objavljeno: 15/04/2018
danas-se-odrzavaju-predsjednicki-izboriDanas se održavaju predsjednički izbori, treći od kako je Crna Gora obnovila nezavisnost. Pravo glasa na ovimizborima ima 532.599 građana, koji će moći da glasaju ...
eSpona
Objavljeno: 12/04/2018
novica-obradovic-novi-predsjednik-so-beraneČetrnaest odbornika koalicije Zdravo Berane i njihove četiri kolege iz Demokratske Crne Gore izabali su danas novog predsjednika Skupštine opštine Berane, Novicu ...
eSpona
Objavljeno: 11/04/2018
sjutra-se-odrzava-konstitutivna-sjednica-so-berane-pocinje-sjeca-knezevaKonstitutivna sjednica SO Berane zakazana je za sjutra, u četvrtak, 12. aprila, sa početkom u 12 časova. Za dnevni red sjednice predviđene su dvije tačke: ...
eSpona
Objavljeno: 05/04/2018
feniks-nadgleda-izbore-u-beranamaPovodom dobijenog ovlašćenja za službeno praćenje izbora za predsjednika Crne Gore na području Berana saopštenjem za javnost se oglasila NVO Ženska organizacija ...
eSpona
Objavljeno: 04/04/2018
dedeic-zasto-sam-protiv-koncepta-vojne-neutralnostiPoruka da Crna Gora treba da zamijeni članstvo u NATO sa ruskim bezbjedonosnim kišobranom predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića- predsjedničkog kandidata ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2018
dedeic-povlacenje-ambasadora-iz-pristine-prvi-potez-buduceg-predsjednika-crne-goreDa budući predsjednik treba da povuče ambasadora Crne Gore iz Prištine predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića - predsjedničkog kandidata Srpske koalicije. ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2018
dedeic-sa-rusijom-do-pobjedeSaopštenjem za javnost oglasio se Dobrilo Dedeić - predsjednički kandidat Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Glavni ...
eSpona
Objavljeno: 27/03/2018
dedeic-crnoj-gori-evrofanaticna-politika-ne-moze-donijeti-nista-dobroIzjava da se tokom kampanje neće baviti evropskim integracijama, već nacionalnim, predstavlja temu saopštenja Dobrila Dedeića - predsjedničkog kandidata Srpske ...
eSpona
Objavljeno: 25/03/2018
smajo-sabotic-podrzao-predsjednicku-kandidaturu-dobrila-dedeicaPovodom kandidature Dobrila Dedeića za predsjednika Crne Gore saopštenjem se oglasio primarijus Smajo Šabotić. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/03/2018
oo-sd-jasan-plan-i-program-za-oporavak-posrnule-opstine-kolasinFormiranje izbornog štaba i otpočinjanje kampanje u Kolašinu predstavlja temu saopštenja OO SD Kolašin. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne: