Zgrada opstine BeraneGlasovima osamnaest odbornika Koalicije „Zdravo Berane“ i Demokratske Crne Gore predsjednik Opštine Berane i u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dragoslav Šćekić. Šćekiću je to drugi mandat na mjestu prvog čovjeka beranske lokalne uprave, jer je tu dužnost vršio i u periodu 2014-2018. godine. Šesnaest prisutnih odbornika Koalicije „Berane pobjeđuje - Milo Đukanović-DPS- SD- BS“ glasalo je protiv, a jedan odbornik je bio odsutan.

To je i najznačajnija Odluka lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj po hitnom postupku, a istim brojem glasova usvojena je i tačka: „Predlog Odluke o potvrđivanju Odluke predsjednika Opštine o privremenom finansiranju budžetskih korisnika opštine Berane za 01.01.- 31.03.2018. godine“, dok je tačka „Imenovanje predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja“ podržana od strane svih prisutnih odbornika.

Raspravljajući o Predlogu odluke o privremenom finansiranju za period 1.januar - 31.mart 2018. godine, odbornice DPS-a: Spomenka Đalović i Lidija Kljajić su podsjetile da nijesu usvojeni rebalans budžeta za 2016. godinu i Budžet za 2017-tu, pitajući se kolika je dvanaestina Budžeta opštine koju je lokalna uprava mogla da troši u pomenutom periodu. One su podsjetile da je predsjednik Opštine imao zakonsko prevo da donese pomenutu Odluku, što je i uradio na decembraskom zasijedanju, ali je ona morala da bude potvrđena na prvom narednom zasijedanju, odnosno 10. januara. Iz tog razloga, kako su isticale, današnja rasprava je zakašnjela i nema svrhe.

Obrazlažući da je iskorištena zakonska mogućnost, Šćekić je odgovorio da, ako neko misli da nešto nije dobro odrađeno, može da se obrati sudu. On je istakao da, upravo što je poštovana propisana dvanaestina, plate su, kako je kazao, malo zakasnile, ali da se novac nalazi na žiro računu i da će biti isplaćene odmah nakon usvajanja Budžeta.

Predlog SNP-a da Šćekić ponovo dobije mandat predsjednika Opštine, koji je obrazložio Petar Labudović - šef Kluba odbornika te partije, otvorio je raspravu sa Draškom Došljakom - šefom Kluba odbornika DPS-a, u koju se uključio i Radojica Živković - predsjednik OO NOVA.

Dok je Labudović istakao, kako je kazao, rezultate koji su Šćekića ponovo preporučili za predsjednika Opštine, Došljak je kazao da iz razloga što lokalna vlast ni u prethodnom periodu nije funkcionisala, a na čijem čelu je bio Šćekić, odbornici Koalicije „Berane pobjeđuje“ će glasati protiv.

I on je podsjetio da u prethodnom periodu nijesu usvajani izvještaji o radu predsjednika Opštine, javnih ustanova i preduzeća čiji je ona osnivač, rebalans Budžeta za 2016-tu i Budžet za 2017-tu godinu, kao ni javni radovi, a da je rad lokalne uprave obilježilo VD stanje kadrova na sekretarskim i direktorskim mjestima.

Došljak je naglasio da je Koalicija „Zdravo Berane“ 2014. godine zatekla dug od 10,8 miliona eura, a da danas on iznosi, kako sami saopštavaju, 20 miliona eura. Naglasio je da je za prethodne četiri godine, Berane izgubilo oko 200 privrednih subjekata, da je u njima radilo 700 zaposlenih, a da je, prema zvaničnim podacima, za vrijeme vlasti Koalicije „Zdravo Berane“ enormno povećana nezaposlenost građana. Dodajući i da je lokalna uprava u prethodnom periodu zakidala zaposlene na plate, Došljak je kazao da su, pored ostalih, sve to razlozi zbog kojih odbornici Koalicije „Berane pobjeđuje“ neće podržati Šćekićev izbor.

Ističući da će Nova srpska demokratija i Demokratski front podržati Šćekićev izbor, Radojica Živković je kazao da svi razlozi koje je u predlogu za predsjednika Opštine pomenuo Petar Labudović stoje, ali je, kako je naveo, neophodno podsjetiti na onaj da, kako je istakao, Šćekićevog imena nema ni u jednoj korupcionaškoj aferi. On je naveo, da to, za njega, predstavlja najveći razlog da se podrži Predlog da Šćekić dobije novi mandat na mjestu predsjednika Opštine.

Nakon izvršenog izbora i pročitane svečane obaveze, Dragoslav Šćekić se obratio odbornicima.

Na današnjoj sjednici je, sa 18 glasova za, podržan Predlog da Goran Kiković - potpredsjednik OO Nova, na volonterskoj osnovi obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine, a što je Espona i najavila prije desetak dana.

Treba reći i da je Skupština konstatovala formiranje pet klubova odbornika: SNP-a, DF-a, Demokrata, DPS-a i Klub odbornika SD-BS.

S. R.

 

Obraćanje Dragoslava Šćekića

Uvaženi odbornici, poštovani prijatelji, dragi građani!

Čast mi je i zadovoljstvo da vas najiskrenije pozdravim sa ovoga mjesta. Istovremeno, privilegija koju vam donosi mjesto Predsjednika Opštine, ujedno predstavlja i odgovornost i obavezu da svi skupa damo svoj maksimum kako bi naš grad iskoristio sve svoje potencijale i zauzeo ono mjesto na mapi naše države koje mu sigurno i pripada.

Dragoslav Scekic 1Svakako da koristim ovaj momenat da uputim riječi zahvalnosti odbornicima koji su mi ukazali povjerenje i samim tim potvrdili ono što su naši sugradjani pokazali na izborima u februaru, a zatim i u martu. Iskreno pozdravljam i odbornike koji su danas imali drugačije mišljenje, uz moj lični stav i želju da različitost političkog mišljenja predstavlja podstrek i dodatni kvalitet prilikom donošenja krupnih, bitnih odluka za razvoj našeg grada. Želim samo da vas još jednom podsjetim da su stvoreni sve pretpostavke za realizaciju krupnih, infrastrukturnih projekata i da u tom pravcu očekujem punu podršku svih subjekata.

Ono što želim ovom prilikom da potenciram jeste činjenica da nam gradjanin i njegov život moraju biti na prvom mjestu, i da u tom pravcu svi do jednoga moramo biti svjesni svoje uloge bez obzira na političku pripadnost. Upravo zbog toga vas i pozivam, da u interesu Beranaca i Beranki prevazidjemo podjele i da nam razgovor i saradnja budu ideja vodilja u izgradnji boljih, ljepših i zdravijih Berana.

Odgovorno tvrdim da ću biti Predsjednik svih građana Berana, bez obzira na političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.  U tom pravcu, ravnomjeran razvoj našeg grada predstavlja prioritet i na tome ću od prvog dana svog mandata predano raditi. Želim i danas da istaknem da sve ono što smo kao koalicija „Zdravo Berane“ ponudili u predizbornoj priči neće biti samo prazno slovo na papiru. Siguran sam da ćemo sa našim partnerima iz Demokratske Crne Gore svaku stavku iz predizbornih programa pretočiti u djelo i nastaviti sve započete i spremne projekte. Uostalom, o svemu ovome konačnu riječ, kao i do sada, daju isključivo građani. Njihov sud je jedino mjerodavan i oni su ti koji vam daju ili oduzimaju povjerenje. Siguran sam da ih ni sada nećemo iznevjeriti, i da ćemo skupa sa njima, i sa svima koji iskažu dobre i poštene namjere graditi modernije i ekonomski jače Berane.

U ovom dijelu moram pomenuti i saradnju sa Vladom Crne Gore, uz moje iskreno očekivanje da ta saradnja bude na mnogo intenzivnijem i značajnijem nivou, uz eliminisanje bilo koje vrste opstrukcije.

Poštovani odbornici, vrata mog kabineta širom su vam otvorena. Otvorena za sve vas, koji želite razgovor i saradnju, za sve vas koji želite skupa da radimo za dobrobit ovoga grada i naše države. Nemamo prava na grešku i na uzaludno trošenje vremena.

I na kraju vas pozivam da, u skladu sa dobijenim povjerenjem na izborima, u skladu sa funkcijom koju obavljamo, sa maksimalnom dozom odgovornosti učestvujemo u radu i ovog parlamenta kao i u aktivnostima lokalne uprave. Vjerujte mi da je svaka funkcija, od odborničke pa do predsjedničke, mala i minorna u odnosu na prioritet koji sebi danas postavljamo, a to je stvaranje uslova za ekonomski i svaki drugi razvoj naših Berana. Ovo posebno potenciram iz razloga što smo u prethodnom periodu imali jedan period, rekao bih, političkog mučenja zbog, moram reći nesavjesnog obavljanja odborničke funkcije i zloupotrebe političke liste i mjesta na njoj. U ovom mandatu ne smijemo da dozvolimo nešto slično. Nemamo pravo da sputavamo rad izvršne vlasti u pravcu realizacije najznačajnijih projekata. Posebna je odgovornost na funkcionerima, izabranim ili predloženim od strane izvršne ili zakonodavne  vlasti. Oni moraju biti svjesni i funkcije i trenutka svog političkog, ali i ličnog i profesionalnog djelovanja. Bilo koji propust, neizvršavanje svojih obaveza povlači za sobom i odgovornost bez obzira na pripadnost određenoj političkoj partiji ili subjektu.

Uvaženi  odbornici, želim da podijelim sa vama i moje uvjerenje da su vremena ličnih, uskopartijskih interesa iza nas i da smo uveliko svjesni teškog ekonomskog ambijenta koji nas okružuje. On nas dodatno obavezuje da ostavimo po strani neki trenutačni politički momenat ili segment, i da u svakom trenutku svjesno i savjesno predamo sebe za naš grad. Život naših Beranki i Beranaca mora biti prioritet i svrha našeg političkog djelovanja, kako vlasti, tako i opozicije. I upravo ta prolaznost naših političkih funkcija ne daje nam pravo da se ponašamo neodgovorno. Siguran sam da ste i vi kao odbornici, i ja kao Predsjednik svjesni toga.

U tom pravcu, u pravcu iskrenog poziva i moje želje da nam opšte dobro bude iznad pojedinačnog, iskreno vam se još jednom zahvaljujem, pozdravljam vas i želim ličnu i porodičnu sreću.

 

eSpona OTV EU

Politika

Objavljeno: 28/12/2018
cevapcici-podigli-tenzije-na-cetvrtoj-redovnoj-sjednici-so-beraneGlasovima odbornika vladajuće koalicije usvojeni su rebalans Budžeta opštine Berane za 2018. godinu u visini 9.162,747 eura, Predlog Budžeta opštine za 2019-tu u ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2018
pljevlja-odrzan-protest-ekoloskih-organizacijaEkološke organizacije Breznica i Ozon priredile su performans ispred zgrade Opštine Pljevlja, kako bi ukazale na lošu ekološku situaciju u tom gradu. Performansom ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2018
so-berane-sjutra-o-rebalansu-budzeta-za-2018-godinu-i-budzetu-za-2019Četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Berane održaće se u četvrtak, 27. decembra. Na dnevnom redu Sjednice, sa dopunama dnevnog reda, naći će se 13 ...
eSpona
Objavljeno: 16/12/2018
dejan-savicevic-i-momir-durdevac-postaju-pocasni-gradani-beranaPredsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i Momir Đurđevac - generalni sekretar Saveza, biće novi počasni građani Berana. Predlog Odluke o njihovom ...
eSpona
Objavljeno: 13/12/2018
odrzan-protest-df-a-u-beranamaOkupljanjem ispred prostorija OO Nove srpske demokratije (NOVA) i šetnjom glavnom beranskom ulicom, funkcioneri, članovi i simpatizeri te partije i Pokreta za ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2018
ustavni-sud-medojevic-neustanvo-u-zatvoru-df-u-17-casova-organizuje-protest-u-beranama„Odredba Zakonika o krivičnom postupku na osnovu koje je Viši sud odredio zatvor poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, proglašena ...
eSpona
Objavljeno: 10/12/2018
zivkovic-demokratski-front-ce-organizovati-proteste-i-u-beranamaUkoliko Ustavni sud Crne Gore do srijede, 12. decembra, ne usvoje žalbe advokata poslanika Nebojše Medojevića - predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i Milana ...
eSpona
Objavljeno: 10/12/2018
crnogorska-partija-u-srbiji-podrzala-rezoluciju-skupstine-crne-gorePovodom odluke Skupštine Crne Gore o usvajanju Rezolucije o poništenju odluka Podgoričke skupštine saopštenjem se oglasila Crnogorska partija iz Srbije. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 02/12/2018
jasna-knezevic-sekretar-izvrsnog-odbora-formiran-politicki-savjet-io-oo-snp-beraneNa sjednici Izvršnog odbora opštinskog odbora (IO OO) SNP Berane, Jasna Knežević je izabrana za sekretarku IO OO. Kako je objavio Portal Analitika, osim izbora ...
eSpona
Objavljeno: 27/11/2018
sd-izabran-predsjednik-omladine-socijaldemokrata-bijelo-poljePovodom izbora predsjednika Omladine Socijaldemokrata Bijelo Polje saopštenjem za javnost oglasio se Medijski tim SD-a. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 26/11/2018
dps-upitao-snp-sto-se-braniste-kad-se-ne-odbranisteRazmjena argumenata oko održane Treće redovne sjednice SO Berane predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 23/11/2018
oo-sd-da-bi-postovali-zakon-glasali-smo-da-se-tacka-o-osnivanju-rtv-berane-skine-sa-dnevnog-reda-sjednicePovodom glasanja da se sa dnevnog reda sjednice SO Berane ukloni tačka o osnivanju Lokalnog javnog emitera Radio televizija Berane saopštenjem se oglasio OO SD ...
eSpona
Objavljeno: 19/11/2018
oo-dps-berane-sjednica-so-pokazala-nesposobnost-i-podijeljenost-lokalne-vlastiNedavno održana Treća sjednica Skupštine opštine Berane tema je saopštenja Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berane koje Espona prenosi u ...
eSpona
Objavljeno: 19/11/2018
rozaje-i-dps-za-koaliciju-sa-bsNakon što je Opštinski odbor Bošnjačke stranke Rožaje, na preporuku Glavnog odbora, prošle sedmice podržao ideju da uđe u pregovore za formiranje koalicije na ...
eSpona
Objavljeno: 16/11/2018
so-berane-izbor-potpredsjednika-opstine-iz-trece-smjeneIzborom Marka Lalevića za potpredsjednika Opštine, sinoć, u 23 časa i 30 minuta, završena je Treća redovna sjednica Skupštine opštine Berane. Osim izbora novog ...
eSpona
Objavljeno: 15/11/2018
osnivanje-rtv-berane-podijelio-vladajucu-koalicijuZa manje od dva sata nastavljenog rada nakon prekida Treće redovne sjednice SO Berane, do koje je došlo na zahtjev Radojice Živkovića - predsjednika OO NOVA, ...
eSpona
Objavljeno: 15/11/2018
so-berane-prekid-na-pocetku-sjedniceRad odbornika na Trećoj redovnoj sjednici SO Berane prekinut je prije utvrđivanja dnevnog reda. Do prekida je došlo nakon zahtjeva odbornice Jelene Božović ...
eSpona
Objavljeno: 13/11/2018
zasijedanje-lokalnog-parlamenta-zakazano-za-cetvrtakTreća redovna sjednica Skupštine opštine Berane održaće se u četvrtak, 15. novembra, sa početkom u 11 časova. Na dnevnom redu Sjednice, sa dopunama dnevnog reda, ...
eSpona
Objavljeno: 09/11/2018
u-novoj-srpskoj-demokratiji-prelomili-marko-lalevic-je-novi-potpredsjednik-opstineOdbornici OO Nove srpske demokratije (NOVA) podržaće izbor Marka Lalevića za potpredsjednika Opštine Berane, dogovoreno je na sastanku te partije održanom prije dva ...
eSpona
Objavljeno: 05/11/2018
oo-dps-beranePovodom neodržavanja za danas zakazane sjednice SO Berane, saopštenjem za javnost oglasio se Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 05/11/2018
so-berane-deja-vuNa zahtjev Demokratskog fronta (DF) Treća redovna sjednica SO Berane odložena je. Odluku o tome donio je Kolegijum predsjednika SO koji je održan 60 minuta prije ...
eSpona
Objavljeno: 02/11/2018
zakazana-treca-redovna-sjednica-so-beraneTreća redovna sjednica SO Berane zakazana je za ponedjeljak, peti novembar, sa početkom u 11 časova. Kako je predviđeno predloženim dnevnim redom, odbornici će ...
eSpona
Objavljeno: 30/10/2018
aleksandar-culafic-clan-io-i-oo-demokrata-berana-podnio-ostavkuUsljed razočaranosti ponašanjem bivših partijskih kolega i odlukama koje donose u lokalnom parlamentu, Aleksandar Ćulafić, kako je navedeno, jedan od osnivača i ...
eSpona
Objavljeno: 15/10/2018
oo-sd-berane-vladimiru-jasovicu-novi-mandat-predsjednika-omladineNakon održane Konvencije mladih Socijaldemokrata (SD) Berana saopštenjem za javnost oglasio se Medijski tim SD-a. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 30/09/2018
berane-formiran-novi-izvrsni-odbor-oo-snp-aOpštinski obor Socijalističke narodne partije (SNP) Berane izabarao je novi Izvršni odbor OO i tri potpredsjednika. Za potpredsjednike beranskog OO SNP-a izabrani ...
eSpona
Objavljeno: 29/09/2018
oo-dps-berane-aktuelna-lokalna-vlast-dokazuje-da-radi-iskljucivo-u-korist-licnih-privilegijaKupovina novog mercedesa od strane Opštine Berane predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Aktuelna beranska ...
eSpona
Objavljeno: 15/09/2018
oo-dps-obiljezio-dan-oslobodenja-beranaPovodom obilježavanja 15. septembra, Dana oslobođenja Berana, saopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 20/08/2018
rozaje-oo-bs-nece-pregovarati-sa-dps-om-oko-vlastiPredsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Rožaje Rahman Husović demantovao je medijske navode da je zakazana sjednica OO, na kojoj bi bili izabrani ...
eSpona
Objavljeno: 17/08/2018
oo-sd-plav-mi-smo-sadasnjost-i-buducnost-a-zogoviceva-ideologija-daleka-proslostPovodom medijskih prepucavanja sa Demokratskim frontom saopštenjem za javnost oglasio se OO SD Plav. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Da je ...
eSpona
Objavljeno: 16/08/2018
rozaje-dps-ceka-poziv-bs-za-razgovoreOdbornici Demokratske partije socijalista (DPS) u Rožajama dali su podršku izboru predsjednika Opštine i SO u toj opštini, koji su iz redova Bošnjačke stranke (BS) ...
eSpona
Objavljeno: 09/08/2018
oo-sd-bajraktarevic-predsjednik-stijovic-i-canovic-potpredsjednici-opstine-plavPovodom izbora predsjednika i potpredsjednika Opštine Plav saopštenjem za javnost se oglasio Medijski tim Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 21/07/2018
sastanak-markovic-i-scekic-saglasni-da-treba-zajednicki-raditi-na-valorizaciji-resursa-beranaPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić saglasili su se juče da Vlada i Opština vide prostor za ...
eSpona
Objavljeno: 12/07/2018
zavrsena-druga-sjednica-so-beraneOdbornici lokalnog parlamenta usvojili su sinoć sve predloge odluka izvršne vlasti, dok Informacija o radu Centra bezbjednosti Berane za 2017. godinu i Izvještaj o ...
eSpona
Objavljeno: 10/07/2018
zakazana-druga-redovna-sjednica-so-beraneDruga redovna sjednica Skupštine opštine Berane zakazana je za srijedu, 11. jul, a na Dnevnom redu je, sa predloženom Dopunom, 17 tačaka. Predviđenim dnevnim ...
eSpona
Objavljeno: 11/06/2018
tihomir-bogavac-novi-predsjednik-oo-snp-u-beranamaTihomir Bogavac izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Berana na prvoj konstitutivnoj sjednici novog odbora. Kako ...
eSpona
Objavljeno: 08/06/2018
oo-sd-najjaca-smo-partija-u-plavuOsvrt na ostvareni rezultat na lokalnim izborima u Plavu predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata (SD). Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 08/06/2018
zavrsena-prva-redovna-sjednica-so-beraneUsvojeni Izvještaj o radu predsjednika Opštine i Predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za bespravne objekte, obilježili su drugi dan rada ...
eSpona
Objavljeno: 07/06/2018
lokalna-uprava-nezadovoljna-odnosom-vlade-prema-beranamaNezadovoljstvo saradnjom Vlade Crne Gore sa lokalnom upravom predstavlja temu saopštenja  Opštine Berane. Dostavljeno saopštenje PR službe Predsjednika opštine ...
eSpona
Objavljeno: 05/06/2018
oo-sd-kolasin-osvojili-70-vise-glasova-u-odnosu-na-2016-godinuOstvareni rezultat na lokalnim izborima u Kolašinu i povećanje broja glasova u odnosu na parlamentarne izbore predstavlja temu saopštenja OO Socijaldemokrata (SD) ...
eSpona
Objavljeno: 05/06/2018
nastavak-prve-redovne-sjednice-so-berane-zakazan-za-cetvrtakPrva redovna sjednica lokalnog parlamenta nastaviće se u četvrtak, sedmog juna. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine Berane, nastavak je zakazan za ...
eSpona
Objavljeno: 04/06/2018
sd-u-rozajama-osvojili-67-posto-vise-glasova-u-odnosu-na-parlamentarne-izboreOsvrt na osvojeni broj glasova na lokalnim izborima u Rožajama i poređenje sa brojem dobijenim prije dvije godine, na parlamentarnim, predstavlja temu saopštenja ...
eSpona
Objavljeno: 01/06/2018
petnjica-danas-dobija-ulicu-21-majOdbornici lokalnog parlamenta u Petnjici danas će, pored ostalih tačaka dnevnog reda, razmatrati predloge odluka o dodjeli imena ulica i trgova u tom opštini, među ...
eSpona
Objavljeno: 31/05/2018
kasno-marko-na-sjednicu-stizeNakon šest sati rada odbornici Skupštine opštine Berane usvojili su osam tačaka dnevnog reda. Sjednica je oko 16 časova prekinuta, a o terminu njenog nastavka ...
eSpona
Objavljeno: 30/05/2018
sjutra-se-odrzava-prva-redovna-sjednica-so-beranePrva redovna sjednica SO Berane održaće se u četvrtak, 31. maja, a odbornici će raspravljati o 21 tački dnevnog reda. Kako je predviđeno, odbornici će, pored ...
eSpona
Objavljeno: 28/05/2018
na-krilima-predsjednickih-dps-trijumfovao-i-na-lokalnim-izborimaDemokratska partija socijalista i koalicije koju je predvodila na juče održanim lokalnim izborima, dominirala je i u većini njih ostvarila ubjeljive ...
eSpona
Objavljeno: 24/05/2018
dedeic-vrijeme-je-da-se-srbi-pitajuUpozorenje građanima Podgorice da ne dozvole da budu prevareni pričama o rasipanju glasova predstavlja temu saopštenja Srpske koalicije. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 23/05/2018
oo-sd-plav-bicemo-najaca-partija-u-plavuPredstavljanje izborne liste u Plavu i poruke sa završne Konvencije u tom gradu predstavljaju temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 19/05/2018
kad-ni-najveci-broj-osvojenih-glasova-dps-predsjednickog-kandidata-nije-dovoljan-za-pobjedu-u-beranamaInauguracija novog predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, obaviće se sjutra, na Cetinju. Biće to drugi put da Đukanović započinje predsjednički mandat, nakon što ...
eSpona
Objavljeno: 18/05/2018
oo-sd-plav-za-cetiri-godine-otvoricemo-novih-100-radnih-mjestaObećanje da će u naredne četiri godine otvoriti novih 100 radnih mjesta predstavlja temu saopštenja OO Socijaldemokrata Plav. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 17/05/2018
oo-sd-kolasin-lokalna-vlast-okrenula-leda-gradanimaPlan budućeg rješavanja problema u Kolašinu predstavlja temu saopštenja Medijskog tima Socijaldemokrata. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. U ...
eSpona

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne: