Zgrada opstine BeraneGlasovima osamnaest odbornika Koalicije „Zdravo Berane“ i Demokratske Crne Gore predsjednik Opštine Berane i u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dragoslav Šćekić. Šćekiću je to drugi mandat na mjestu prvog čovjeka beranske lokalne uprave, jer je tu dužnost vršio i u periodu 2014-2018. godine. Šesnaest prisutnih odbornika Koalicije „Berane pobjeđuje - Milo Đukanović-DPS- SD- BS“ glasalo je protiv, a jedan odbornik je bio odsutan.

To je i najznačajnija Odluka lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj po hitnom postupku, a istim brojem glasova usvojena je i tačka: „Predlog Odluke o potvrđivanju Odluke predsjednika Opštine o privremenom finansiranju budžetskih korisnika opštine Berane za 01.01.- 31.03.2018. godine“, dok je tačka „Imenovanje predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja“ podržana od strane svih prisutnih odbornika.

Raspravljajući o Predlogu odluke o privremenom finansiranju za period 1.januar - 31.mart 2018. godine, odbornice DPS-a: Spomenka Đalović i Lidija Kljajić su podsjetile da nijesu usvojeni rebalans budžeta za 2016. godinu i Budžet za 2017-tu, pitajući se kolika je dvanaestina Budžeta opštine koju je lokalna uprava mogla da troši u pomenutom periodu. One su podsjetile da je predsjednik Opštine imao zakonsko prevo da donese pomenutu Odluku, što je i uradio na decembraskom zasijedanju, ali je ona morala da bude potvrđena na prvom narednom zasijedanju, odnosno 10. januara. Iz tog razloga, kako su isticale, današnja rasprava je zakašnjela i nema svrhe.

Obrazlažući da je iskorištena zakonska mogućnost, Šćekić je odgovorio da, ako neko misli da nešto nije dobro odrađeno, može da se obrati sudu. On je istakao da, upravo što je poštovana propisana dvanaestina, plate su, kako je kazao, malo zakasnile, ali da se novac nalazi na žiro računu i da će biti isplaćene odmah nakon usvajanja Budžeta.

Predlog SNP-a da Šćekić ponovo dobije mandat predsjednika Opštine, koji je obrazložio Petar Labudović - šef Kluba odbornika te partije, otvorio je raspravu sa Draškom Došljakom - šefom Kluba odbornika DPS-a, u koju se uključio i Radojica Živković - predsjednik OO NOVA.

Dok je Labudović istakao, kako je kazao, rezultate koji su Šćekića ponovo preporučili za predsjednika Opštine, Došljak je kazao da iz razloga što lokalna vlast ni u prethodnom periodu nije funkcionisala, a na čijem čelu je bio Šćekić, odbornici Koalicije „Berane pobjeđuje“ će glasati protiv.

I on je podsjetio da u prethodnom periodu nijesu usvajani izvještaji o radu predsjednika Opštine, javnih ustanova i preduzeća čiji je ona osnivač, rebalans Budžeta za 2016-tu i Budžet za 2017-tu godinu, kao ni javni radovi, a da je rad lokalne uprave obilježilo VD stanje kadrova na sekretarskim i direktorskim mjestima.

Došljak je naglasio da je Koalicija „Zdravo Berane“ 2014. godine zatekla dug od 10,8 miliona eura, a da danas on iznosi, kako sami saopštavaju, 20 miliona eura. Naglasio je da je za prethodne četiri godine, Berane izgubilo oko 200 privrednih subjekata, da je u njima radilo 700 zaposlenih, a da je, prema zvaničnim podacima, za vrijeme vlasti Koalicije „Zdravo Berane“ enormno povećana nezaposlenost građana. Dodajući i da je lokalna uprava u prethodnom periodu zakidala zaposlene na plate, Došljak je kazao da su, pored ostalih, sve to razlozi zbog kojih odbornici Koalicije „Berane pobjeđuje“ neće podržati Šćekićev izbor.

Ističući da će Nova srpska demokratija i Demokratski front podržati Šćekićev izbor, Radojica Živković je kazao da svi razlozi koje je u predlogu za predsjednika Opštine pomenuo Petar Labudović stoje, ali je, kako je naveo, neophodno podsjetiti na onaj da, kako je istakao, Šćekićevog imena nema ni u jednoj korupcionaškoj aferi. On je naveo, da to, za njega, predstavlja najveći razlog da se podrži Predlog da Šćekić dobije novi mandat na mjestu predsjednika Opštine.

Nakon izvršenog izbora i pročitane svečane obaveze, Dragoslav Šćekić se obratio odbornicima.

Na današnjoj sjednici je, sa 18 glasova za, podržan Predlog da Goran Kiković - potpredsjednik OO Nova, na volonterskoj osnovi obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine, a što je Espona i najavila prije desetak dana.

Treba reći i da je Skupština konstatovala formiranje pet klubova odbornika: SNP-a, DF-a, Demokrata, DPS-a i Klub odbornika SD-BS.

S. R.

 

Obraćanje Dragoslava Šćekića

Uvaženi odbornici, poštovani prijatelji, dragi građani!

Čast mi je i zadovoljstvo da vas najiskrenije pozdravim sa ovoga mjesta. Istovremeno, privilegija koju vam donosi mjesto Predsjednika Opštine, ujedno predstavlja i odgovornost i obavezu da svi skupa damo svoj maksimum kako bi naš grad iskoristio sve svoje potencijale i zauzeo ono mjesto na mapi naše države koje mu sigurno i pripada.

Dragoslav Scekic 1Svakako da koristim ovaj momenat da uputim riječi zahvalnosti odbornicima koji su mi ukazali povjerenje i samim tim potvrdili ono što su naši sugradjani pokazali na izborima u februaru, a zatim i u martu. Iskreno pozdravljam i odbornike koji su danas imali drugačije mišljenje, uz moj lični stav i želju da različitost političkog mišljenja predstavlja podstrek i dodatni kvalitet prilikom donošenja krupnih, bitnih odluka za razvoj našeg grada. Želim samo da vas još jednom podsjetim da su stvoreni sve pretpostavke za realizaciju krupnih, infrastrukturnih projekata i da u tom pravcu očekujem punu podršku svih subjekata.

Ono što želim ovom prilikom da potenciram jeste činjenica da nam gradjanin i njegov život moraju biti na prvom mjestu, i da u tom pravcu svi do jednoga moramo biti svjesni svoje uloge bez obzira na političku pripadnost. Upravo zbog toga vas i pozivam, da u interesu Beranaca i Beranki prevazidjemo podjele i da nam razgovor i saradnja budu ideja vodilja u izgradnji boljih, ljepših i zdravijih Berana.

Odgovorno tvrdim da ću biti Predsjednik svih građana Berana, bez obzira na političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.  U tom pravcu, ravnomjeran razvoj našeg grada predstavlja prioritet i na tome ću od prvog dana svog mandata predano raditi. Želim i danas da istaknem da sve ono što smo kao koalicija „Zdravo Berane“ ponudili u predizbornoj priči neće biti samo prazno slovo na papiru. Siguran sam da ćemo sa našim partnerima iz Demokratske Crne Gore svaku stavku iz predizbornih programa pretočiti u djelo i nastaviti sve započete i spremne projekte. Uostalom, o svemu ovome konačnu riječ, kao i do sada, daju isključivo građani. Njihov sud je jedino mjerodavan i oni su ti koji vam daju ili oduzimaju povjerenje. Siguran sam da ih ni sada nećemo iznevjeriti, i da ćemo skupa sa njima, i sa svima koji iskažu dobre i poštene namjere graditi modernije i ekonomski jače Berane.

U ovom dijelu moram pomenuti i saradnju sa Vladom Crne Gore, uz moje iskreno očekivanje da ta saradnja bude na mnogo intenzivnijem i značajnijem nivou, uz eliminisanje bilo koje vrste opstrukcije.

Poštovani odbornici, vrata mog kabineta širom su vam otvorena. Otvorena za sve vas, koji želite razgovor i saradnju, za sve vas koji želite skupa da radimo za dobrobit ovoga grada i naše države. Nemamo prava na grešku i na uzaludno trošenje vremena.

I na kraju vas pozivam da, u skladu sa dobijenim povjerenjem na izborima, u skladu sa funkcijom koju obavljamo, sa maksimalnom dozom odgovornosti učestvujemo u radu i ovog parlamenta kao i u aktivnostima lokalne uprave. Vjerujte mi da je svaka funkcija, od odborničke pa do predsjedničke, mala i minorna u odnosu na prioritet koji sebi danas postavljamo, a to je stvaranje uslova za ekonomski i svaki drugi razvoj naših Berana. Ovo posebno potenciram iz razloga što smo u prethodnom periodu imali jedan period, rekao bih, političkog mučenja zbog, moram reći nesavjesnog obavljanja odborničke funkcije i zloupotrebe političke liste i mjesta na njoj. U ovom mandatu ne smijemo da dozvolimo nešto slično. Nemamo pravo da sputavamo rad izvršne vlasti u pravcu realizacije najznačajnijih projekata. Posebna je odgovornost na funkcionerima, izabranim ili predloženim od strane izvršne ili zakonodavne  vlasti. Oni moraju biti svjesni i funkcije i trenutka svog političkog, ali i ličnog i profesionalnog djelovanja. Bilo koji propust, neizvršavanje svojih obaveza povlači za sobom i odgovornost bez obzira na pripadnost određenoj političkoj partiji ili subjektu.

Uvaženi  odbornici, želim da podijelim sa vama i moje uvjerenje da su vremena ličnih, uskopartijskih interesa iza nas i da smo uveliko svjesni teškog ekonomskog ambijenta koji nas okružuje. On nas dodatno obavezuje da ostavimo po strani neki trenutačni politički momenat ili segment, i da u svakom trenutku svjesno i savjesno predamo sebe za naš grad. Život naših Beranki i Beranaca mora biti prioritet i svrha našeg političkog djelovanja, kako vlasti, tako i opozicije. I upravo ta prolaznost naših političkih funkcija ne daje nam pravo da se ponašamo neodgovorno. Siguran sam da ste i vi kao odbornici, i ja kao Predsjednik svjesni toga.

U tom pravcu, u pravcu iskrenog poziva i moje želje da nam opšte dobro bude iznad pojedinačnog, iskreno vam se još jednom zahvaljujem, pozdravljam vas i želim ličnu i porodičnu sreću.

 

eSpona OTV EU

viskom 300x250

Politika

Objavljeno: 12/04/2019
izborna-konferencija-oo-dps-berane-15-junaIzborna konferencija Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berana održaće se 15. juna. Prema broju članova, budući saziv OO biće manje ...
eSpona
Objavljeno: 11/04/2019
sastanak-markovic-plenkovicem-kljucne-teme-bilateralni-odnosi-i-unapredenje-ekonomske-saradnjePredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Dubrovniku sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ...
eSpona
Objavljeno: 11/04/2019
oo-dps-berane-danas-odlucuje-o-datumu-partijskih-izboraSjednice Izvršnog (IO) i Opštinskog dobora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berana održaće se danas, sa samo jednom tečkom dnevnog reda- organizovanje ...
eSpona
Objavljeno: 03/04/2019
pljevlja-opozicija-podnijela-inicijativu-za-smjenu-dacicaOpozicioni odbornici u Skupštini opštine Pljevlja podnijeli su inicijativu za smjenu Mirka Đačića- predsjednika Opštine Pljevlja. Inicijativu, koja je dostavljena ...
eSpona
Objavljeno: 01/04/2019
odlozena-peta-redovna-sjednica-so-beranePeta redovna sjednica SO Berane, čije je održavanje bilo zakazano za sjutra, odložena je, a datum održavanja biće naknadno saopšten. To je dogovoreno na ...
eSpona
Objavljeno: 30/03/2019
oo-sd-respektabilan-subjekt-na-politickoj-sceni-beranaPovodom održane sjednice OO kojoj su prisustvovali čelnici Socijaldemokratske partije saopštenjem za javnost oglasio se Medijski pul SD-a. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 29/03/2019
ministri-vucinovic-i-nuhodzic-posjetili-igora-tomkica-crna-gora-je-vasa-drzava-koja-ce-vas-zastititiNakon posjete Beranama ministara Marije Vučinović i Mevludina Nuhodžića saopštenjem za javnost oglasil se Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 29/03/2019
zakazana-vanredna-sjednica-so-berane-2Predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović zakazao je za nedjelju, 31. Marta, Vanrednu sjednicu SO, sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Kako je ...
eSpona
Objavljeno: 28/03/2019
sd-uvijek-bio-posvecen-razvoju-petnjiceNakon održanog sastanka OO SD Petnjice kojem su prisustvovali i čelnici te partije saopštenjem za javnost oglasio se Medijski tim SD-a. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 25/03/2019
peta-redovna-sjednica-so-berane-drugog-aprilaPeta redovna sjednica SO Berane održaće se u utorak, drugog aprila. To je dogovoreno na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Berane, kojem ...
eSpona
Objavljeno: 24/03/2019
dusko-markovic-prisjecajuci-se-neduznih-zrtava-i-tragicnih-desavanja-1999-moramo-biti-svjesni-vaznosti-jedinstva-i-slogePovodom dvadeset godina od početka NATO bombardovanja bivše SRJ saopštenjem za javnost oglasila se Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 23/03/2019
pljevlja-odrzan-protest-u-organizaciji-demokrata-demosa-i-crnogorske-partijeU Pljevljima je, kod Doma vojske, održan protest u organizaciji Demokrata, Demosa, Crnogorske. "Na protestu je učestvovalo oko tri hiljade ljudi. Ovo je šesti u ...
eSpona
Objavljeno: 18/03/2019
markovic-otvara-xvi-konferenciji-predsjednika-parlamenata-drzava-clanica-jadransko-jonske-inicijative-jjiPovodom održavanja Konferencije predsjednika parlamenata država članica Jadransko- jonske inicijative (JJI) saopštenjem se oglasila Služba za odnose sa javnošću ...
eSpona
Objavljeno: 13/03/2019
jokic-djakovicu-pustite-se-uzaludnih-setnji-zaradite-svoju-platuReagujući na saopštenje Vladimira Đakovića, potpredsjednika Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Berane, novim saopštenjem za javnost oglasio se Branislav Jokić, ...
eSpona
Objavljeno: 12/03/2019
dakovic-vasi-napisi-su-dostojni-casopisa-trece-okoSaopštenjem Vladimira Đakovića - potpredsjednik OO Demokrata Berane, nastavljena je polemika sa Branislavom Jokićem- predsjednikom Savjeta mladih OO DPS Berane. ...
eSpona
Objavljeno: 12/03/2019
oo-sd-snp-nastavlja-sa-zlonamjernim-podmetanjimaOO SD Berane oglasio se novim saopštenjem za javnost kojim je nastavio polemiku sa OO SNP Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Predstavnici ...
eSpona
Objavljeno: 08/03/2019
jokic-dakovicu-potopili-ste-luku-berane-radi-licnih-interesaPredsjednik Savjeta mladih OO DPS Berane Branislav Jokić reagovao je na izjavu Vladimira Đakovića - potpredsjednika OO Demokrata Berane. Dostavljeno reagovanje ...
eSpona
Objavljeno: 07/03/2019
savjet-mladih-oo-dps-nezaposlenost-je-najveci-problem-mladih-u-beranamaPovodom održane sjednice Izvršnog odbora i usvojenih zaključaka, saopštenjem za javnost se oglasio Savjet mladih OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 07/03/2019
sd-dajemo-svoj-doprinos-postizanju-pune-ravnopravnostiPovodom održane panel diskusije o zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja, saopštenjem za javnost se oglasio Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore (SD). ...
eSpona
Objavljeno: 06/03/2019
dakovic-jokicu-o-rukovodstvu-dps-a-ovih-dana-pisu-sve-novinePovodom teksta “Jokić Demokratama: Zapošljavanje podmlatka SNP-a jedini je projekat koji realizujete” reagovao je Vladimir Đaković - ...
eSpona
Objavljeno: 06/03/2019
oo-sd-berane-optuzbe-snp-a-netacne-i-bez-logickog-utemeljenjaPovodom razmjene mišljenja putem medija sa OO SNP Berane saopštenjem za javnost oglasio se OO SD. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi. Naravno da ...
eSpona
Objavljeno: 04/03/2019
jokic-demokratama-zaposljavanje-podmlatka-snp-a-je-jedini-projekat-koji-realizujeteNa temu zapošljavanja u organima lokalne uprave, saopštenjem za javnost u ime Opštinskog odbora Savjeta mladih DPS Berana, oglasio se njegov predsjednik Branislav ...
eSpona
Objavljeno: 03/03/2019
oo-sd-berane-u-socijaldemokrate-se-dolazi-iz-snp-a-se-idePovodom negativnog pominjanja u medijima od strane Darka Stojanovića - potpredsjednika OO SNP Berane, saopštenjem za javnost oglasio se OO SD Berane. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 28/02/2019
bogdan-fatic-koalicija-zdravo-berane-u-4-godine-izgubila-4-mandataU ime Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, saopštenjem za javnost oglasio se Bogdan Fatić, predsjednik OO DPS Berane i poslanik u ...
eSpona
Objavljeno: 26/02/2019
oo-dps-berane-demokrate-u-opstini-zaposlile-50-tak-svojih-aktivistaOpštinski odbor Demokratske partije socijalista Berane oglasio se saopštenjem za javnost na temu zapošljavanja u lokalnoj upravi. Dostavljeno saopštenje Espona ...
eSpona
Objavljeno: 25/02/2019
oo-dps-berane-gospodo-iz-snp-a-ne-izvinjavajte-se-zbog-svoje-nesposobnostiPovodom posljednjeg oglašavanja OO Socijalističke narodne partije Berane, saopštenjem za javnost oglasio se OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 22/02/2019
potvrdeno-odlozena-peta-redovna-sjednica-so-beranePeta redovna sjednica SO Berane odložena je, a datum njenog održavanja biće naknadno saopšten. To je dogovoreno na Kolegijumu predsjednika Skupštine ...
eSpona
Objavljeno: 21/02/2019
odlaze-se-sjednica-so-beranePeta redovna sjednica SO Berane odložiće se, a novi termin njenog održavanja biće nakndano dogovoren, saznaje Espona. Podsjetimo, Peta redovna sjednica SO Berane ...
eSpona
Objavljeno: 20/02/2019
odrzana-sjednica-opstinskog-odbora-dps-beranePovodom održane sjednice Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, saopštenjem za javnost oglasio se Bogdan Fatić, predsjednik tog Odbora, ...
eSpona
Objavljeno: 20/02/2019
kolasin-opozicija-trazi-od-ministarke-pribilovic-da-sprijeci-bezakonje-u-opstiniPredstavnici Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) u kolašinskom lokalnom parlamentu uputili su ...
eSpona
Objavljeno: 15/02/2019
odrzavanje-pete-redovne-sjednice-so-berane-dogovoreno-za-25-februarPeta redovna sjednica SO Berane održaće se u ponedjeljak, 25. februara, dogovoreno je na današnjem sastanku šefova klubova odbornika sa Novicom Obradovićem - ...
eSpona
Objavljeno: 12/02/2019
peta-sjednica-so-berane-dogovorena-za-25-februarPeta redovna sjednica SO Berane trebalo bi da se održi u ponedjeljak, 25. februara, dogovoreno je na sastanku šefova klubova odbornika sa Novicom Obradovićem- ...
eSpona
Objavljeno: 27/01/2019
cp-nastavljen-trend-promjene-ulica-koje-nose-antifasisticka-imenaPovodom preimenovanja Bloka Save Kovačevića u Vrbasu i izglasavanja mu novog imena saopštenjem se oglasila Crnogorska partija u Srbiji. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 25/01/2019
oo-dps-manipulacije-beranske-izvrsne-vlastiPovodom autorskog teksta Marka Lalevića, objavljenom u dnevnom listu "Vijesti", saopštenjem za javnost oglasio se Opštinski odbor DPS Berane. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 23/01/2019
babaic-odlaganje-otpada-u-dvoristu-nekadasnje-fabrike-celuloza-nezakonitoPovodom nastavka odlaganja otpada u krugu bivše fabrike Celuloze od strane „Komunalnog preduzeća Berane“ saopštenjem se oglasio OO SD Berane. Dostavljeno saopštenje ...
eSpona
Objavljeno: 21/01/2019
cp-pojedini-pokreti-i-partije-lojalniji-tudem-mesiji-nego-svojoj-drzaviPovodom kampanje koja se, kako je navedeno, posljednjih mjeseci vodi protiv Crne Gore i Crnogoraca u pojedinim medijima u Srbiji saopštenjem se oglasila  ...
eSpona
Objavljeno: 15/01/2019
scekic-zasto-cute-koalicioni-partneri-dps-aPotpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i predsjednik beranske Opštine, Dragoslav Šćekić saopštio je da je "afera Atlas” izazvala pozornost medija i ...
eSpona
Objavljeno: 03/01/2019
crnogorska-partija-trazi-da-se-prestane-sa-omalovazavanjem-crnogorske-nacionalne-zajednice-u-srbijiPoziv kompletnoj javnosti Republike Srbije da se suprostavi pokušajima negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta u toj državi predstavlja temu saopštenja Press ...
eSpona
Objavljeno: 28/12/2018
oo-dps-beranski-vlastodrsci-nastavljaju-da-vladaju-pravnim-nasiljemPovodom izbora Opštinske izborne komisije i njenog predsjednika do kojeg je došlo na sinoć održanoj sjednici SO Berane, saopštenjem za javnost oglasio se OO DPS ...
eSpona
Objavljeno: 28/12/2018
cevapcici-podigli-tenzije-na-cetvrtoj-redovnoj-sjednici-so-beraneGlasovima odbornika vladajuće koalicije usvojeni su rebalans Budžeta opštine Berane za 2018. godinu u visini 9.162,747 eura, Predlog Budžeta opštine za 2019-tu u ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2018
pljevlja-odrzan-protest-ekoloskih-organizacijaEkološke organizacije Breznica i Ozon priredile su performans ispred zgrade Opštine Pljevlja, kako bi ukazale na lošu ekološku situaciju u tom gradu. Performansom ...
eSpona
Objavljeno: 26/12/2018
so-berane-sjutra-o-rebalansu-budzeta-za-2018-godinu-i-budzetu-za-2019Četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Berane održaće se u četvrtak, 27. decembra. Na dnevnom redu Sjednice, sa dopunama dnevnog reda, naći će se 13 ...
eSpona
Objavljeno: 16/12/2018
dejan-savicevic-i-momir-durdevac-postaju-pocasni-gradani-beranaPredsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i Momir Đurđevac - generalni sekretar Saveza, biće novi počasni građani Berana. Predlog Odluke o njihovom ...
eSpona
Objavljeno: 13/12/2018
odrzan-protest-df-a-u-beranamaOkupljanjem ispred prostorija OO Nove srpske demokratije (NOVA) i šetnjom glavnom beranskom ulicom, funkcioneri, članovi i simpatizeri te partije i Pokreta za ...
eSpona
Objavljeno: 12/12/2018
ustavni-sud-medojevic-neustanvo-u-zatvoru-df-u-17-casova-organizuje-protest-u-beranama„Odredba Zakonika o krivičnom postupku na osnovu koje je Viši sud odredio zatvor poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, proglašena ...
eSpona
Objavljeno: 10/12/2018
zivkovic-demokratski-front-ce-organizovati-proteste-i-u-beranamaUkoliko Ustavni sud Crne Gore do srijede, 12. decembra, ne usvoje žalbe advokata poslanika Nebojše Medojevića - predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i Milana ...
eSpona
Objavljeno: 10/12/2018
crnogorska-partija-u-srbiji-podrzala-rezoluciju-skupstine-crne-gorePovodom odluke Skupštine Crne Gore o usvajanju Rezolucije o poništenju odluka Podgoričke skupštine saopštenjem se oglasila Crnogorska partija iz Srbije. Dostavljeno ...
eSpona
Objavljeno: 02/12/2018
jasna-knezevic-sekretar-izvrsnog-odbora-formiran-politicki-savjet-io-oo-snp-beraneNa sjednici Izvršnog odbora opštinskog odbora (IO OO) SNP Berane, Jasna Knežević je izabrana za sekretarku IO OO. Kako je objavio Portal Analitika, osim izbora ...
eSpona
Objavljeno: 27/11/2018
sd-izabran-predsjednik-omladine-socijaldemokrata-bijelo-poljePovodom izbora predsjednika Omladine Socijaldemokrata Bijelo Polje saopštenjem za javnost oglasio se Medijski tim SD-a. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona
Objavljeno: 26/11/2018
dps-upitao-snp-sto-se-braniste-kad-se-ne-odbranisteRazmjena argumenata oko održane Treće redovne sjednice SO Berane predstavlja temu saopštenja OO DPS Berane. Dostavljeno saopštenje Espona integralno ...
eSpona

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne: