Ambasador Republike Srbije, Nebojša Rodić posjetio je Opštinu Berane i razgovarao sa predsjednikom Vukom Todorovićem, koji mu je poželio dobrodošlicu i iskazao uvjerenje da predstoji intenziviranje međusobnih odnosa.

On je upoznao gosta sa aktivnostima koje sprovodi lokalna uprava, o saradnji sa Privrednom komorom Srbije i naglasio da aktuelnom izgradnjom putne infrastrukture očekuje bolju privrednu sliku sjevera Crne Gore, kako bi se spriječilo iseljavanje stanovništva, saopšteno je iz lokalne uprave.

Ambasador Rodić je govorio o planovima u narednom periodu, u kontekstu formiranja nove vlade. Naglasio je značaj očuvanja tradicije i iskazao uvjerenje da u narednom periodu predstoji unapređenje saradnje, koja je bila prekinuta prilično dugo, budući da Republika Srbija nije imala ambasadora u Crnoj Gori. Takođe, Ambasador se interesovao za ekonomsku sliku Berana, koje pamti iz nekih drugih vremena, kada je Ivangrad bio industrijski grad, iz kojeg su potekle mnoge znamenite ličnosti”, istaknuto je na sajtu Opštine Berane.

Nakon posjete Opštini organizovana je posjeta Manastiru Đurđevi Stupovi.

Ambasador Rodić je na dužnost stupio prvog februara i ovo je prva zvanična posjeta Beranama.

K. I.