Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u Andrijevici na dan 30. mart 2024. godine je 3.831, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Oni su to poručili nakon što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović za 2. jun raspisao izbore za odbornike u Skupštini opštine (SO) Andrijevica.

"Broj birača u biračkom spisku u opštini Andrijevica po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 3.850. Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Andrijevica na dan 30. mart 2024. godine je 3.831", ističe se u saopštenju MUP.

Iz resora na čijem je čelu Danilo Šaranović su dodali da uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Andrijevica, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od osam do 14 časova, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

"Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak. Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište", navedeno je u saopštenju.

K. I.