Deseta redovna sjednica SO Berane, koja je trebalo da se održi danas, prekinuta je i ponovo odložena, mada je u sali bilo 23. odbornika. Tako se nastavlja političko mrcvarenje aktuelne lokalne vlasti koja ne može da obezbijedi prisustvo sopstvenih odbornika.

Naime, mada je na početku sjednice bilo prisutan dovoljan broj odbornika za rad, a opozicija oličena u odborničkim klubovima SNP-a i DPS-a, zahtijevala da se sjednica održi po predviđenom dnevnom redu, na zahtjev Martina Kljajića (DCG) Milun Rmuš- predsjednik SO, je dao pauzu od 10. minuta, kako bi se šefovi odborničkih klubova dogovorili o novom prekidu sjednice.

Nakon održanog sastanka, prišlo se glasanju, a za prekid sjednice je glasalo 12. odbornika vladajuće koalicije, dok je 11 opozicionih odbornika bilo zahtijevalo da se ona održi.

Ovakvim ponašanjem, odbornici vladajuće većine pokazuju neozbiljnost u radu, kao i da većina ima problem sa funkcionisanjem sopstvene vlasti, jer na današnji prekid treba gledati kao pojavu koja se dešava u kontinuitetu.

Podsjetimo, prethodna Deveta sjednica SO Berane završena nakon tri prekida, dok je današnji početak bio drugi pokušaj održavanja Desete sjednice.

S. R.