Saopštenjem za javnost oglasila se Demokratska partija socijalista. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Kako je beranskim Demokratama propao pokušaj ucjenjivanja svojih dojučerašnjih koalicionih partnera, tako što su im prijetili neisplaćivanjem zarada zaposlenima u lokalnoj upravi, kako bi ih nekako natjerali da podrže izbor Damjana Ćulafića za predsjednika Opštine Berane, ovih dana su otišle korak dalje, pa su za taoce svojih političkih ucjena uzele najtalentovanije mlade beranske sportiste.

Nakon što su bezuspješno (zlo)upotrijebili sva sredstva prisile i političkih ucjena odbornika dojučerašnje vladajuće većine, Demokrate su, ovih dana, potvrđujući da su za fotelje spremni baš sve da učine, prevezišli sami sebe tako što nijesu uplatili finansijska sredstva za 68 beranskih sportista koji sljedeće nedjelje treba da se takmiče na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) u Užicu.

Pošto su zarade svim zaposlenima pa i samom Ćulafiću, ipak isplaćene, postavjamo logično pitanje: Zašto se na isti način ne izvrši i uplata sredstava za odlazak sportista Berana na MOSI, za šta su budžetom Opštine već planirana sredstva? Kada ima volje, nađe se i način, ali je vama gospodo Demokrate umjesto rješavanja nagomilanih problema grada, uvijek bilo lakše da za nerad i neznanje optužite koalicione partnere sa kojima vršite vlast duže od šest godina, a još lakše vam je izgleda da ih plašite i ucjenjujete.

Gospodo Demokrate, manite se ucjena i pritisaka, ne zloupotrebljavajte mlade sportiste Berana za ostvarivanje ličnih ambicija vaših funkcionera, od rekorda i medalja sportista na početku karijere, nije preča ničija fotelja, pa ni Ćulafićeva!, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Dejan Ćorac- odbornik DPS-a u SO Berane.

S. R.