Saopštenjem za javnost oglasila se Demokratska partija socijalista. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Poslije dvije godine neznanja, lažnih obećanja i bahatosti, šarenolika koalicija sastavljena na mržnji, političkoj trgovini i ucjenama “partnera”, doživjela je svoj kraj, upravo onako kako je i nastala, lažnim moralisanjem, pritiscima na odbornike da glasaju mimo njihove volje i raznim političkim ucjenama.

“Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”, kako je jednom nesuđeni predsjednik Opštine Berane za skupštinskom govornicom, pokušavajući da impresionara prisutne, citirao čuvenog Valtazara Bogišića.

Nakon niza ucjena oko imenovanja rukovodećeg kadra u organima lokalne uprave i javnim preduzećima, uglavnom vršioca dužnosti, bez potrebnog iskustva i kvalifikacija, političko šarlatanstvo i neiskrenost prema koalicionim partnerima stiglo je do vrhunca, sukobom oko, po njima najvažnije i najdraže funkcije, funkcije predsjednika opštine, ili funkcije onog koji potpisuje naloge za plaćanja iz budžeta, kako je oni vide.

Ubrzo su u borbi za najdražu funkciju, poslije teških riječi, uslijedile i ucjene: ako Damjan Ćulafić, kandidat Demokrata, ne bude izabran za predsjednika, neće imati ko da potpiše naloge za isplatu plata zaposlenima, nema plaćanja kulturnih događaja, život u Beranama će stati.

Ali samo nekoliko dana nakon saopštenih ucjena od strane Demokrata, gle čuda, građani Berana su postali svjedoci da je zarada zaposlenima isplaćena. Stoga pozivamo gospodina Vuka Todorovića koji je vodio Opštinu u prethodne dvije godine, da demantuje svog nesuđenog naslednika u širenju panike i neistina i da jasno beranskoj javnosti saopšti na koji način je omogućena zakonska isplata plata, kao i da li se na taj način mogla izvršiti uplata za učešće beranskih sportista na MOSI igrama.

Demokrate su svjesne da su uhvaćeni u neistinama, nakon svih ispostavljenih ucjena i pritisaka koji nijesu urodili plodom. Zato pokušavaju vickastim saopštenjima odbornika koji su svo vrijeme nijemo sjedjeli u skupštinskim klupama, čekajući obećano zaposlenje članova svojih porodica, i koji “potpuno sigurni” u izbor svog kandidata nijesu došli na sjednicu lokalne skupštine, koju su sami tražili po hitnom postupku, sada sebe da proglase žrtvom, iako se tako osjećaju građana Berana, koji su kolateralna šteta lošeg upravljanja Opštinom.

Umjesto što olako etiketirate ko je izgovorio istinu, a ko ne, bolje bi vam bilo da se zapitate kakvo licemjerje i neiskrenost pokazujete kada tražite sjednicu, date potpis za predloženog kandidata, a onda se ne pojavite na toj istoj sjednici. Slika i prilika vašeg rada, iskrenosti i funkcionisanja je upravo vaš kandidat sam u skupštinskoj sali.

I na kraju, svjesni da vam je rejting u slobodnom padu, puna su vam usta “reformisanog DPS-a”, ali na sreću ovog grada spasa vam nema.

Građanke i građani Berana, kao što smo i tvrdili svo vrijeme, jedini izlaz iz agonije u kojoj se naš grad već duže vremena nezasluženo nalazi su vanredni lokalni izbori, poslije kojih će Demokratska partija socijalista kao najjači politički subjekt u Beranama, ovaj grad vratiti na put razvoja i prosperiteta, zaključuje se u sopštenju koje je potpisao Branislav Jokić- odbornik DPS-a u SO Berane     

S. R.