Predsjedništvo OO Nove srpske demokratije (NSD) Berane uputilo je Andriji Mandiću- predsjedniku NSD inicijativu za isključenje iz stranke Milorada Đukića- odbornika te partije u SO Berane.

Kako je saopšteno iz te partije, na zahtjev Mandića, predsjednik Izvršnog odbora Jovan Jole Vučurović sazvao je elektronsku sjednicu tog stranačkog organa na kojoj je jednoglasno konstatovano da se Milorad Đukić isključuje iz Nove srpske demokratije, prenio je Portal Analitika.

Ova odluka je donešena kao krajnje rješenje, a nakon brojnih napora predsjedništva OO NSD Berane i svih odbornika NSD u tom gradu da odbornik Đukić podrži dogovorenu rotaciju funkcija predsjednika Opštine i predsjednika SO Berane“, poručuju iz NSD, istakla je Analitika.

Kako je navedeno, Đukić od momenta početka opstrukcije dogovora u Beranama ne predstavlja tu stranku, koja je od građana i njihovih koalicionih partnera, kažu, prepoznata kao odgovorna organizacija koja se drži date riječi.

Podsjetimo, sjednica SO Berane na kojoj je trebalo da dođe do rotacije nafunkciji predsjednika Opštine bila je zakazana po hitnom postupku 25. Juna, ali se u Sali nijesu pojavili odbornici vladajuće većine, a njen početak je odložen za sjutra.

Inače, shodno dogovoru DF-a i Demokrata o funkcionisanju lokalne vlasti u Beranama postignutom nakon lokalnih izbora održanih 2022. godine, i rotaciji na funkciji predsjednika Opštine, predsjednik I potpredsjednik Vuko Todorović i Damjan Ćulafić su podnijeli ostavke na funkcije koje su obavljali.

S. R.