Donore Vladimira Šćekića i Milana Bojičića, zahvaljujući kojima je omogućen bolji život za Jasminu Međedović i Vidosava Simonovića, ugostio je Tihomir Bogavac- predsjednik Opštine. Njihovim  humanim podvigom ponosi se svaki stanovnik Berana i Nikšića, odnosno Crne Gore, istakao je Bogavac.

Prema njegovim riječima, simboličan prijem organizovan je sa ciljem da donorima, Opština Berane i njeni građani odaju priznanje i iskažu zahvalnost.

,,Vaš hrabar i human podvig vrijedan je svakog poštovanja i treba da bude primjer svakom građaninu Crne Gore. Svojom humanom misijom spasili ste dva života“, istakao je Bogavac, objavljeno je na sajtu Opština Berane.

Kako je navedeno, donori Milan i Vladimir, kao i Jasmina i Vidosav, zahvalili su se na ovom gestu. Iskustvo koje je iza njih, a koje je života vrijedno, kako su kazali, stvorilo je neraskidivu vezu među njima i među njihovim porodicama.

“Vladimir Šćekić donirao je nedavno dio jetre našem sugrađaninu  Vidosavu Simonoviću. Vladimir je inače u Beranama prepoznat kao humanitarac. Član je organizacije Čojstvo, koja odavno pomaže sugrađanima koji su u lošem materijalnom stanju”, istaknuto je iz beranske lokalne uprave.

Savjetik u Službi predsjednika Zoran Jojić, pored  donora, posebnu zahvalnost uputio je i Konstantini Nini Vojinović, direktorici NVO,, Izvor života“, koja je, ispred svoje NVO, bila spona između Jasmine i Nikšićanina Milana Bojičića. Pored toga što je i sama donor, prepoznata je kao veliki humanitarac, odnosno osnivač Narodne kuhinje u Nikšiću”, naglašeno je na zvaničnom sajtu beranske lokalne uprave.

Bogavac je uručio donorima priznanja Opštine Berane i simbolične poklone.

Sastanku je prisustvovala je i Gordana Sarić, profesorica francuskog jezika, Crnogorska volonterka godine i Princeza mira svijeta, izabrana u Briselu, koja je pohvalila lijep gest Opštine Berane da ugosti i oda priznanje hrabrim i humanim ljudima, Nikšićaninu i Berancu, zaključili su iz Opštine Berane.

S. R.