Juče je održana Naučna konferencija “170 godina vojne reforme crnogorske vojske (1854- 2024)”. Konferencija na kojoj je, u četiri sesije, svoje radove izložilo 18. učesnika, održana je u rektoratu Univerziteta Crne Gore i kasarni Vojska Crne Gore u Danilovgradu.

U srijedu je u Podgorici održana Međunarodna naučna konferencija “Ustav SFRJ iz 1974- pedeset godina kasnije”, na kojoj je, na poziv organizatora, učešće uzelo 16 učesnika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Priznanje "Ivangrad" za 2023. godinu posthumno je uručeno porodici pokojnog Miša L. Koraća, na svečanosti organizovanoj u Biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Međunarodna naučna konferencija “Ustav SFRJ iz 1974- pet decenija kasnije” održaće se u srijedu, 24. aprila, u sali Senata UCG, sa početkom u 10. i 30. časova.

Svečano uručenje Priznanja „Ivangrad“ za 2023. godinu biće upriličeno u petak, 22. decembra, sa početkom u 18. časova, u sali Biblioteke “Dr Radovn Lalić”.

Povodom spaljivanja lutke književnika Andreja Nikolaidisa do kojeg je došlo na karnevalu u Herceg Novom, NVO “Spona” iz Berana upućuje najoštrije kritike organizatorima te manifestacije.

Dvadeset i osmi broj časopisa „Nova Sloboda“ izašao je iz štampe, a biće promovisan u petak, 22. decembra.