Interesovanje jedne poznate kineske kompanije u oblasti rudarstva za eventualnu kupovinu Rudnika uglja Berane, probudilo je nadu da ovaj jedini preostali privredni resurs iz nekadašnje industrijske zone Rudeš, može biti spašen.

Na nedavno održanoj sjednici Rudnika uglja Pljevlja odobrena je finalizacija plana o eksproprijaciji nepokretne imovine mještana sela Kalušići, koja se nalaze na obodu površinskog kopa „Potrlica“.

Bivši radnici “Vektre Jakić” u Pljevljima pozvali su Vladu da nađe način da im isplati zaostale zarade i poveže radni staž.

Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Opštine Berane raspisao je Javni poziv za podršku razvoju seoskog turizma. Poziv je otvoren od 29. aprila do 24. maja 2024.godine.

Povezivanje Rudnika uglja Berane u energetski sistem državne Elektroprivrede (EPCG) i Termoelektrane Pljevlja (TEP), mogao bi da omogući nove investicije i razvoj, ali da bude dugoročno rješenje za spas rudnika.

Ni do današnjih dana javnost nije zvanično upoznata gdje je i na koji način završila oprema koja je 2009. godine instalirana u beranskom selu Šekular radi proizvodnje sira.

Rudnik uglja Pljevlja ostvario je prošle godine neto profit od 15,2 miliona eura, što je za 5,8 miliona eura više ne u 2022. godini. Ukupna neraspoređena dobit na kraju prošle godine iznosi 41,2 miliona eura, navedeno je u finansijskim izvještajima ove kompanije koji su objavljeni na sajtu Montenegro berze.