Skener u Opštoj bolnici u Bijelom Polju je ispravan i radi punim kapacitetom, dok zbog manjih problema u napajanju električnom energijom na kratko su obustavljena snimanja na skeneru u Opštoj bolnici Berane, koji će ponovo biti u funkciji najvjerovatnije do utorka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Oba skenera kao i ostala raspoloživa medicinska oprema su, ističu iz ovog resora, ispravni i trenutni prekid u Beranama "nije uslovljen kvarom aparata", objavio je Portal Analitika.

U bolnicama u Bijelom Polju i Beranama u protekloj godini, zahvaljujući pomoći i podršći Ministarstva zdravlja i posvećenosti i viziji menadžmenta ovih zdravstvenih ustanova, značajno su unaprijeđeni uslovi za rad, nabavljena savremena medicinska oprema, odobrene brojne neophodne specijalizacije i supspecijalizacije. Činjenica je da je evidentan napredak i da su bjelopoljska i beranska bolnica u kratkom vremenskom periodu dostigle nivo koji je za ponos zdravstvenog sistema“, zaključili su iz Ministarstva zdravlja, istakao je portal.

K. I.