Iz štampe je izašao novi, 25. broj časopisa „Nova Sloboda“. I ovaj jubilarni broj, počinje rubrikom Umjesto Uvodnika, u kojem je zastupljena pjesma „Zavičaj“, autora Maksima Lutovca.

Tekst “Beranski 21. jul” autor prof. dr Draška Došljaka nalazi se u rubrici Stav čime se i nagovještava tematika ovog broja- osvrt na jedan od najznačajnijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji.

Beranska aerodromska golgota”, Milije Pajkovića nalazi se u rubrici “Podsjećanje”, dok je tekst Amera Ramusovića, pod naslovom “Svoj vijek posvetio književnosti, učenicima, porodici i slikarstvu”, u rubrici “Tragovi” i posvećen je profesoru Vinku Stojanoviću.

Tekst o spomeniku na Jasikovcu, pod naslovom “Simbol borbe i slobode”, čiji su autori Velimir Adamović i Braho Adrović nedavno je objavljen u Adrovićevoj knjizi “Priče iz dva vijeka”, a nalazi se u rubrici “Znamenitosti”.

Temu broja predstavlja tekst “Proslavljen dan I datum koji su zadivili porobljenu Evropu”, autora Saše Radunovića, govori o upriličenim svečanostima povodom 21. jula, Dana opštine Berane.

Rubriku posvećenu sportu ispunili su redovi o uspjesima beranskih sportista na MOSI u Kolašinu, dok je rubrika Jubilej rezervisana za svečanosti priređene u čast obilježavanja 100. godina od osnivanja FK Berane.

U rubric Sjećanje priređen je osvrt na preminulog Džavida Abdurahmana Džaka, dok je u rubric Kultura objavljen izvještaj o priređenoj večeri Branki Bogavac u Beranama.

Štampanje ovog broja časopisa pomoglo je Ministarstva kulture i medija.

Osnivač i izdaval časopisa "Nova Sloboda" je NVO "Spona" iz Berana.

S. R.