NVO “Spona”  raspisala je Konkurs za predlaganje kandidata za dodajelu Priznanja “Ivangrad” za 2023. godinu. Konkurs za predlaganje kandidata je 16.oktobra do 16. Novembra. Takvu odluku je donio Upravni odbor NVO, na juče održanom sastanku.

Priznanje “Ivangrad” se dodjeljuje za doprinos očuvanju i unapređenju kulture u Beranama

Predlog za Priznanje potrebno je da sadrži: podatke-biografiju o predloženom pojedincu ili instituciji, kratak opis djelatnosti rada referentan za oblast kulture i obrazloženje predloga za priznanje.

Konkursni predlozi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u tri primjerka poštom na adresu: NVO “Spona” Ulica Mojsija Zečevića br. 30, 84300 Berane, Crna Gora ili u elektronskoj formi na e-mail adresu:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Prema uslovima Konkursa, predlagači mogu biti: pojedinci i grupe građana, nevladine organizacije iz oblasti kulture, akademske institucije, nacionalne i opštinske institucije iz oblasti kulture.

Rezultati Konkursa biće objavljeni u Elektronskim novinama Espona i drugim štampanim i elektronskim medijima.

Priznanje “Ivangrad” ustanovila je Nevladina organizacija “Spona” iz Berana, 2013. godine, a dodjeljuje se svake druge godine istaknutim pojedincima i institucijama za doprinos očuvanju i razvoju kulture u Beranama.

Ovo je šesti put da se bira dobitnik Priznanja “Ivangrad”. Dosadašnji dobitnici priznanja su: hroničar Berana Adem Ado Softić (2013), akademik Gojko Kastratović (2015), interpretator izvornih crnogorskih pjesama Ismet Krcić (2017) slikar Titomir Džudović Džu (2019.) i Društvo đaka Beranske gimnazije (2021.)

A.S.