Demokratska Crna Gora organizovala je protest na Žabljaku protiv najave o formiranju manjinske vlade. Protestni skup organizuje se pod sloganom “Ustani. Odbrani. Pobijedi.”

Kako je saopštio Aleksa Bečić- lider Demokrata, ako ne može da se postigne dogovor unutar pobjedničke većine na izborima, nude evropsko rješenje, a to su vanredni parlamentarni izbori.

Da ovo ne rješavamo silom, nego onako kako smo riješili 30. avgusta – isključivo olovkom”, prenio je Portal CDM riječi Bečića.

Prema navodima tog medija, on je ponudio da se odmah ide na izbore, dodajući da se “na čelu svih institucija koje se bave izborima, biračkim spiskom i finansiranjem političkih partija nalaze kadrovi bivšeg režima ili Građanskog pokreta URA”.

Nudimo im da odmah idemo na izbore. Znam koliko ćemo ih ubjedljivo pobijediti. A je li bilo izbornih uslova u Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Petnjici, na Cetinju. Pa kad ste vidjeli kakav ste brodolom doživjeli u tim gradovima, sada se plašite izbora. E ima da idemo na izbore, ima da idemo na narodni sud. Narod mora da presudi, odluči i da svoju riječ”, kazao je Bečić, naglasio je CDM.

K. I.

Foto: Arhiva