Povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije koji organizuje predsjednik Opštine Pljevlja saopštenjem za javnost se oglasio PR tim Pokreta “Evropa sad”. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Ovom prilikom svim građanima Republike Srbije upućujemo srdačne čestitke povodom Dana državnosti.

Kako opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država, pa ni naše komšijske i drage Srbije, očekujemo od predsjednika Opštine da poštuje ovaj princip i zakonsku obavezu.

Kao neko ko je gradonačelnik Pljevalja, ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema u našem gradu, te da prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije, sa svrhom da sitno politički poentira.

Ovo je još jedna u nizu odluka koju predsjednik Opštine donosi bez konsultacija sa koalicionim partnerima, što prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti. Samovolja predsjednika Opštine u velikoj mjeri odudara i od onoga što njegova politička partija radi na državnom nivou, čime pokazuje da ne poštuje ni politiku subjekta koji trenutno predstavlja. 

Stoga, ukoliko se nastavi sa ovim pojedinačnim izlijetanjima, logično je da sve posledice za političku krizu u Pljevljima preuzme upravo onaj ko misli da može vladati sam, bez saradnje sa ostalim koalicionim partnerima, zaključuje se u saopštenju PR tima Pokreta Evropa sad!

S.R.