Kandidat za predsjednika Opštine Pljevlja u ime Demokratske partije socijalista biće Rajko Kovačević, odluka je donijeta na sjednici Opštinskog odbora te partije. Predstavnici opozicionih partija u lokalnom parlamentu najavili su da 23. februara neće glasati za DPS kandidata, ali još nijesu donijeli odluku da li će imati svog kandidata.

Tako je prihvaćen predlog vrha DPS-a da Kovačević bude predložen za novog predsjednika Opštine.

Kovačević živi u Podgorici, ali će nakon odluke Mila Đukanovića- predsjednika DPS-a, da ga predloži na mjesto predsjednika pljevaljske Opštine doći u Pljevlja, objavio je Portal RTCG.

Pozivajući se na saznanja “Dana”, RTCG je prenio da je Đukanović prethodnih dana obavio široke konsultacije i potom Kovačevića, čija prošlost nije obilježena aferama, predložio Opštinskom odboru DPS-a za kandidata za predsjednika Opštine.

Prema saznanjima tog medija, kandidatura će danas biti dostavljena i zvanično šefovima odborničkih klubova, kao i svim odbornicima pljevaljskog parlamenta.

Kandidaturu Kovačevića podržaće i koalicioni partneri na lokalnom nivou SD i BS. Prethodnih dana kao kandidat za predsjednika Opštine pominjao se i Saša Ječmenica direktor preduzeća “Čistoća”, ali je ipak prihvaćen predlog vrha partije, istakao je RTCG.

"Dogovoreno je na kolegijumu šefova odborničkih klubova da u petak odbornici dobiju skupštinski materijal za sjednicu Skupštine opštine koja je zakazana za 23. februar i na kojoj će kao tačka dnevnog reda biti izbor predsjednika Opštine Pljevlja", citirao je RTCG navode “Dana” dobijene od Dragiše Sokića- predsjednika Skupštine opštine i predsjednik pljevaljskog odbora DPS-a.

Kako se dodaje, iz pljevaljskih opozicionih partija kažu da neće podržati kandidata DPS-a. Vjeruju da će se situacija razrješiti na prestojećim lokalnim izborima na proljeće, a iz opozicije nijesu dali odgovor da li će oni imati svog kandidata za predsjednika Opštine.

"Nijesmo još razgovarali o toj mogućnosti”, kazao je odbornik Nove srpske demokratije Vuk Zuković, a iz Demokratske Crne Gore su rekli da će o toj mogućnosti naknadno donijeti odluku.

Prošlonedjeljnom ostavkom Igora Golubovića na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja došlo se do apsurdne situacije da aktuelna vladajuća većina u jednom mandatu bira bez neposrednih izbora trećeg predsjednika.

K. I.