Izložba slika akademskog slikara Raduna Marsenića - Marsa, biće otvorena u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića u utorak, drugog jula u 20 sati, u organizaciji JU Centar za kulturu Berane.

Radun Marsenić- Marso rođen je 1961. godine u Beranama. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Smaila Кaraila.Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, Likovnog kluba „Кula“ iz Rožaja i Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika iz Novog Pazara.  Radi kao profesor likovne umjetnosti  u  JUOŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama“, navedeno je u saopštenju beranskog Centra za kulturu.

Samostalne izložbe imao je u Rožajama, Bijelom Polju, Tivtu, Herceg Novom, Beranama, Pljevljima, Mojkovcu, Podgorici i Кolašinu

Učestvovao je i na   brojnim kolektivnim izložbama kao i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Na Internacionalnoj likovnoj koloniji u Samsunu (Turska) 2009. godine osvojio je prvu nagradu za najbolju sliku.

Slike Raduna Marsenića-Marsa, našeg  zavičajnog slikara, biće izložene u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, narednih 20 dana u okviru manifestacije „Beransko kulturno ljeto 2024“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisala Tamara Kenjić- direktorka Centra za kulturu Berane.

S. R.