Izborom 68 članova novog saziva Opštinskog odbora, od kojih je 59 birano tajnim putem, dok je devet njih kooptirano po funkciji, završena je Deseta izborna konferencija OO Demokratske partije socijalista Berane. Za članove OO DPS Berane bilo je 115 kandidata.

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović (NSD) podnio je danas ostavku na tu funkciju, u skladu sa koalicionim dogovorom nakon lokalnih izbora 2022. Godine.

Održana Opštinska konferencija u Petnjici predstavlja temu saopštenja Demokratske partije socijalista. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Poslanik Socijalističke narodne partije Goran Stojanović kazao je da su tokom jučerašnjih pregovoraa sve politčke partije i građanske liste stavile opšti interes građana kao osnovni cilj, te da je donijeta odluka da se pregovori o formiranju vlasti u Andrijevici nastave u petak.

Povodom usvajanja seta zakona neophodnih za dobijanje pozitivnog IBAR-a predsjednik Vlade Milojko Spajić primio je u zgradi Generalnog sekretarijata Vlade poslanike i članove Vlade.

Saopštenjem za javnost oglasio se Milojko Spajić- predsjednik Vlade Crne Gore. Dostvljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Pregovori o formiranju vlasti u Andrijevici počinju u utorak. Zajedničku inicijativu za pregovore, SNP-u i Demokratama, uputili su Pokret Evropa sad, Koalicija „Za budućnost Andrijevice” i dvije građanske liste.