Bivši radnici i akcionari nekadašnjeg preduzeća "Agropolimlje" zatražili su od Vlade da preispita dešavanja koja su se u toku tranzicionih procesa odigrala u tom kolektivu.

Bivši radnici preduzeća Televeks Biotel, koje se u Andrijevici bavilo proizvodnjeom peleta, protestovali su ispred zatvorenih fabričkih kapija, tražeći da im se isplate zaostala potraživanja.

Od 25 crnogorskih opština čak 19 njih, među kojima su i zaposleni u Beranama, kojima je prosječna zarada u aprilu bila manja od državnog prosjeka.

Struja bi od 1. januara naredne godina mogla biti skluplja jer će, zbog remonta Termoelektrane Pljevlja, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju, kazao je Luka Prodanović, državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva.

Skoro sva obećanja koja su u poslednjih nekoliko decenija stizala sa različitih adresa da će se na području Bihora otvarati proizvodni pogoni i da će to donijeti otvaranje novih radnih mjesta, ostala su samo mrtvo slovo na papiru.

U Zatonu je otvorena fabrika za proizvodnju smrznutog pomfrita, prva i jedina te vrste u Crnoj Gori. Investitor je kompanija MD Trans, a projekat je realizovan putem IPARD poziva Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost investicije iznosi oko 300.000 eura.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja počela je sa implementacijom novog poreskog softvera LARIS koji omogućava obveznicima prireza porezu na dohodak fizičkih lica plaćanje elektronskim putem.