Zbog nemogućnosti da Opština Berane izvrši kotizacija i troškove smještaja, ishrane i puta, sportisti iz Berana neće učestvovati na ovogodišnjim, 59. Međuopštinskim sportskim igrama (MOSI), koje se održavaju u Užicu.

O odustajanju od nastupa, domaćina igara su obavijstili iz Sekretarijata za sport.

MOSI u Užicu će se održati u period 10- 14. Jul i na njima će, prema očekivanjima, nastupiti oko 2000 sportista iz opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kako smo saznali od predstavnika nekoliko klubova čiji su sportisti trebalo da nastupe na igrama, oni su danas, putem telefonskog razgovora sa Vladimirom Asanovićem- sekretarom Sekretarijata, informisani da su Igre za beranske sportiste završene prije nego su i počele.

Prema navodima nekih od njih, Asanović im je saopštio da u bernskoj lokalnoj upravi, trenutno, nema osobe koja može da potpiše utrošak sredstava u te svrhe, te su iz tog razloga prisiljeni da domćinu igara- Užicu, otkažu nastup Beranaca.

Podsjetimo, usljed problema sa rotacijom na mjestu predsjednika Opštine Berane, te podnešenih ostavki predsjednika Vuka Todorovića i potpredsjednika Damjana Ćulafića, u beranskoj lokalnoj upravi, trenutno, nema ovlašćenog funkcionera koji bi mogao da odobri utrošak sredstava za nastup sportista Berana na ovogodišnjim igrama.

S. R.

Foto: Arhiva Espona