Uprava za gazdovanje šumama i lovištima apeluje na Upravu policije i tužilaštvo da što prije rasvijetli slučaj fizičkog napada na čuvara šuma, koji se prošle sedmice dogodio u Područnoj jedinici Berane.

Kako navode, šteta je prilčinjena "od strane delikvenata koji svakodnevno uništavaju naše šume u tom području".

"Ovo posebno iz razloga što do danas nemamo nikakve povratne informacije od nadležnih organa o ovom slučaju i njegovim počiniocima, zbog čega upućujemo i javni apel da se rješavanju ovog slučaja pristupi urgentno i bez odlaganja", kaže se u saopštenju.

Obzirom da se, kako dodaju, u Jelovici bespravne sječe teško mogu kontrolisati samo od strane službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, koji svakodnevno dovode u opasnost sopstvene živote, ovim povodom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković uputio je i molbu prema Ministarstvu odbrane da ukoliko im to nadležnosti dozvoljavaju, upute jedan dio pripadnika Vojske Crne Gore u opštinu Berane u Jelovicu, kako bi nam pružili neophodnu pomoć u zaštiti najvrijednijeg prirodnog resursa.

"Očekujemo u narednim danima pozitivne odgovore sa pomenutih adresa i intenzivnu podršku u odbrani Jelovice, u kojoj su napadnuti kako životi naših čuvara šuma, tako i državni prirodni resursi", zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Portal RTCG