Deveta Državna smotra recitatora Crne Gore održaće se u četvrtak, šestog juna, u beranskom Centru za kulturu, koji je i organizator manifestacije. Pokrovitelj je Opština Berane, a projekat je sufinansiran od strane Ministarstva kulture i medija.

Kako je najavljeno iz beranske lokalne uprave, na smotri će se predstaviti pobjednici opštinskih smotri  recitatora iz svih crnogorskih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola i govoriti najljepše stihove domaćih i svjetskih pjesnika koje su odabrali.  Takmičenje se odvija u tri uzrastom određene kategorije, a najbolji takmičari biće i nagrađeni.

U revijalnom dijelu programa nastupiće učenici Škole osnovnog muzičkog obrazovanja iz Berana,  učenici OŠ „Donja Ržanica“ odigraće pozorišnu  predstavu  „Bašta sljezove boje“, a nastupiće i mališeni iz JPU „Radmila Nedić“ iz Berana. Državnu smotru recitatora zvanično će otvoriti Damjan Ćulafić- potpredsjednik Opštine Berane”, navedeno je na sajtu Opštine Berane.

Iz lokalne uprave su istakli, da je urednica i moderatorka programa je Gorica Ćulafić, kao I da će učesnici smotre tokom boravka u Beranama, obići Spomen kuću Vojvode Gavra Vukovića.

A.S.