U Spomen – kući „Vojvoda Gavro Vuković“ sinoć je otvorena izložba slika pod nazivom „Simfonija boja“. Autorka izložbe je mlada slikarka iz Rusije, Anastasia Кrasnova – Đukić koja već deceniju živi i stvara u Crnoj Gori.

Postavku čine 27 radova i predstavljaju njen najnovi opus, jer je većina njih nastala u posljednjih godinu dana.

Slikajući posljednjih godina u svom ateljeu u kotorskom starom gradu, Anastasia je uspjela da napravi sintezu slikarskog iskustva koje je donijela iz nadaleko čuvene ruske škole (Umjetničke akademije u Sankt Peterburgu) i dodatno ga obogati sa magično inspirativnim ambijentom koji daruje Boka Кotorska, stvarajući osobeni likovni izraz“,  kazao je na otvaranju Irvin Masličić, urednik likovnih programa u Centru za kulturu, navedeno je na sajtu Opštine Berane.

Brojnim ljubiteljima likovne umjetnosti obratila se i autorka, uz zahvalnost kolektivu Centra za kulturu i direktorki Tamari Кenjić na organizaciji ove izložbe.

Prema riječima Maje Lutovac, organizatorke kulturno – umjetničkih programa, koja je vodila program, izložba će biti otvorena do 1. jula kada i zvanično počinje Beransko kulturno ljeto, istknuto je iz lokalne uprave.

A.S.