Dvadeset i osmi broj časopisa „Nova Sloboda“ izašao je iz štampe, a biće promovisan u petak, 22. decembra.

Kao i u prethodnim, i u ovom broju, u rubrici Umjesto Uvodnika, objavljena je zavičajna pjesma posvećena Limu, autora Huseina Bašića.

Tekst “Od borbe za titulu, do borbe za opstanak” predstavlja osvrt autora Saše Radunovića na funkcionisanja FK Berane. Tekst predstavlja temu broja.

Rubrika “Nostalgija” ispunjena je tekstom “Hajduk u Beranama”, autora Slobodana Vukovića.

Razgovor sa prof. dr Sašom Popovićem objavljen pod naslovom “Na putu od Ivangrada do Berana”, nalazi se u rubrici “Intervju”, tokom kojeg istaknuti Beranac, profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i stanovnik Glavnog grada, evocira uspomene na nekadašnji Ivangrad, ali i govori kako vidi današnje Berane.

I u decembarskom broju, Dušan Stijović je priredio “Foto esesj”, dok Milija Pajković pričom “Vrteška” čitaoce vraća u neki raniji period Berana, tokom kojeg se živjelo mirnije i sa više ljubavi.

Tekst “Ivangrađani lete prema nebu”, objavljen prije više od 30. godina, autora pokojnog Blagoja Koraća, predstavljen je u rubric “Iz Arhiva”.

U rubrici Retrovizor, nalazi se tekst pod naslovom “Mlinarica Stana iz Trepče”, autora Braha Adrovića.

Pod naslovom “Bez kapitalnih investicija, sa sve manje optimizma”, upriličen je pregled dešvanja u Beranama tokom 2023. godine, koji se nalazi u rubrici Kalendar događaja.

Decembarski broj “Nove Slobode” završava se rubrikom Prirodne ljepote, koju je pod naslovom “Beranska zimska čarolija” priredio Milija Pjković

Štampanje i ovog, 28. broja časopisa, omogućila je donacija Ministarstva kulture i medija, čime je, po prvi put, tokom 2023. godine iz štampe izašlo šest brojeva “Nove Slobode”.

Osnivač i izdavač časopisa "Nova Sloboda" je NVO "Spona" iz Berana.

S. R.